Vrouwelijk Leiderschap2023-11-20T14:11:55+01:00

Vrouwelijk Leiderschap

Verdiepend coachtraject voor vrouwen

Leiderschap coaching amersfoort

Welkom

Vrouwelijk leiderschap
Lange tijd onderdrukte ik mijn vrouwelijke energie en daarmee ook een belangrijk deel van wie ik in essentie ben. Ik was streng voor mezelf en leefde veel vanuit ‘moeten’. Uit angst voor afwijzing paste ik me regelmatig aan en nam ik niet ten volle mijn plek in.

Het was (en is) een intensief proces om mezelf te bevrijden van blokkades die me weerhielden om mezelf te zijn. Ik leerde steeds meer ‘vanuit mijn hoofd in mijn lichaam’ te komen en gevoelens te omarmen. Het hielp me mijn mannelijke en vrouwelijke energie weer in balans te brengen en in mijn kracht te gaan staan.

Een prachtige (ongoing) reis die me nog elke dag meer liefde voor mezelf brengt en op mijn innerlijke wijsheid leert vertrouwen.

Ik zie het als mijn missie om vrouwen diep in contact met zichzelf te brengen. Ze te leren vanuit zachtheid met zichzelf om te gaan en van zichzelf te houden. Zodat ze vol overtuiging hun authentieke plek innemen.

De wereld wacht op vrouwen zoals jij die vanuit hun hart de wereld iets moois te brengen hebben. Ik zie er naar uit je te ontmoeten. Je bent ontzettend welkom!

Anouk

Herken je hier iets in? Je…

 • …voelt druk om te presteren en onderdrukt je vrouwelijke zachtheid.

 • …hebt moeite met het voelen van je lichaam en emoties.

 • …twijfelt aan jezelf en de waarde die je te bieden hebt.

 • …bent streng voor jezelf en hebt moeite met zelfliefde.

 • …maakt te weinig ruimte voor ontspanning en zelfzorg.

 • …voelt angst om zichtbaar te zijn en je plek in te nemen.

 • …durft nog niet volledig op je intuïtie en het leven te vertrouwen.

 • …’bewoont’ je lichaam niet goed en hebt moeite met aarden.

 • …wijst de mannelijke energie van dominantie en ik-gerichtheid af.

Vrouwelijk Leiderschap

Je al wat ervaring hebt met persoonlijke ontwikkeling en er klaar voor bent om een innerlijke reis te maken. Om met jezelf te verbinden, meer in contact te staan met je gevoel en jezelf met zachtheid te omarmen.

Omdat je voelt dat je nog wordt belemmert door emotionele blokkades en oude overtuigingen. Omdat je merkt dat het leven waarin je continu dingen van jezelf moet en je jezelf tekort doet, je niet meer past.

Je wilt leven vanuit je hart. Meer rust, mildheid en zelfliefde ervaren. Jezelf bevrijden van oude patronen en diep op jezelf vertrouwen. Zodat je vol overtuiging jouw prachtige authentieke zelf aan de wereld laat zien en je eigen weg volgt.

“You are the love of your life.”

Byron Katie

Vrouwelijk Leiderschap Traject

Samen gaan we op een innerlijke reis, waarbij we jouw belemmerende overtuigingen onderzoeken die je nu in de weg staan. Tijdens de sessies creëer ik een liefdevolle setting waarin we gaan verstillen, vertragen en verzachten. Vanuit die ontspanning nodig ik je uit weer te verbinden met wie jij in essentie bent. Met vragen en oefeningen breng ik je telkens terug bij jezelf, zodat jij leert op je eigen waarheid te vertrouwen en je intuïtie te volgen.

Ik spiegel je op blinde vlekken en patronen en begeleid je om dieper in jezelf te voelen. Met liefde, begrip en aandacht helen we oude wonden en bevrijden we je van belemmerende blokkades. Je verbindt je steeds steviger met het centrum in je buik (je ik-kracht) waardoor je beter je grenzen voelt, voor jezelf opkomt en als vanzelf je eigen plek inneemt. Vanuit die plek en verbinding met jezelf, stap je authentiek weer naar buiten en maak je keuzes die passen bij jouw pad.

