Workshops

Workshops
Met het stijgende aantal mentale klachten en burn-outs op de werkvloer, neemt ook de populariteit bij organisaties toe om Mindfulness aan te bieden. Ben jij een HR professional of manager van een team professionals en op zoek naar een workshop op het gebied van mindfulness of een online meditatie & mindfulness cursus? Wil je daarmee meer bewustwording van rust en balans creëren bij een team of groep professionals? Dan kunnen wij met onze workshops jou hierbij helpen.

Maak een afspraak

(Online) Workshop Mindfulness

Tijdens een workshop Mindfulness maken de deelnemers op een laagdrempelige manier kennis met mindfulness. Wat is mindfulness? Hoe kan mindfulness je helpen om meer rust in je hoofd en lichaam te ervaren? Hoe kan je mindfulness toepassen tijdens je werkdag? De workshop is laagdrempelig ingestoken en bestaat uit een combinatie van (wetenschappelijke) theorie, mindfulness- en reflectie oefeningen en praktische tips.

Wetenschappelijk bewezen voordelen
Mindfulness heeft inmiddels diverse wetenschappelijk bewezen voordelen. Zo helpt het om beter met stress om te gaan, versterkt het je concentratievermogen, word je bewuster van je eigen lichaam, gedachten en emoties en ontwikkel je een accepterende en positievere houding. Je leert daardoor makkelijker met ‘negatieve’ situaties om te gaan, je grenzen aan te geven en effectievere, bewustere keuzes te maken.

(Online) Meditatiecursus

De (Online) Mindfulness & Meditatie cursus bestaat uit zes wekelijkse lessen van 1 tot 1,5 uur. Elke les bestaat uit een ander thema waarbij verschillende meditatievormen worden toegepast. Denk aan ademhalingsoefeningen, inzicht-meditatie, mindfulness, visualisatie en thema-meditatie. Hierdoor leren deelnemers welke vorm het beste bij hun behoefte aansluit.

1. De kracht van je ademhaling
2. Uit je hoofd, in je lijf
3. Meester over je gedachten
4. Omgaan met emoties
5. Dankbaarheid & Compassie
6. Visualisatie & Ontspanning

Door de wekelijkse lessen ervaren de meeste deelnemers al na vier weken de positieve effecten. Ook leren de deelnemers hoe ze meditatie praktisch in hun dagelijks leven kunnen toepassen. Immers hoe meer je oefent, hoe meer effect. De cursus kan op maat aangepast worden. Neem daarvoor contact op.

Wetenschappelijk bewezen effecten mindfulness

Meer ontspanning

Betere concentratie

Positievere houding

Beter omgaan met piekeren

Betere nachtrust

Ervaringen

Om medewerkers in Corona-tijd een hart onder de riem te steken op het gebied van werk-privé balans heeft VolBewust in opdracht van provincie Flevoland een reeks digitale mindfulness trainingen georganiseerd. De reeks mindfulness trainingen hebben bijgedragen aan het beter leren ontspannen van jezelf om op die manier het stressniveau naar beneden te brengen.

Barry Schoenmaker, Arbo-coördinator
Lees meer ervaringen

Onze kwaliteit

Kwaliteit en professionaliteit zijn voor ons belangrijke waarden. Dit betekent dat onze (verdiepende) coachopleidingen voldoen aan het Europese kwaliteitskeurmerk en dat we werken volgens de Ethische Gedragscode van de NOBCO. Daarnaast volgen we minimaal 4 keer per jaar supervisie en/of intervisie.

coaching persoonlijk leiderschap
coaching persoonlijk leiderschap
coaching persoonlijk leiderschap
Meer over kwaliteit

Workshops

Stuur een bericht

Wil je een kennismakingsgesprek inplannen of meer informatie?

    Dhr.Mevr.