Stress & burn-out coaching2023-02-16T13:58:16+01:00

Adem, stress & burn-out coaching

Adem coaching en stress
Wij mensen zijn natuurlijke wezens met natuurlijke behoeften zoals rust, me-time, beweging, autonomie, vrijheid, verbinding, voldoening, buiten zijn etc. Maar in ons huidige maatschappij is dat een aardige uitdaging.

Als je niet oppast word je opgeslokt door de ratrace en voortdurend geprikkeld en afgeleid. Hierdoor drijf je onbewust van jezelf af en van je ware natuur. Je mist de signalen van je lichaam en hoort je innerlijke stem niet meer die je vertelt wat je wilt en nodig hebt.

Als je te lang je natuurlijke behoeften negeert, dan ontstaat er steeds meer spanning in jezelf. Je ademhaling schiet om hoog, je lichaam spant zich aan en je hoofd draait overuren. In het begin heb je het nog niet zo door, maar op een gegeven moment worden de klachten steeds erger. Net zo lang, totdat je aan de bel trekt.

Je wilt de patronen wel doorbreken, maar je weet niet goed hoe. Daarom ben je nu hier. En gelukkig kunnen wij je met onze adem, stress en burn-out coaching hierbij helpen.

Home | Coaching | Stress & burn-out coaching

Wat ga je doen?

Jij bent de leider van jouw leven én jij weet het beste wat jij in een moment nodig hebt. Dat is ons uitgangspunt. Ook al ben je dat gevoel even kwijt. Hierdoor leer je weer vertrouwen op jezelf en op jouw innerlijke leiding.

Fase 1: Herstel en regie

We beginnen met inventariseren waar je nu staat. Hoe is het met je huidige energiebalans, waardoor zijn de klachten ontstaan en wat heb je nu nodig? Afhankelijk van de mate waarin jij nu stress- en burn-out klachten ervaart, besteden we in het eerste deel van het traject wat meer aandacht aan je herstel. Zodat je weer meer rust en ontspanning ervaart en je ook weer een basis in jezelf voelt vanuit waar je kunt groeien. Hierbij geldt maatwerk en kies jij wat bij jou past. Denk naast gesprekken bijvoorbeeld aan wandelcoaching in de natuur, adem coaching of meditatie-oefeningen.

Ook brengen we je energiegevers en -nemers in kaart. Je gaat meer dingen doen die jou energie geven en op een andere manier om met je energievreters. Hierdoor herstel je je innerlijke energiebalans en leer je luisteren naar keuzes die goed voor je zijn.

Fase 2: Innerlijke groei en preventie

Vervolgens ga je eerlijk naar jezelf in de spiegel kijken. Je wordt je bewust van de gedrags- en gedachtenpatronen die met jouw stress gepaard gaan. Indien nodig onderzoeken we waar die vandaan komen en helen we oude pijn. Ook leer je hoe je in contact met jezelf komt én blijft. Je leert luisteren naar je lichaam, omgaan met gedachten/gevoelens en te vertrouwen op wat jouw intuïtie je vertelt. Hierdoor leer je jouw grenzen bewaken en authentieke keuzes maken die passen bij wat jij wilt. Leven op jouw voorwaarden. Op naar meer innerlijke kracht, zelfliefde en geluk!

‘Stress is wanting something to be the way it isn’t’

Eckhart Tolle

Onze kwaliteit

Kwaliteit en professionaliteit zijn voor ons belangrijke waarden. Dit betekent dat onze (verdiepende) coachopleidingen voldoen aan het Europese kwaliteitskeurmerk en dat we werken volgens de Ethische Gedragscode van de NOBCO. Daarnaast volgen we minimaal 4 keer per jaar supervisie en/of intervisie.

coaching persoonlijk leiderschap
coaching persoonlijk leiderschap
coaching persoonlijk leiderschap

Veelgestelde vragen

Hoe ziet een stress -en burn-out coaching traject eruit?2022-09-30T14:43:32+02:00
 • Kennismakingsgesprek: Ieder traject starten we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin formuleren we de leerdoelen voor een coachtraject en onderzoeken we of wij voor elkaar de juiste match zijn.
 • Coachtraject: Zo ja, dan ontvang je daarna van ons een op maat gemaakt voorstel voor een coachtraject. Deze bestaat gemiddeld uit 6-8 gesprekken.
 • Opdrachten: Tussentijds krijg je (reflectie-)opdrachten mee waar je direct in praktijk mee aan de slag kunt. Ook kunnen we tijdens het traject specialisten uit ons netwerk betrekken, die aan een specifieke stap in jouw ontwikkeling een unieke bijdrage leveren.
 • Check-up gesprek: Om de door jou gemaakte groei te waarborgen, vindt er ongeveer drie maanden na het laatste gesprek een ‘check-up’ gesprek plaats.
 • Online evaluatie: Tot slot evalueren we samen het traject.