Wat het je brengt

 • Bewustzijnsgroei en dieper inzicht.

 • Zelfliefde en waardering voor wie je in essentie bent.

 • Transformatie van oude blokkades in kracht en liefde.

 • Een stevigere innerlijke basis: rust, geaard en veilig.

 • Vertrouwen op je eigen waarheid en het volgen van jouw pad.

 • Dieper vertrouwen op je innerlijke wijsheid en het leven.

 • Leven met meer ontspanning en vanuit je natuurlijke flow.

 • Methoden om jezelf te helen met liefde, aandacht en begrip.

Wat je krijgt

5 tot 7 Vrouwelijk Leiderschap sessies
Waarbij ik je spiegel, tot de kern kom en je dieper in je lijf laat voelen. Je krijgt inzichten in je blinde vlekken en we helen samen de blokkades die je nu beperken in je leven. Het traject bestaat bewust uit sessies van 1,5 – 2 uur, zodat er tijdens de sessies voldoende ruimte is om te vertragen en de diepte in te gaan.

Tussentijdse opdrachten Vrouwelijk Leiderschap
Ter ondersteuning van je proces krijg je tussentijdse opdrachten en oefeningen mee die precies aansluiten bij wat jij op dat moment nodig hebt.

Begeleide oefeningen
Afhankelijk van jouw vraag ontvang je ter ondersteuning ook begeleide meditaties en oefeningen. Denk aan oefeningen die je helpen om te gronden, dieper met jezelf te verbinden, te ontspannen of je zelfbewustzijn te vergroten.

“A healer does not heal you. A healer is someone who holds space for you while you awaken your inner healer, so that you may heal yourself”

Maryam Hasnaa

Spontaan • Liefdevol • Integer • Sterke intuïtie

Over mij

Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig naar de zin van het leven. Lang was ik zoekende naar wat me vervulling gaf. Toen ik in 2012 op het pad van zelfontwikkeling kwam, begreep ik steeds meer waarom mijn werk en leven me ongelukkig maakte. Ik miste een dimensie; ik miste diepgang.

Na wat strubbelingen, besloot ik een andere weg te volgen. Ik schoolde me om tot coach en volgde opleidingen en retraites in systemisch werken, innerlijk kindwerk, ademwerk, heling en meditatie & spirituele ontwikkeling.

Naast wat ik heb geleerd tijdens opleidingen, zie ik vooral het leven als mijn grootste leerschool. Door alle uitdagingen op mijn pad voel ik steeds meer liefde voor mezelf en me dieper verbonden met wie ik in essentie ben. Hoewel het soms pittig is, geniet ik enorm van alles wat ik leer.

Ik ben ervan overtuigd dat Liefde de uitweg is uit de chaos die momenteel in de wereld heerst. Liefde voor onszelf, liefde voor elkaar én voor onze planeet. Daarom zet ik me in om meer Liefde & Wijsheid in de wereld te creëren.

In mijn dagelijks leven ben ik graag in de natuur en geniet ik van al wat de wereld te bieden heeft. Ik hou van reizen, nieuwe dingen ontdekken en om samen het leven te vieren.

Wil je meer gevoel krijgen bij wie ik ben en wat ik doe? Ik ontmoet je graag!

Ervaringen van anderen

Het traject met Anouk was prettig, confronterend en bevrijdend. Ik heb geleerd om meer mijn eigen gevoel/hart te volgen en vertrouwen te hebben. Ze heeft me gemotiveerd zonder te sturen. Ik voel me trots en blij dat ik voel dat ik mag kiezen voor een ander pad. Dat m’n gevoel hierin leidend is en niet wat ik behoor te doen.

Anouk is een leuk mens met een zachte insteek en scherpe waarnemingen. Ze heeft mij heel erg geholpen!

Anoniem

Ik heb mijn traject ervaren als een prachtig cadeau, wat ik het liefst iedereen zou willen geven. Ik dacht mezelf goed te kennen, maar in dit traject heb ik pas echt alle kanten van mezelf gezien, ervaren en vooral leren omarmen. Anouk zag en hoorde me, maar daagde me ook uit. Ze geeft je een heel fijn en veilig gevoel waarin alles wat je zegt en elke emotie die je ervaart oké is.

