Home | Programma's | Stiltedag

Stiltedag

“In de stilte hoor je weer de stem van jouw innerlijke leiding”

In een sfeervolle, 200 jaar oude boerderij in de Provincie Utrecht organiseren wij op zondag 21 mei 2023 weer een stiltedag. Een heerlijk moment om naar binnen te keren en tot jezelf te komen. Heb jij ervaring met meditatie en wil je samen met gelijkgestemden via de stilte een veld van liefde neerzetten? Wees welkom!

One day retreat Utrecht

one day retreat

Herken jij je in?

 • Ik ben gedreven om betekenis aan m’n leven te geven;

 • Ik heb ervaring met meditatie;

 • Van momenten van stilte kan ik genieten;

 • Mijn interesse gaat uit naar spirituele ontwikkeling;

 • Ik wil mezelf blijven ontwikkelen.

Ontvangen feedback:

“De dag die ik mocht ervaren met begeleiding van Jeffrey en Anouk was prachtig. Ik vond het een magische ervaring op het moment dat je stopt met denken waarbij je dan terechtkomt in je eigen kern. Zo kwam ik erachter wat ik echt belangrijk vind in het leven.”

“Ik heb een hele bijzondere dag gehad en ben dankbaar dat ik hier voor mezelf de tijd voor heb gemaakt.”

Meer ervaringen

Wat je kunt verwachten

Ons programma is iedere keer anders. We laten ons intuïtief leiden door het moment en de groep. Wat je daarin in ieder geval kunt verwachten zijn meditaties, pranayama (ademwerk), een meditatieve wandeling in de tuin (bij droog weer) en yin yoga. De oefeningen en de stilte helpen je om dieper in contact met jezelf te komen; met je ware essentie. Ontdek de innerlijke rijkdom die je in jezelf kunt vinden: de rust, de stilte, vrede, liefde en geluk.

Tussen de onderdelen door heb je vrije tijd waarin je kunt rusten op je matje, reflecteren of genieten van de prachtige tuin met allerlei leuke plekjes waar je kunt zitten, wandelen of gewoonweg wat lummelen. Je bent vrij om je eigen ritme te volgen en bent dus ook vrij om wel of niet aan een onderdeel mee te doen.

Voor wie wilt, is er de mogelijkheid aan het eind van de dag ervaringen met elkaar te delen.

Stiltedag eendaagse retraite

Foto: Susan van Esch

“Een heerlijke dag in stilte, helemaal voor jou”

Tijdens de Stiltedag

Tijdens de stiltedag zijn er zo min mogelijk afleiders, zodat je de stilte in jezelf kunt vinden. Dat betekent dat je tijdens de stiltedag:

 • Niet spreekt of contact maakt met anderen.

 • Geen beeldschermen tot je beschikking hebt: ofwel telefoon, laptops, e-readers etc.

 • Niet individueel muziek luistert.

 • Geen tijdschriften of boeken leest.

Je bent wel vrij om je inzichten en reflecties op te schrijven in een boekje.

Voel je thuis

Wij hebben een ‘doe als of je thuis bent’ concept. Je kunt de hele dag koffie, heerlijke theetjes en water pakken.

Ook ligt er fruit, zijn er verschillende snacks zoals noten, dadels, vijgen en suikervrije koekjes. We zorgen voor een bewuste en lekkere lunch met een broodje en zelfgemaakte soep of salade. Al ons eten is veganistisch met enkele vegetarische opties.

Listen to silence, it has so much to say
Rumi

Waar, wanneer, wat kost het?

Datum: zondag 21 mei 2023.
Tijd: 09.45u inloop – start 10.00 tot 18.00 uur
Locatie: De Bronhoeve, Ossenwaard 14 in Cothen. Een prachtige 200 jaar oude boerderij gelegen in het landelijk gebied ten zuiden van Utrecht en Amersfoort.
Deelnemers: Maximaal 10
Investering: *€ 135,- incl. btw (als je zakelijk betaalt is het excl. btw) en is inclusief: thee, fruit, lekkers en een gezonde lekkere vegan/vegetarische lunch én alle activiteiten met begeleiding van twee professionele coaches (Jeffrey & Anouk).

*We bieden elke Stiltedag 1 plek aan tegen een gereduceerd tarief voor mensen die beperkte inkomsten hebben. Neem hiervoor contact op.

Ervaringen van anderen

De stiltedag bij VolBewust was een hele fijne ervaring. Ik werd goed begeleid tijdens de meditaties en heb de hele dag in een ontspannen flow gezeten.

one day retreatJoyce, HR Adviseur

Hoe druk het vóór de meditaties in mijn hoofd was, zo rustig is het erna. Ik besef beter wat ik echt belangrijk vind, waar ik mijn prioriteiten zou moeten leggen en waar ik gelukkig van word. Wat zijn er ont-zet-tend veel prikkels in de buitenwereld en wat geeft het rust om deze soms niet te voelen. Maar vooral: wat was het lekker, zo’n dag voor en met jezelf.

Susan van Esch, Blogger Moderne Hippies

De dag die ik mocht ervaren met begeleiding van Jeffrey en Anouk was prachtig. Ik vond het een magische ervaring op het moment dat je stopt met denken waarbij je dan terechtkomt in je eigen kern. Zo kwam ik erachter wat ik echt belangrijk vind in het leven.

John, Customer Service Medewerker

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in

  Ik ben bij jullie terecht gekomen via:

  Persoonlijke gegevens


  Adresgegevens

  Factuurgegevens
  Opmerkingen