Indien gewenst is tevens een driegesprek voorafgaand en ter afronding van het traject met de manager mogelijk.

Waar vinden de sessies plaats?2022-09-30T14:49:14+02:00

De sessies vinden naar jouw behoefte op locatie, (gedeeltelijk) online en/of wandelend in de natuur plaats:

Het Coachhuis, Arnhemseweg 6 Amersfoort
Het Coachhuis, Kerkweg 7 Leusden
Landgoed Den Treek – Henschoten, Waterlooweg 36 Leusden

Ik woon ver weg, is er iets mogelijk?2022-09-30T14:50:40+02:00

Ja. Wij coachen geregeld mensen die verder weg van Amersfoort wonen. Van Limburg tot Groningen, Rotterdam en Amsterdam, en zelfs mensen die in het buitenland wonen. Wij bieden hiervoor online en hybride trajecten aan. In overleg stellen we op maat een traject samen met online sessies en – afhankelijk van jouw coachvraag – één of meerdere sessies op locatie. Of het werkt? Ja zeker! De reacties zijn heel positief. Lees hier bijvoorbeeld de ervaring van Robin en Gerard.

Welke leeftijden coachen jullie?2022-09-30T14:50:58+02:00

Allereerst: iedereen is welkom. Onze jongste coachee was begin twintig en de oudste halverwege de zestig. Het gros van onze coachees zit qua leeftijd er tussen in. Het belangrijkste is dat er een wederzijdse klik is en dat kun je vrijblijvend onderzoeken tijdens ons kennismakingsgesprek. Jij als mens staat bij ons centraal. Dus voel je zeker welkom – wie en hoe oud je ook bent!

Ervaringen van anderen

Ik dacht mezelf goed te kennen, maar in dit traject heb ik pas echt alle kanten van mezelf gezien, ervaren, maar vooral leren omarmen. Vooral ben ik me veel bewuster geworden van hoe ik ben gevormd, de manier waarop ik op situaties reageer, de manier waarop ik denk en doe. Ik ben niet langer het slachtoffer dat van alles en nog wat overkomt maar de regisseur van mijn eigen leven.

CoachIsabelle van den Tol, HR Business Partner

Jeetje, wat heeft Jeffrey mij in een relatief korte tijd veel inzicht gegeven. Ik had flinke uitdagingen op persoonlijk vlak maar door reflectie en pittige opdrachten had ik het al snel weer op een rijtje. Nu zit ik weer super in mijn vel en ben dankbaar.

Jordy Visser, Tenderstrateeg

Ik kwam bij Anouk met als doel om te “onthaasten” en een beter balans te vinden tussen werk en privé. Anouk stelt de juiste vragen, doorziet mijn gedragspatronen heeft mij meer zelfinzicht gegeven. Ik ga nu bewuster om met mijn tijd/energie en maak duidelijkere keuzes tussen werk, mijn kinderen en mijn vriendin. En voel ik me ook een stuk minder gestressed/gejaagd.

Martijn van Bennekom, Zelfstandig inkoopprofessional

Wat levert het op

 • Gezondere, bewustere ademhaling;

 • Inzicht in je energiegevers en -nemers;

 • Bewustwording van stress-verhogende patronen;

 • Doorbreken van belemmerende gedragspatronen;

 • Keuzes maken die passen bij wie jij bent en jouw behoeftes;

 • Versteviging van je zelfvertrouwen en eigenwaarde;

 • Meer voldoening en energie in je werk en leven;

 • Tools om lichaam en geest in balans te brengen.

Investering

Een stress -en burn-out coachingtraject wordt op maat gemaakt en is op offertebasis. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Blijf op de hoogte

Stuur ons een bericht

Wil je een kennismakingsgesprek inplannen of meer informatie?

  Go to Top