Retraiteweekend

Voor organisaties

Ben jij een HR professional of manager van een team professionals en op zoek naar een unieke ervaring om te werken aan persoonlijke groei? Wil je een bijzondere ervaring met impact? Bekijk dan nu ons retraiteweekend speciaal voor organisaties.

Tijdens onze inspirerende retraite krijgen professionals een boost voor hun vitaliteit, groepsverbinding en persoonlijke ontwikkeling. We gaan datgene doen, waar de (meeste) deelnemers in hun dagelijks leven vaak aan voorbij gaan: vertragen, reflectie, de natuur in, bewegen en verdiepen. Soms out of comfortzone – maar dat is juist de bedoeling – want precies daar ligt iemands persoonlijke groei!

Maak een afspraak
Home | Retraites | Voor organisaties

Retraiteprogramma voor organisaties

Een unieke combinatie van denken, doen, voelen en zijn

Het doel
We leren de professionals vanuit persoonlijk leiderschap regie te pakken voor hun innerlijke groei. Zorgen voor voldoende energie, rust en ontspanning, omgaan met gedachten, emoties en gedragspatronen, zitten namelijk allemaal binnen iemands cirkel van invloed. Daar verantwoordelijkheid voor leren nemen, maakt professionals vitaler, gelukkiger én effectiever – zowel op individueel niveau als in relatie tot een ander.

Onze eigentijdse visie
Onze eigentijdse aanpak onderscheid zich van de status quo: wij brengen in ons programma namelijk een balans aan van vrouwelijke en mannelijke energie. Want dat is precies wat bij de meeste deelnemers en werkomgevingen uit balans is. De nadruk ligt vaak teveel op denken, doen, presteren, effectiviteit, resultaten (mannelijke kwaliteiten) en te weinig op ontspanning/zijn, voelen, tijd voor reflectie, en innerlijke groei (vrouwelijke kwaliteiten). Terwijl beide kwaliteiten even belangrijk zijn. Balans hier tussen is noodzakelijk als je het maximale uit de potentie van jouw professionals wilt halen.

Het programma
Een programma bestaat uit groepsactiviteiten, individuele coachsessies en reflectieruimte. De groepsactiviteiten zijn gericht om te vertragen, tot zelfinzicht te komen, te verdiepen en out of comfortzone te gaan. Denk aan korte work-outs, ontspanningsoefeningen, de kracht van je ademhaling, reflectietools, workshops, (stilte)wandeling in de natuur, een kampvuursessie en meditatie.

Een programma wordt op maat gemaakt. Het programma kan zowel gericht zijn op loopbaan- en persoonlijk leiderschap doeleinden, als stress- en burn-out preventie. Een programma wordt bijvoorbeeld opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Waarden, talenten en ambities. Ontdekken wie je in de kern bent, wat je verlangens, talenten en doelen zijn;
  • Omgaan met overtuigingen en belemmerende gedragspatronen;
  • Wetenschappelijke theorie: leren hoe stress, ontspanning en meditatie werkt in het brein en lichaam;
  • Bewustwording van fysieke signalen: waaraan herken ik dat ik over mijn grenzen ga? Wanneer zeg ik ja terwijl ik nee voel?

Doordat wij vrouwelijke elementen aan ons programma toevoegen leren de deelnemers datgene, waar normaal vaak aan voorbij wordt gegaan. Dan ligt de focus op de ‘actie-stand’, terwijl wij ruimte maken voor ‘zijn-stand’. Dat vergroot ook de effectiviteit van het weekend. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen in de zijn-stand, beter leren en informatie tot zich kunnen nemen. Bovenal kunnen de deelnemers hierdoor écht tot zichzelf en zelfinzicht komen. Vanuit die focus, ontspanning en inzichten is het weer tijd voor doen: effectieve acties.

  • Praktische tools om beter om te gaan met blokkades van gedachten/emoties, stress en belemmerende gedragspatronen;
  • Concrete acties voor thuis en tijdens je werk.

Meer weten? Neem contact op voor een online kennismaking.

Wat levert het op?

Bewustwording

Balans in denken, voelen, doen & zijn

Doorbreken van belemmerende patronen en overtuigingen

Versterking van persoonlijk leiderschap

Meer verbinding met zichzelf en anderen

Tools om meer balans te bereiken

Ervaringen

Het programma is intensief – meerdaags – waar je terug gaat naar de kern wie je in de basis bent. Vanuit die basis reflecteer en confronteer je jezelf met hoe je hedendaags handelt in het dagelijks leven. Diverse onderwerpen kwamen aan de orde; rust, bewegen, meditatie en bovenal je hart volgen en doen wat je zelf echt wil doen!

Lees meer ervaringen

Onze kwaliteit

Kwaliteit en professionaliteit zijn voor ons belangrijke waarden. Dit betekent dat onze (verdiepende) coachopleidingen voldoen aan het Europese kwaliteitskeurmerk en dat we werken volgens de Ethische Gedragscode van de NOBCO. Daarnaast volgen we minimaal 4 keer per jaar supervisie en/of intervisie.

coaching persoonlijk leiderschap
coaching persoonlijk leiderschap
coaching persoonlijk leiderschap
Meer over kwaliteit

Retraite voor bedrijven

Stuur ons een bericht

Wil je een kennismakingsgesprek inplannen of meer informatie?

    Dhr.Mevr.

    2021-10-21T14:04:16+02:00