‘De belangrijkste les van onze vakantie’

Afgelopen zomer hadden we 12 dagen vrij gepland om met auto en tent ‘go with the flow’ door Nederland en België te trekken. Wat zich al vrij snel omtoverde in een spontane toer door Frankrijk. Even het vaste stramien doorbreken, frisse energie opdoen én alvast proeven van het grote avontuur: namelijk ons plan om richting het Zuiden te vertrekken en aldaar reizend te leven. Een generale repetitie dus.

En dat bleek een goede zet… ’12 dagen, 21 lessen’, zeiden we op de terugweg gekscherend tegen elkaar. Zoveel lessen in zo’n kort tijdsbestek hadden we al even niet meer meegemaakt. Naast enkele praktische lessen o.a. rondom de auto en onze doorreistent kregen we met name persoonlijke lessen te verduren.

En we ontdekten dat onder aan de streep, elke les in de kern steeds op hetzelfde terugsloeg. Namelijk hoe belangrijk het is om gecentreerd te zijn als je keuzes maakt.

Gecentreerd zijn betekent simpel gezegd dat je met jezelf verbonden bent. Als je gecentreerd bent, stroomt je energie letterlijk tot in jouw centrering, je fundament, dat gelegen is in je bekkengebied (1e chakra). Je voelt je dan geaard, kalm en helder. Je ‘weet’ dan wat goed voor jou is én bezit de energetische kracht om de voor jou juiste keuzes te maken. 

Hier tegenover staat dat je met je energie vooral in je hoofd zit; de staat waar de meeste mensen het vaakst in verkeren. Als een boom zonder wortels. Je bent dan vatbaar voor twijfel, andermans ideeën en overtuigingen en voelt letterlijk niet wat jij wilt. 

Centrering vraagt (steeds) weer om met je aandacht je lichaam in te gaan en emotionele blokkades te ontladen, die doorstroming van energie (naar o.a. je bekkengebied) blokkeert. Hierdoor kan je energie goed blijven stromen en kun jij dus ook de flow van het leven volgen. Gecentreerd zijn is een dagtaak… 

Zo ontdekten we dat we zonder centrering…

…. niet goed konden voelen wat we wilden. We wilden het pad laten ontstaan, maar op die momenten viel het stil en bleven we gefrustreerd rondjes draaien.
… vatbaar werden voor schreeuwend fastfood langs de snelweg in plaats van dat we voor vertrek goed nadachten waar we behoefte aan hadden en zelf lekker en gezond eten meenamen voor onderweg.
… te lang bleven door rijden en niet goed meer voelden wanneer het tijd was om te stoppen.
… moeizaam reisde. Keuzes maken kostte veel tijd en energie.

Daar tegenover ontdekten we dat wanneer we juist wel gecentreerd waren, we ons als een magneet aangetrokken voelde tot plekken en plaatsen en alles als vanzelf leek te gaan.

Twaalf dagen toeren werd zo één grote les over het belang van centrering. Iets wat we al wisten, maar nu met het volgen van een onbekend pad nog duidelijker werd. Je kunt niet de weg van je ziel volgen, als je niet goed met je lijf verbonden bent.

Lees verder…

Vind je dit leuk?

Op Instagram posten wij regelmatig inspiratie en updates om je te helpen op de weg van je hart. 

Blijf op de hoogte

2023-10-17T15:05:22+02:00
Ga naar de bovenkant