Reconnect with yourself

Retraiteweekend

8 tot en met 10 oktober 2021
(bekijk onze retraitepagina voor de meest recente editie)

Retraiteweekend
Toe aan tijd voor jezelf? Een moment van bezinning? Heb je behoefte aan rust en stilte om tot antwoorden en inzichten te komen? Wil je leren om (nog) comfortabeler met jezelf te zijn? Dan is ons retraiteweekend Reconnect with yourself iets voor jou! Van 8-10 oktober 2021 organiseren wij deze unieke retraite op een prachtige locatie omringd door natuur. Speciaal ontworpen zodat jij weer helemaal tot jezelf komt.

Het programma

Voor wie

Ons programma is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan een weekend voor zichzelf. Hoe jij het weekend invult is helemaal aan jou. Je kunt het retraiteweekend bijvoorbeeld instappen vanuit een situatie in je leven (zoals werk, gezondheid, liefde of familie) waar je mee worstelt en maar niet in verder komt of aan toe komt om naar te kijken. Omdat je behoefte hebt aan rust, ontspanning of nieuwsgierig bent naar wat zo’n weekend voor jou kan doen. Iedereen heeft zijn eigen intentie, je bent van harte welkom.

Onze visie

Ons programma is erop gericht om jou weer in contact te brengen met je authentieke zelf. Vertragen en verdiepen staan hierin centraal. We bieden je een programma met gezamenlijke en individuele onderdelen én voldoende vrije tijd die jij zelf invult. Jij bepaalt op basis van jouw behoefte in het moment waar je wel en niet aan mee doet. Of van welke begeleiding je wel of niet gebruik maakt. Je ‘moet’ niets en (bijna :)) alles mag. Door deze programmavorm leer jij te luisteren naar je eigen behoeftes en jouw eigen natuurlijke levensritme te volgen. Dit helpt je om in contact te komen met wie jij écht bent en vandaar uit jouw eigen keuzes te maken.

Gezamenlijke onderdelen

Gezamenlijke onderdelen van het programma zijn meditatie, visualisatie, ontspanningsoefeningen, een ademsessie van ademexpert Merel Bevaart, (yin) yoga, een stilteperiode in de ochtend, een stiltewandeling, een creatieve workshop en life talks binnen of bij het kampvuur. Tijdens de life talks kun je delen wat je wilt delen, luisteren naar anderen en/of je vragen stellen. In de vrije ruimte kun je genieten van de prachtige natuur in de tuin, wandelen op het terrein, reflecteren met een boekje, lekker lummelen en niets doen, mediteren, rusten op je bed, met jezelf zijn of juist verbinden met anderen.

Individuele onderdelen

Anouk en Jeffrey staan als coaches het hele weekend voor je klaar voor vragen of persoonlijke coaching sessies om je net dat extra inzicht, heling of steun te geven die je op dat moment nodig hebt. Wil je jezelf extra verwennen? Dan kun je bij Jessica (eigenaresse van de Stille Kracht) terecht in haar prachtige massageruimte voor een speciale healing massage (apart bij te boeken). Daarnaast zorgen we uiteraard voor heerlijk, gezond eten en drinken. We hebben dus alle ingrediënten ‘in huis’ om jou te ondersteunen om er een onvergetelijk weekend van te maken!

Wat levert het op?

Inzichten over jezelf

Opladen en innerlijke rust

Ontspanning & quality time voor jezelf

Een betere relatie met jezelf

Verbinding met jezelf en anderen

Tools om meer tot jezelf te komen

Spelregels

Tijdens het retraiteweekend zijn er zo min mogelijke afleiders, zodat je zoveel mogelijk in verbinding met jezelf blijft. Dit betekent dat we een aantal spelregels hebben voor het weekend:

 • Tijdens de stilteperiode wordt er niet gesproken;

 • Beeldschermen zoals telefoon, laptops, e-readers etc. blijven uit of laten we thuis.

 • Individueel luisteren we niet naar muziek;

 • Boeken en tijdschriften laten we thuis;

 • Dit weekend is alcoholvrij en wij raden aan om koffie en suiker te matigen;

 • Een boekje om inzichten, antwoorden en hersenspinsels op te schrijven is wél toegestaan.

Retraiteweekend

Unieke locatie in authentieke boerderij

We verblijven op ‘De Stille Kracht’, een prachtige locatie in Drenthe die rust, stilte, eenvoud en schoonheid ademt. Het natuurlijke terrein is sprookjesachtig, met een wilde tuin en vennetje, vuurplaatsen, allerlei zitjes, grasveldjes en een moestuin. Een bijzonder mooie plek van 3,5 hectare groot, die volledig in het teken staat om naar binnen én buiten te keren.

In de authentieke Drentse schuur (“de grote schuur”) vind je in een mooie grote meditatie- en yogaruimte, gezellige zithoek met houtkachel, keuken, sanitair en een slaapzolder voor max. tien personen. Daarnaast staat ‘de kleine schuur’ met eigen sanitair en nog 4 aparte slaapkamers. De slaapkamers zien er verzorgd uit met een natuurlijke eenvoudige inrichtingsstijl.

