Reconnect with yourself

Retraiteweekend in Nederland 29 sept – 1 okt 2023

Kom tot jezelf in de rust en natuur van een Drentse boerderij.

In ons dagelijks leven komen we regelmatig niet toe aan ons zelf of de dingen die we echt belangrijk vinden. We zijn druk, geven anderen voorrang of worden afgeleid. Je wilt graag iets veranderen in je leven, meer innerlijke rust, zelfvertrouwen en van jezelf houden. Maar hoe?

Deze driedaagse retraite neemt jou mee op reis in jezelf. Een reis waarin jij jezelf ontwikkelt, jouw lichaam en geest weer in balans brengt en weer in contact met je authentieke zelf komt. Heb eindelijk de tijd voor jezelf om te reflecteren en bezinnen.

Wij begeleiden jou in je groei en naar meer zelfinzicht en zelfliefde. Zodat je durft te staan voor wie je bent en je eigen weg leert volgen. Ga je met ons mee?

retraiteweekend Nederland 2023

Schrijf je in
Home | Programma's | Reconnect with yourself 3 days

retraiteweekend 2023

Het programma

Ons programma is gericht op ervaren. Je gaat ‘uit je hoofd’ en ‘in je lijf’. Je ervaart weer hoe het is om écht ontspannen te zijn en om liefde en de levenskracht (die diep van binnen altijd al in je zitten) te voelen. Reconnect with yourself is een verdiepend, down to earth programma met ruimte voor groei, humor, verbinding en natuurlijk om te genieten!

Wat je kunt verwachten

Tijdens de retraite begeleiden we je op een innerlijke reis door de verschillende ‘lagen’ in jezelf: fysiek, mentaal, emotioneel. Als een ui die je laag voor laag afpelt, totdat je bij jouw kern komt en je weer ‘reconnect met je ware zelf’, ‘your true nature’. Dit doen we met:

 • dagelijks minimaal 2 meditatiesessies (diverse vormen);

 • dagelijks ademwerk (pranayama-oefeningen);

 • een mindful walk op het natuurrijke landgoed;

 • lichaamsoefeningen en heerlijke (yin) yoga;

 • een krachtige ademsessie;

 • periodes van stilte ’s avonds laat en in de ochtend;

 • een creatieve inspiratie workshop;

 • 1 op 1 coaching tijdens of na de retraite;

 • life talks bij de haard of het kampvuur.

Tijdens de life talks kun je jouw ervaring delen, naar anderen luisteren en/of je vragen stellen. Je volgt je eigen ritme en bent altijd vrij om te bepalen of je wel of niet aan onderdelen meedoet. Je ‘moet’ niets en (bijna :)) alles mag. Ook kun je jouw stilteperiode verlengen, bijv. tot een gehele dag. De groep houdt hier dan rekening mee.

Vrije tijd

Naast de gezamenlijke programma-onderdelen heb je voldoende vrij tijd waarin je kunt genieten van de prachtige natuur in de tuin, wandelen op het terrein, reflecteren met een boekje, lekker lummelen en niets doen, mediteren, rusten op je bed, met jezelf zijn of juist verbinden met anderen.

retraiteweekend 2023

‘Alles is in huis’

Persoonlijke aandacht vinden we belangrijk. Daarom bestaat de groep uit max. 10 personen en heb je twee begeleiders. Jeffrey en Anouk staan tijdens de retraite altijd voor je klaar als je vragen hebt of behoefte hebt aan een 1 op 1 coachgesprek. Ook krijg je voorafgaand aan de retraite een persoonlijke online kennismaking met ons. Hierdoor leren we elkaar alvast kennen, en kunnen wij je gerichter begeleiden in jouw ontwikkeling en behoeften tijdens de retraite.

Wil je jezelf nog extra verwennen?
Dan kan dat met een speciale healing massage van Jessica, de eigenaresse van de Stille Kracht (apart bij te boeken – aanrader!).

