Toen ik eind twintig was, ben ik meer gaan wandelen. Ik zat overspannen thuis en vond daarin een manier om weer tot rust te komen. Daarna ben ik het blijven doen. Ook nu geniet ik bijna dagelijks van een wandeling in de natuur. Het is een moment voor mezelf. Zo kom ik los van de hectiek en de waan van de dag. Ook ben ik daardoor effectiever tijdens werk, meer ontspannen en voel ik me gelukkiger. Hoewel wandelen zijn voordelen heeft, heeft het soms nog een stoffig imago óók onder twintig- en dertigers. Maar daar lijkt nu verandering in te komen!

Stoffig imago

Ik vond het zelf nog wel eens spannend om aan mijn leeftijdsgenoten te vertellen dat ik zo van wandelen houd. Het imago rondom natuur en wandelen wordt nog wel eens tot saai, suf en geitenwollen sok veroordeeld. Een tijd geleden sprak ik nog met een jonge onderneemster die ook van wandelen houdt. Ik zei nog tegen haar dat ik wandelen graag ‘hip’ wil maken. Om jonge mensen te inspireren meer naar buiten te gaan. Als een manier om hen, die nu vooral in de drukte opgaan en daarin vastlopen, te helpen om weer tot zichzelf te komen.

Steeds meer twintiger en dertigers wandelen

En gelukkig lijkt dat nu al te veranderen! ‘Steeds meer twintig en dertigers gaan de paden op’. ‘Wandelen is een tegenhanger van het drukke dagelijkse leven’, zo schrijft het Parool. Een moment van Vertragen in plaats van Versnellen. Dat waar we nu in deze tijd van actie, versnellen en verbeteren, juist aan voorbij gaan.

Wandelen bij stress en burn-out

Toen ik dit artikel voorbij zag komen werd ik meteen enthousiast. Het ijs lijkt gebroken. En precies op het goede moment. Want het aantal burn-outs, stressklachten en depressies onder twintigers en dertigers stijgen alleen maar. Wandelen is een mooie manier om te herstellen. Daarom ga ik regelmatig met mij coachees wandelen in onze kloostertuin tijdens een sessie. En bijna altijd krijg ik terug hoe fijn ze het vinden. Ze voelen zich vaak daarna meteen rustiger. Misschien ook iets voor jou?

Vond je dit artikel interessant? Dan wil je misschien ook lezen:

Wil je er meer rust in je leven? Kijk ook eens bij onze events. Regelmatig is een workshop rust pakken in een druk leven of start er een meditatiecursus voor beginners. Fris en laagdrempelig. Mediteren met beiden benen op de grond. Ook kun je elke 2e zondag van de maand gratis komen mediteren tijdens Stadsverlichting.

Ik hoop je te ontmoeten!

 Anouk

Zet vandaag nog een eerste stap

Is coaching iets voor mij?
Wil je liever in een groep?
Heb je nog andere vragen?
2020-01-23T16:07:18+01:00

VolBewust maakt gebruik van cookies. Op onze pagina voor cookie-instellingen lees je hier meer over en kun je jouw voorkeuren aangeven. Door hieronder op 'Akkoord' te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van alle cookies. Klik je op 'Niet akkoord' dan plaatsen we alleen beperkte cookies waarmee we analyses uitvoeren. Meer informatie is beschikbaar in onze cookieverklaring en privacyverklaring.