Ze reikt je een hand uit als je die nodig hebt, maar geeft je ook alle ruimte om het zelf te proberen en te doen. Wat ik heel bijzonder vind is dat Anouk na een warrig verhaal vol details en emoties verteld te hebben, me vragen stelt zonder te oordelen en daarna de vinger precies op de zere plek legt. Ik zou wensen dat iedereen een innerlijke reis mag maken met een coach als Anouk naast je.

CoachIsabelle

Tijdens de coaching met Anouk ging ik voelen waar ik altijd graag voor wegliep. Doordat Anouk precies aanvoelde wanneer ik het spannend vond en hoe ik door de angst heen kon gaan, kwam er helderheid. Dit zorgde voor een doorbraak. Het was confronterend, maar bepaalde patronen kon ik eindelijk verklaren.

Anouk stelde rake vragen, wist precies wanneer ik ergens omheen draaide. Ze coachte niet hard (zoals ik al vaker bij andere coaches had ervaren, en waardoor ik dichtsloeg) maar liefdevol en begripvol. Daarna voelde ik me opgelucht. We hadden al in één sessie precies geraakt, waar ik jarenlang tegenaan had gehikt maar de zere vinger niet op kon leggen.

Chanine

Investering

5 sessies

 • Vrijblijvend online kennismakinggesprek

 • 5 coach sessies van 1,5 á 2 uur (online of op locatie)

 • Tussentijdse opdrachten op maat

 • Begeleide oefeningen

 • Telefonische bereikbaarheid voor (spoed)vragen

Via je werkgever of eigen bedrijf: va. € 1.200 excl. btw
Zzp of freelancer: va. € 1.050 excl. btw (Of 4x € 275)
Particulier: va. € 925 incl. btw (Of 4x € 245)

7 sessies

 • Vrijblijvend online kennismakinggesprek

 • 7 coach sessies van 1,5 á 2 uur (online of op locatie)

 • Tussentijdse opdrachten op maat

 • Begeleide oefeningen

 • Telefonische bereikbaarheid voor (spoed)vragen

Via je werkgever of eigen bedrijf: va.€ 1.550 excl. btw
Zzp of freelancer: va. € 1.400 excl. btw (Of 4x € 362,50)
Particulier: va. € 1.250 incl. btw (Of 4x € 325)

Wat is Anouk een fijne coach! Anouk is iemand bij wie je je vrijwel meteen op je gemak voelt. Ze is doortastend en heel empathisch. Ik ben echt gegroeid door mijn sessies met Anouk.
Kirsten
Met behulp van Anouk ben ik tot mooie inzichten gekomen die ik dagelijks gebruik. Mijn emoties kan ik duidelijker benoemen en ik weet steeds beter wat ik zelf wil. Haar werkwijze en Anouk als persoon ervaar ik als zeer prettig. Ik gun iedereen een Anouk!
Tamara
Wouw wat een fijne coach is Anouk! Zij is open, oprecht, respectvol en betrouwbaar. Ze weet haar duim op zere plekken te leggen.
Marcia
online spirituele coaching
Door Anouk heb ik geleerd om naar mijn gevoel te luisteren, keuzes te maken vanuit mezelf en daar ook op te vertrouwen.
Eline
Ik was mijzelf enorm aan het pushen om alles voor elkaar te hebben. Met Anouk heb ik geleerd om pas op de plaats te maken en mijn eigen ik weer naar boven te halen. Ik heb meer rust in mijzelf en kan beter omgaan met bepaalde situaties.
Alisha
Ze is in staat om een persoon écht te zien: kan – en durft – de juiste vragen te stellen. Ze heeft me enorm geholpen bij m’n vraag. Ik raad iedereen een coachingstraject bij Anouk aan.
Elanie
coaching
Anouk kan goed luisteren, staat open en is erg betrokken. Ze wist precies de punten te benoemen die ik zelf niet kon zien. Door de inzichten heb ik meer rust in mijn lijf.
Sara

Veelgestelde vragen

Wat is kenmerkend voor jouw werkwijze?2023-10-16T15:52:30+02:00

Innerlijke kracht

In mijn werkwijze ga ik uit van jouw innerlijke kracht. Ik breng je telkens terug bij jezelf, zodat jij de kracht, waarheid en liefde in jezelf gaat vinden. Ik leer je technieken en methoden, waarmee jij na het traject zelfstandig verder kunt en ook instaat bent om jezelf te onderzoeken en helen. Dát is namelijk eigen kracht!

Vrouwelijke energie

Tijdens het traject maak ik gebruik van zowel de mannelijke als de vrouwelijke energie. Ik laat me leiden door de energie van vrouwelijke wijsheid en liefde. Ik creëer een veilige, warme setting die vrouwelijke energie ademt. Hierdoor voel jij je veilig om jezelf te openen en ontspannen. Dit is een voorwaarde om dieper in jezelf te kunnen voelen.

Intuïtie

Vervolgens maak ik binnen deze space gebruik van mijn intuïtie en voel ik intuïtief mee met wat jij ervaart. Ik kan helder voelen welke emotie iemand ervaart, waar het ‘pijnpunt’ zit, of welke behoefte daaronder ligt. Vanuit hier kan ik spiegelen, jou bevragen, en begeleiden om dieper contact te maken met wat je voelt. Ook zie ik snel verbanden en patronen, voel ik of energie zuiver of een ego-patroon is én weet mijn ervaringen helder over te brengen. Daarnaast maak ik gebruik van systemische technieken of inzichten en doen we regelmatig oefeningen.

Vanuit mijn Hart

Ik werk vanuit mijn hart en maak gebruik van de natuurlijke helende kwaliteiten die ons hart bezit: onvoorwaardelijke liefde, eerlijkheid, begrip, vergeving, compassie en dankbaarheid. We erkennen wat er is en waarderen alle aspecten van het bestaan. De waarheid in jezelf onder ogen komen werkt bevrijdend. Ook al is dat soms pijnlijk. Ik laat me hierbij ondersteunen door universele wijsheden en lessen die ik heb mogen leren op mijn pad.

Mannelijke energie

Mijn mannelijke energie zie je vooral terug in het deel waarin ik jou leer om je individualiteit te bekrachtigen. Je mannelijke energie heb je nodig om je hartsmissie op aarde te verwezenlijken. Daarvoor is het belangrijk om je eigenheid te ontwikkelen. Te verbinden met je ik (het centrum in je buik). Stevig in je schoenen te staan. Te aarden. Voor jezelf opkomen. Grenzen te bewaken. En stap voor stap actie ondernemen. Uiteraard is het continu een samenspel van mannelijke en vrouwelijke energie waarmee ik werk, want het één kan niet zonder het ander. En dit vreugdevolle samenspel is immers het doel van het leven!

Hoe lang duurt het traject?2023-11-01T16:42:46+01:00

Dat zal verschillen per persoon en hangt ook af van het aantal sessies. Voor de één zal het rond een half jaar zijn en de ander rond een jaar. Innerlijke processen kosten tijd. We forceren niets. Je gaat juist leren dit geheel op je eigen tempo te volgen en daarnaar te luisteren. Daarnaast krijg je oefeningen mee om in je dagelijks leven te integreren. Ook dit doe je op je eigen tempo.

Wel zal ik je liefdevol spiegelen als ik het idee heb dat je tempo verzandt, omdat je jezelf wegcijfert of je geen verantwoordelijkheid voor jezelf pakt. In die zelfliefde, zit immers je groei. Want je bent het waard om tijd voor jezelf te maken! En dat mag je tot het diepste van je cellen gaan voelen. Het traject vraagt commitment om jezelf innerlijk te ontwikkelen. Daarbinnen volg je jouw flow en luister je naar je lichaam en innerlijke wijsheid. Die weet de weg..

Maak je tijdens de sessies gebruik van bepaalde methodes?2023-10-23T10:34:45+02:00

Tijdens de sessies werk ik vanuit ‘open space’. Dat wil zeggen dat ik me intuïtief laat leiden en werk met wat erin het moment ontstaat. Hierbij maak ik gebruik van eeuwenoude wijsheden en hedendaagse methoden:

 • Helen met Liefde & Bewustzijn
 • Systemisch en energetisch werk (waaronder opstellingen)
 • Innerlijke kindwerk
 • Zelfreflectie-methoden
 • Ademhalingsoefeningen
 • Meditatie & Visualisatie
 • Lichaamsgerichte oefeningen
Begeleid je ook mannen of andere genders?2023-10-16T19:34:38+02:00

Iedereen is welkom die zich tot mij en mijn werkwijze aangetrokken voelt. Vrouwen staan over het algemeen wat dichterbij de vrouwelijke energie en zullen zich daarom meer herkennen in het verhaal. Dat is de reden waarom ik het zo opgeschreven heb. Maar iedereen heeft vrouwelijke en mannelijke energie. Dus als je voelt dat je deze meer in balans wilt brengen en dieper in contact met je gevoel wilt komen: je bent van harte welkom.

Lees hier bijvoorbeeld de ervaring van Eric:

De afgelopen periode heb ik samen met Anouk een nieuwe vorm van bewustzijn ontdekt over wie ik ben en hoe ik om ga met mijn gevoelens en emoties. Anouk is fijn, rustig en empathisch maar vraagt ook door op de moeilijkere momenten. Dat doet ze op een veilige manier waardoor ik mezelf toe kon staan dieper te voelen en langer stil te staan bij wat er met me gebeurde.

In een periode van ongeveer een jaar heb ik met het doen van oefeningen en zelfreflectie veel geleerd. Een fijne persoonlijkheid die met je mee loopt zolang dat nodig is, en je laat gaan zodra je daar aan toe bent. Nog heel erg bedankt!

Of van Junior:

Het was een aangenaam, persoonlijk, laagdrempelig, ongeforceerd, echt op maat gemaakt traject. Het draait om jou. Dit heb ik als erg prettig ervaren.

Het heeft mij veel rust, stabiliteit en zelfkennis gebracht. Ik herken mijn gevoel eerder en kan het beter plaatsen. Daarnaast heeft het mij tools gebracht om beter om te gaan met situaties waar ik eerder moeite mee kon hebben.

Ik raad het echt iedereen aan, zelfs als het goed met je gaat is het gewoon fijn om dingen te bespreken waar je tegenaan loopt.

Zo nu en dan zie ik mijzelf dan ook terug komen bij VolBewust, al is het maar als een soort APK, je gaat er elke keer weg met nieuwe inzichten, en met het bewustzijn dat jij de regie hebt over jezelf en je leven, dat is een krachtig gevoel.

 

Ik twijfel of een Online traject wel bij me past of effectief is?2023-10-16T16:01:45+02:00

Ik kan je jouw twijfel goed voorstellen. Die twijfel had ik namelijk eerder ook. Maar mede door Corona, hebben wij in de aflopen jaren veel ervaring opgedaan met Online 1:1 en Groepsprogramma’s. Ik was zelf enorm positief verrast door deze gesprekken, de effectiviteit en de diepgang die bereikt werd. Inmiddels heb ik meer dan 100 mensen 1:1 online begeleid en was iedereen ontzettend tevreden. Daarbij werkt energie locatie onafhankelijk. Dus ondanks de fysieke afstand kan ik gewoon intuïtief op je afstemmen en met je werken en verbinden.

We hebben voor online coaching ook een eigen aanpak ontwikkeld, zodat de online sessie een fijne en waardevolle ervaring wordt. Zo krijg je bijvoorbeeld van ons suggesties toegestuurd om het thuis aangenaam te maken. Zodat je echt een fijne plek voor jezelf creëert in een liefdevolle, ontspannen setting. Daarbij doen we tijdens de sessies ook oefeningen waardoor je even niet naar het beeldscherm kijkt en je ogen rust geeft. Ook is er voldoende tijd voor eventueel pauze en even bewegen.

Uiteraard blijft het een persoonlijke keuze, dus mocht je blijven twijfelen kun je altijd een vrijblijvend online kennismakingsgesprek inplannen om het een keer zelf te ervaren/proberen. Je bent van harte welkom.