Heerlijk gezond eten
Uiteraard is er ook aandacht voor heerlijk, gezond eten en lekkere tussendoortjes. Oftewel ‘alle ingrediënten zijn in huis’ om er drie waanzinnige dagen van te maken. Drie dagen genieten, helemaal voor jou!

Voor iedereen die:

 • toe is aan tijd voor zichzelf en ontspanning;

 • een bepaald thema heeft waar die in vastloopt;

 • patronen wilt doorbreken;

 • openstaat voor reflectie en nieuwe ervaringen;

 • persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt;

 • wil leren om beter te voelen;

 • zijn innerlijke kracht en authentieke zelf wilt ervaren;

 • gelijkgestemden wil ontmoeten;

 • nieuwsgierig is naar wat een retraite en meditatie/stilte kan brengen.

retraiteweekend 2023

Ontspan, geniet en ga vol nieuwe inzichten en ervaringen weer naar huis!

Ontvangen feedback:

”Ik ging er geheel blanco in en kwam er met een open en verfrissende blik uit, met zoveel nieuwe energie en inspiratie. Ik gun iedereen een weekend als deze, en ook zonder twijfel mijzelf nog een keer, eigenlijk ieder jaar weer!’

”Ik heb in m’n leven al vaker coaching gehad, maar ben nog niet eerder zo gezien en geraakt als bij Jeffrey en Anouk. De kwaliteit en diepgang van hun coaching was echt een enorme meerwaarde tijdens het programma.” 

Meer ervaringen

‘Spelregels’

Tijdens het retraiteweekend zijn er zo min mogelijk afleiders, zodat je zoveel mogelijk in verbinding met jezelf blijft. Dit betekent dat we een aantal spelregels hebben:

 • Tijdens de stilteperiodes wordt er niet gesproken;

 • Beeldschermen zoals telefoon, laptops, e-readers etc. blijven uit of laten we thuis;

 • Individueel luisteren we niet naar muziek;

 • Boeken en tijdschriften laten we thuis;

 • Dit programma is alcoholvrij en wij raden aan om koffie en suiker te matigen;

 • Een boekje om inzichten, antwoorden en hersenspinsels op te schrijven is wél toegestaan.

retraiteweekend Nederland

retraiteweekend Nederland

meditatie stilte mindfulness

retraiteweekend Nederland

Unieke locatie in authentieke boerderij

We verblijven op ‘De Stille Kracht’, een prachtige locatie in Drenthe die rust, stilte, eenvoud en schoonheid ademt. Het natuurlijke terrein is sprookjesachtig, met een wilde tuin en vennetje, vuurplaatsen, allerlei zitjes, grasveldjes en een moestuin. Een bijzonder mooie plek van 3,5 hectare groot, die volledig in het teken staat van vertragen.

In de ‘grote schuur’ vind je een mooie grote meditatieruimte, gezellige zithoek met houtkachel, keuken, sanitair en een slaapzolder voor max. 10 personen. Daar naast staat ‘de kleine schuur’ met een eigen douche en toilet én nog 4 aparte slaapkamers. De slaapkamers zien er verzorgd uit met een natuurlijke eenvoudige inrichtingsstijl.

Ben je nieuwsgierig om meer te zien van deze prachtige locatie?
Laat je dan betoveren via de eigen website van De Stille Kracht.

Na het programma heb je:

 • Nieuwe inzichten over jouw overtuigingen en gedragspatronen;

 • Een stap gezet in jouw persoonlijke ontwikkelingsproces;

 • Contact gemaakt met jouw lijf, gevoel en authentieke zelf;

 • Blokkades opgeschoond/lichaam en geest in balans gebracht;

 • Innerlijke kracht en (zelf)liefde ervaren;

 • Genoten van een heerlijk, ontspannen weekend;

 • Tools om in het dagelijks leven meer tot rust en jezelf te komen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de 3- en 4-daagse RWY?2022-06-25T12:57:55+02:00

Reconnect with yourself biedt zowel een 3- als een 4-daags programma. Omdat de flow en essentie van het programma hetzelfde is heten beide programma’s Reconnect with Yourself.

Beide programma’s nemen je mee op reis om je weer in contact met jezelf te brengen door te vertragen en verdiepen. De basis bestaat uit gelijke elementen zoals: meditatie, ontspanningsoefeningen, lifetalks, stilte-periodes, coaching en een workshop.

Toch zullen beide programma’s je een unieke ervaring geven met verrassende elementen. Zo bestaat het 4-daagse programma uit één gehele dag stilte met een mooie reflectie-oefening (op dag 3), is iedere meditatie anders en hebben we voor de laatste dag verschillende workshops die allebei zorgen voor een inspirerend eind van het programma. Je kunt dus met een gerust hart naar beide programma’s. Juist! Want zo is de vierdaagse eigenlijk precies ontstaan..

Hoe laat begint en eindigt het retraiteprogramma?2022-06-09T15:52:53+02:00

Reconnect with yourself 3-days start op vrijdagochtend om 10.30 uur (vanaf 10.00 uur inloop) en eindigt op zondagmiddag rond 15.30 uur. Reconnect with yourself 4-days start op maandagochtend om 10.30 uur (vanaf 10.00 uur inloop) en eindigt op donderdagmiddag rond 15.30 uur.

Wat doen we tijdens het kennismakingsgesprek?2022-02-15T12:46:33+01:00

Wanneer je je hebt aangemeld voor dit programma, dan plannen we een kennismakinggesprek met je in. Tijdens deze kennismaking bespreken we de reden van je deelname en stemmen we de verwachtingen verder af.

Hoe weet ik of deze retraite iets voor mij is?2022-06-25T12:59:55+02:00

De retraite is voor iedereen die interesse heeft om meer over zichzelf te leren en en toe is aan tijd voor zichzelf. De insteek kan voor iedereen verschillend zijn. Sommigen doen mee aan het programma omdat ze een concrete vraag hebben waar ze mee spelen, bijvoorbeeld omdat ze moeite hebben om tijd voor zichzelf te nemen, beter willen leren voelen of omdat ze iets anders willen doen qua werk. Anderen willen graag het weekend benutten omdat ze behoefte hebben aan rust en tot zichzelf te komen en juist te zien wat er ontstaat. Als je jouw insteek van deelname wilt bespreken, kun je vrijblijvend met ons een gesprek inplannen. Dan bellen wij jou terug en onderzoeken we samen of ons programma aansluit bij jouw behoefte.

Groepen vind ik best spannend, hoe gaat zoiets?2022-06-25T13:01:11+02:00

We krijgen regelmatig vragen van mensen over dat ze het best spannend vinden om met zo’n groep weg te gaan. Heel begrijpelijk, zeker als je niemand kent. Daarom besteden we vanaf het begin bewust aandacht aan het creëren van veiligheid, zodat iedereen zich al snel thuis voelt. Daarnaast vertellen we altijd dat het retraiteprogramma weliswaar in een groep is, maar dat het primair gericht is op jouw individuele reis. Jij volgt dus tijdens het programma vooral jouw eigen pad.

Dus ja, een deel van het programma vindt zich in groepsverband af, maar je hoeft in de groep geen dingen te delen of doen die je niet wilt. Je bent altijd vrij om te kiezen waar je wel en niet aan mee doet. Ook kun je altijd één van de begeleiders even aanschieten als je wat wilt vragen of privé wilt bespreken. Wij dragen er in ieder geval zorg voor dat jij je vanaf de eerste dag op je gemakt voelt.

Tegelijkertijd is onze ervaring, dat de groep ook een mooie kans biedt om gelijkgestemden te ontmoeten. Mensen die ook met ontwikkeling bezig zijn. Daarom is onze ervaring dat er in de groep juist een hele mooie, fijne sfeer ontstaat met veel verbinding. Dit lees je hier ook terug in de ervaringen van vorige deelnemers. Toch nog twijfels? Neem contact op dan kunnen we samen kijken of deze retraite bij je past.

Welke leeftijd hebben deelnemers? En wat is de m/v-verdeling?2022-06-03T15:54:43+02:00

Allereerst: iedereen is welkom. De vorige keer was onze jongste deelnemer eind twintig en de oudste begin zestig. Het gros zat er tussen in. Qua verdeling man-vrouw, was dat de vorige keer 30% man en 70% vrouw. De diversiteit maakte de groep juist extra bijzonder en het ging ontzettend goed samen. Elke keer kan dit natuurlijk anders zijn, maar voel je zeker welkom – wie en hoe oud je ook bent!

Uit welke type slaapplekken kan ik kiezen?2022-06-25T13:02:04+02:00

Er zijn drie verschillende slaapgelegenheden, je kiest zelf bij het boeken jouw type overnachting.

 • We hebben 4/5 (gemengde) slaapplekken op de slaapzolder. Er is daar ruimte voor 10 personen, maar we gebruiken er maar 4 of 5 zodat je voldoende eigen ruimte ervaart.
 • Er zijn twee 1-persoonskamers in een gebouw naast het hoofdgebouw, dus als je liever alleen slaapt dan adviseren we om die optie bij te boeken.
 • Er zijn twee 2-persoonskamers in een gebouw naast het hoofdgebouw. Je kunt deze samen met een bekende boeken, maar eventueel ook boeken met een onbekende. Dit kun je bij de opmerkingen aangeven.
Kan ik betalen in termijnen?2022-02-15T13:10:01+01:00

Indien je particulier betaalt, is betalen in termijnen mogelijk. Stuur ons een mailtje, dan nemen wij contact met je op.

Ik heb een minimaal inkomen, is er iets mogelijk?2022-06-25T13:03:13+02:00

Misschien heb je nu geen baan, verdien je minimumloon, ben je onlangs gescheiden of heb je iets anders meegemaakt waardoor je financiële middelen nu beperkt zijn. Heel begrijpelijk. Terwijl je zo’n retraiteprogramma (wellicht) nu net zo goed kunt gebruiken. Omdat we het belangrijk vinden dat persoonlijke ontwikkeling voor iedereen toegankelijk is, bieden wij elke editie één plek tegen kostprijs aan. Je bent van harte welkom. Informeer naar de mogelijkheden via info@volbewust.nl.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?2022-06-25T13:04:21+02:00

Mocht het programma door externe factoren niet door kunnen gaan, dan behoud je jouw inschrijving voor de volgende editie óf betalen we als jij dat liever hebt, je het volledige bedrag terug. Wanneer je zelf onverhoopt verhinderd bent – om wat voor reden dan ook -, dan krijg je de mogelijkheid om je inschrijving tot 30 dagen voor het programma door te verkopen aan iemand anders. Als wij een wachtlijst hebben, dan kunnen we je in contact brengen met iemand op de wachtlijst. Als doorverkopen niet lukt, dan krijg je 50% van je aankoopbedrag teruggestort. Wanneer je annuleert vanaf 30 dagen voor aanvang van het programma, dan krijg je 35% van je aankoopbedrag teruggestort. Vanaf 7 dagen voor aanvang van het programma, ontvang je geen restitutie meer.

Ervaringen van anderen

Jeetje wat een toppers zijn die Anouk en Jeffrey. Ik heb een heel mooi weekend gehad, met inzichten waar ik de rest van mijn leven iets aan heb. De sfeer die werd gecreëerd was erg veilig, en de plek was heel mooi en het programma was ook nog eens top. Kortom, wat een mooie 3 dagen, dank je wel voor deze ervaring.

Juliette, Oprichter Energy Up

Jeffrey en Anouk geven je direct een veilig en vertrouwd gevoel, wat zorgt dat je je direct open durft te stellen. Diverse onderwerpen kwamen aan de orde; rust, bewegen, meditatie en bovenal je hart volgen en doen wat je zelf echt wil doen! Zowel Jeffrey als Anouk zijn twee oprechte, lieve en pure mensen. