Home | Oude retraites | Stiltedag

Stiltedag

Ben jij nieuwsgierig wat een dag stilte met je doet?

In een sfeervolle, 200 jaar oude boerderij in de Provincie Utrecht organiseren wij op 15 mei 2022 een stiltedag. Een heerlijke dag om even uit de dagelijkse hectiek te stappen en te vertragen. Geen afleiding, volle agenda’s, moetjes, beeldschermen of gehaast. Wel tijd om te bezinnen en ontspannen. Ben je toe aan zo’n heerlijke dag voor jezelf of wil je je voorbereiden op een meerdaagse retraite? Dan is de stiltedag iets voor jou!

Stiltedag Utrecht

Foto: Susan van Esch

Herken jij je in?

 • Ik heb te weinig tijd voor mezelf

 • Ik ben toe aan een moment van bezinning

 • Mijn leven is druk en hectisch

 • Mijn neiging is om teveel te piekeren

 • Ik wil mezelf graag ontwikkelen

 • Ik ben nieuwsgierig naar wat een dag stilte me kan brengen

Ja, dit is herkenbaar
Ontvangen feedback:

“Anouk en Jeffrey heb ik ervaren als ontzettend lieve, betrouwbare en zorgzame organisatoren!
Daardoor durfde ik het ook aan en ben ik de stilte aangegaan.”

“Ik heb een hele bijzondere dag gehad en ben dankbaar dat ik hier voor mezelf de tijd voor heb gemaakt.”

Meer ervaringen

Wat je kunt verwachten

Met ons programma begeleiden wij jou om steeds dieper in jezelf en in de stilte te zakken. De oefeningen helpen je om te ontspannen en te ont-prikkelen. Om bewust te worden van wat er in je omgaat en hoe je daarop reageert. In de stilte vind je weer jouw kern, jouw diepere bewustzijn, dat altijd in jou aanwezig is.

Tussendoor heb je vrije tijd waarin je kunt rusten op je matje, reflecteren of genieten van de prachtige tuin met allerlei leuke plekjes waar je kunt zitten, wandelen of gewoonweg wat lummelen.

Stiltedag eendaagse retraite

Foto: Susan van Esch

Het programma

Dit is hoe het programma er ongeveer uit zal zien:

09:30 10:00 Inloop
10:00 10:30 Gezamenlijk welkom
10:30 11:00 Ontspanningsmeditatie
11:00 11:30 Mindful thee met lekkers
11:30 12:00 Vipassana meditatie
12:00 12:30 Vrije tijd
12:30 13:30 Mindful lunch
13:30 14:30 Stiltewandeling
14:30 15:00 Vrije tijd
15:00 15:30 Inspiratie-sessie
15:30 16:00 Thee & snack
16:00 17:00 Yin yoga (easy-level)
17:00 17:15 Vrije tijd
17:15 17:30 Afsluitingsmeditatie
17:30 18.00 Gezamenlijke afsluiting

Niets moet en (bijna) alles mag ;). Je kiest zelf in het moment of je aan een onderdeel meedoet.

Tijdens de stiltedag

Tijdens de stiltedag zijn er zo min mogelijk afleiders, zodat je vooral met jezelf bent. Dat betekent dat je tijdens de stiltedag:

 • Niet spreekt.

 • Geen beeldschermen tot je beschikking hebt: ofwel telefoon, laptops, e-readers etc.

 • Geen contact maakt met anderen in gebarentaal;

 • Niet individueel muziek luistert.

 • Geen tijdschriften of boeken leest.

Je mag wel schrijven en reflecteren in een boekje.

Voel je thuis
Wij hebben een ‘doe als of je thuis bent’ concept. Je kunt daar de hele dag koffie, heerlijke theetjes en water pakken. Voor de liefhebbers is er havermelk. Ook ligt er fruit, zijn er verschillende snacks en zelfgemaakte vegan suikervrije muffins. We zorgen voor een bewuste en lekkere lunch met een broodje en zelfgemaakte soep of salade. Al ons eten is veganistisch met enkele vegetarische opties.

Listen to silence, it has so much to say
Rumi

Voor iedereen die:

 • tijd en aandacht voor zichzelf wilt;

 • nieuwsgierig is naar wat een dag stilte voor je doet;

 • zich wilt voorbereiden op een (meerdaagse) retraite;

 • zin heeft om een dagje van de stilte te genieten!

Waar, wanneer, wat kost het?

Datum: zondag 15 mei 2022.
Locatie: De Bronhoeve, Ossenwaard 14 in Cothen. Een prachtige 200 jaar oude boerderij gelegen in het landelijk gebied ten zuiden van Utrecht en Amersfoort. 
Tijd: 09.45u inloop – start 10.00 tot 18.00 uur
Investering: € 125,- incl. btw (als je zakelijk betaalt is het excl. btw) en is inclusief: drankjes, fruit, homemade vegan muffins en een gezonde lekkere vegan/vegetarische lunch én alle activiteiten met begeleiding van twee professionele coaches (Jeffrey & Anouk).

Ervaringen van anderen

Tijdens de Stiltedag werden we bijzonder goed verzorgd. Er waren blokjes ingepland waar je thee met wat lekkers kon pakken en we kregen een gezonde overheerlijke vegetarische lunch voorgeschoteld. Een van de hoogtepunten voor mij was de stiltewandeling van Jeffrey. Ik was helemaal één met het moment en merkte dat ik dat heel erg fijn vond. Ik heb een hele bijzondere dag gehad en ben dankbaar dat ik hier voor mezelf de tijd voor heb gemaakt.

blog volbewust mindschool experienceweekMartijn Meeuwis, Oprichter Jouw Persoonlijke groei

De stiltedag die ik mocht ervaren met begeleiding van Jeffrey en Anouk was prachtig. Ik voelde mij helemaal op mijn gemak bij hen en de oefeningen waren erg handig om zo de stilte te ervaren. Ik vond het een magische ervaring op het moment dat je stopt met denken waarbij je dan terechtkomt in je eigen kern. Zo kwam ik erachter wat ik echt belangrijk vind in het leven.

John Bron, Customer Service Medewerker

Hoe druk het vóór de meditaties in mijn hoofd was, zo rustig is het erna. Ik besef beter wat ik echt belangrijk vind, waar ik mijn prioriteiten zou moeten leggen (maar helaas niet leg) en waar ik gelukkig van word. Ik schreef de ene na de andere bladzijde van mijn boekje vol met gestructureerde gedachten en nieuwe inzichten. Wat zijn er ont-zet-tend veel prikkels in de buitenwereld en wat geeft het rust om deze soms niet te voelen. Maar vooral: wat was het lekker, zo’n dag voor en met jezelf.

Susan van Esch, Blogger Moderne Hippies

Gun je jezelf een stiltedag?

Schrijf je dan nu in en zorg dat je erbij bent.
Er is plek voor maximaal 12 deelnemers. Er is nog 1 plek beschikbaar. 

  Ik ben bij jullie terecht gekomen via:

  Persoonlijke gegevens

  Adresgegevens

  Factuurgegevens


  Opmerkingen

  2022-07-13T08:30:17+02:00