Hoeveel tijd per week ben ik kwijt aan het traject?2023-10-26T18:11:45+02:00

Tijdens het traject nodig ik je uit om op regelmatige basis ruimte voor jezelf vrij te maken. Tijd waarin je kunt ontspannen, reflecteren, verstillen, vertragen en voelen. Zodat je meer in contact met je vrouwelijke energie en je innerlijke stem komt. Dit is ook tijd waarin je met (meditatie)oefeningen opdrachten aan de slag kunt gaan die je mee krijgt.

Dit kan bijvoorbeeld +/- 0,5 per dag zijn of bijv. 1 tot 4 uur per week. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van je vraag, en van hoe je dit zelf indeelt. Je bent vrij om je eigen flow te volgen en ritme te vinden. Het kan ook wat meer tijd zijn, of iets minder afhankelijk van waar je staat en wat je al doet. We kijken samen naar wat bij jou op dit moment het beste aansluit.

Twijfel je of je die tijd nu hebt? Ik kom regelmatig tegen dat een vrouw juist te leren heeft om die tijd voor zichzelf vrij te maken, omdat ze zichzelf snel wegcijfert en dan kan het een valkuil zijn om te denken dat het nu niet lukt. Maar soms kan het zijn dat je door bepaalde situaties er nu echt niet de energie/tijd voor hebt of in kunt investeren. Je kunt uiteraard contact opnemen om je situatie met me te overleggen en dat we samen kijken naar wat er mogelijk is.

Mocht het op dit moment niet uitkomen, dan ben je uiteraard als nog van harte welkom om een moment dat het wel passend is voor je. Alles op zijn tijd. Ieder zijn eigen timing!

Kunnen sessies ook op een fysieke locatie plaatsvinden?2023-11-01T16:46:12+01:00

Je bent van harte welkom op een fysieke locatie als dat je voorkeur heeft. Je kunt er voor kiezen om het hele traject op een fysieke locatie te doen. Maar ook om een deel van de sessies (dus deels online en deels fysiek) of een enkele sessie fysiek op locatie te doen. 

 • Op locatie. Dit kan voor als nog in Het Coachhuis, Kerkweg 7 in Leusden. Ik ben op zoek naar een nieuwe, geschikte locatie in het midden van het land (waarschijnlijk omgeving Amersfoort/Apeldoorn). Hiervoor reken ik een meerprijs ivm met de huur van de ruimte.
 • Groepsdagen. Mogelijk komen er in de loop van 2024 ook nog fysieke groepsdagen waar we extra gaan verdiepen en waar je – samen met anderen die het traject volgen – aan kunt deelnemen.

Heb je voorkeur voor een (gedeeltelijk) fysiek traject? Je bent van harte welkom. Stuur een mail naar anouk@volbewust.nl of geef dit aan op het formulier, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Dit traject is echt iets voor mij, maar ik kan het niet betalen. Wat nu?2023-10-16T12:35:50+02:00

Met VolBewust vinden we het belangrijk dat als iemand voelt dat hij/zij het traject nodig heeft, daar gebruik van kan maken. Daarom hanteren wij voor mensen met een beperkt/minimaal inkomen, een aangepast tarief. Wil je daar gebruik van maken, stuur me dan een mailtje met korte toelichting en je telefoonnummer. Dan kijken we daarna in overleg wat er voor jou mogelijk is.

Hoe kan ik me aanmelden voor een vrijblijvende kennismaking?2023-10-18T14:23:24+02:00

Wat leuk dat je interesse hebt om kennis te maken. Je kunt je gegevens via onderstaand formulier invullen, dan heb ik alle gegevens al mocht je door willen (je zit nog nergens aan vast). Als je het fijner vindt, mag je ook gewoon een mailtje sturen naar anouk@volbewust.nl of telefonisch contact met me opnemen via 0629303702. Dan plannen we meteen wat in, of kun je nog vragen stellen als je daar behoefte aan hebt. Je bent van harte welkom.

Meld je nu aan

  Ik wil me graag inschrijven voor:

  Ik ben bij jullie terecht gekomen via:

  Persoonlijke gegevens


  Adresgegevens

  Factuurgegevens
  Opmerkingen

  Blijf op de hoogte

  Ga naar de bovenkant