Ben je nieuwsgierig om meer te zien van deze prachtige locatie?
Laat je dan betoveren via de eigen website van De Stille Kracht.

Stilteretraite

Overige praktische zaken

 • Aanvang -en vertrek:

  De retraite start op vrijdag om 11.00 uur (vanaf 10.30 uur inloop) en eindigt op zondag om 15.30 uur.

 • Persoonlijke kennismaking vooraf:

  Wanneer je je hebt aangemeld voor deze retraite, dan plannen we een kennismakinggesprek met je in. Tijdens deze kennismaking bespreken we de reden van je deelname en stemmen we de verwachtingen verder af.

 • Annuleringsvoorwaarden:

  Mocht de retraite door externe factoren (bijv. Covid) niet door kunnen gaan, dan behoud je jouw inschrijving voor de volgende editie óf betalen we als jij dat liever hebt, je het volledige bedrag terug. Wanneer je zelf onverhoopt verhinderd bent – om wat voor reden dan ook -, dan krijg je de mogelijkheid om je inschrijving tot 30 dagen voor de retraite door te verkopen aan iemand anders. Als wij een wachtlijst hebben, dan kunnen we je in contact brengen met iemand op de wachtlijst. Als doorverkopen niet lukt, dan krijg je 50% van je aankoopbedrag teruggestort. Wanneer je annuleert vanaf 30 dagen voor aanvang van de retraite, dan krijg je 35% van je aankoopbedrag teruggestort. Vanaf 7 dagen voor aanvang van de retraite, ontvang je geen restitutie meer.

 • Spelregels

  Op locatie houden we rekening met de dan geldende maatregelen.

 • Slaapplekken en aantal deelnemers:

  We vinden het belangrijk om (ook letterlijk) voldoende ruimte te creëren tijdens dit weekend. Daarom is er plek voor maximaal 10 deelnemers en gebruiken we slechts 4 van de 10 (gemengde) slaapplekken op de slaapzolder. Verder zijn er twee 1-persoonskamers, en twee 2-persoonskamers voor als je samen met een bekende wilt boeken.

 • Voor iedereen:

  Wij vinden dat persoonlijke ontwikkeling voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Mochten kosten een belemmering voor je vormen, stuur ons dan een bericht. Dan denken we graag samen met je mee over een oplossing.

Creëer jouw eigen retraitepakket in drie stappen:

Stap 1. Kies welk van de twee pakketten jij wilt.
Stap 2. Kies of je jouw kamer wilt upgraden.
Stap 3. En of je een massage wilt bijboeken.

BASISPAKKET

 • Kennismakinggesprek;

 • Deelname aan alle gezamenlijke programma-onderdelen;

 • Een persoonlijk coachinggesprek tijdens het weekend met Anouk of Jeffrey;

 • 2 overnachtingen met een slaapplek op de slaapzolder op een prachtige locatie;

 • Heerlijke maaltijden, zoveel mogelijk vegan/vegetarisch en biologisch: 3x lunch, 2x ontbijt en 2x diner, inclusief tussentijdse snacks, fruit, koffie en thee;

 • Eventuele vragen na het weekend.

€ 450,- incl. btw

PLUSPAKKET

 • Kennismakinggesprek;

 • Deelname aan alle gezamenlijke programma-onderdelen;

 • Een persoonlijk coachinggesprek tijdens het weekend met Anouk of Jeffrey;

 • 2 overnachtingen met een slaapplek op de slaapzolder op een prachtige locatie;

 • Heerlijke maaltijden, zoveel mogelijk vegan/vegetarisch en biologisch: 3x lunch, 2x ontbijt en 2x diner, inclusief tussentijdse snacks, fruit, koffie en thee;

 • Eventuele vragen na het weekend;

 • 3x persoonlijke coachingsessies van 1,5u na het weekend met Jeffrey of Anouk twv € 495 incl. btw. Nu met 10% korting €445,50 incl. btw.

€ 895,50 incl. btw

UPGRADE OVERNACHTING

 • 2 persoonskamer: upgrade je slaapplek voor € 75,- incl. btw voor 2 nachten per persoon. Samen te boeken.

 • 1 persoonskamer: upgrade je slaapplek voor € 150,- incl. btw voor 2 nachten.

EXTRA BIJ TE BOEKEN

 • Healing massage (90 minuten ) € 90,- incl. btw. bij Jessica. Vooraf bij ons reserveren. Direct afrekenen bij Jessica. Let op: er zijn tijdens het weekend in totaal 4 plekken beschikbaar.

Indien je zakelijk betaalt, dan zijn bovenstaande bedragen excl. btw. 

‘ Zowel Jeffrey als Anouk zijn twee oprechte, lieve en pure mensen die je vanaf moment één een vertrouwd en veilig gevoel geven.’ 

Kevin van Zanten (Oud-deelnemer)

Blijf op de hoogte

Inschrijven

Fout: Contact formulier niet gevonden.