Dit is Anouk:

Ze geeft meditatiecursussen en de lessen meditatie & mindfulness en visualisatie meditatie. Ze heeft een open, positieve en liefdevolle houding waardoor je je snel op je gemak voelt. Ze is scherp in wat ze ziet en nodigt mensen uit om te groeien. Dit is haar verhaal.

Een aantal jaren geleden begon ik met mediteren op zondagavond (tijdens Stadsverlichting) bij Tijn Touber op de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Naast dat ik van nature nieuwsgierig ben naar de zin van het leven, kwam ik daar ook omdat ik behoefte had aan meer rust. Ik zat in een baan als adviseur waar ik niet gelukkig was en was herstellende van een kleine burn-out.

Omdat de filosofie van het Boeddhisme me aansprak besloot ik op reis te gaan naar Nepal en daar een intensieve 5-daagse meditatiecursus te volgen in een Boeddhistisch klooster. Dat vond ik onwijs interessant! Ik ontwikkelde mijn eerste visie op meditatie: ik zie meditatie als een mooie manier om jezelf beter te leren kennen. Het helpt je om op jezelf te vertrouwen en verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf. Het geeft innerlijke rust en dat is iets wat ik in deze tijden iedereen gun.

Ik vind het belangrijk dat meditatie toegankelijk is voor iedereen. De eeuwenoude wijsheid van het Boeddhisme breng ik over in een modern jasje. Ook vind het belangrijk om de doorvertaling te maken naar het dagelijks leven en hoe je meditatie daarin mee kunt meenemen. Tijdens mijn lessen help ik je om je gedachten en je lijf weer tot rust te brengen, nodig ik je uit om jezelf met een open blik te onderzoeken en op een oordeelloze manier naar jezelf te kijken. Ik combineer in mijn lessen mijn meditatietechnieken met mijn coachingstechnieken. Hierdoor ontdek je dat steeds meer wie je in de kern bent.

Mijn meditatie-ervaring heb ik met name op gedaan in het Tibetaans Boeddhisme, waaronder bij Kopan Monstry, het Maitreya Instituut en bij de de bekende meditatieleraar Jan Geurtz. Over mijn ervaring als coach kun je hier meer lezen. Ik geloof dat meditatie een belangrijk onderdeel is en steeds meer gaat zijn van ons dagelijks moderne leven. Mijn persoonlijke missie is om anderen op een leuke manier daarin mee te nemen en de waarde van meditatie zelf te laten ervaren.

Ik zie je graag bij onze Mindschool!

 Anouk
2019-10-08T16:37:32+02:00

VolBewust maakt gebruik van cookies. Op onze pagina voor cookie-instellingen lees je hier meer over en kun je jouw voorkeuren aangeven. Door hieronder op 'Akkoord' te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van alle cookies. Klik je op 'Niet akkoord' dan plaatsen we alleen beperkte cookies waarmee we analyses uitvoeren. Meer informatie is beschikbaar in onze cookieverklaring en privacyverklaring.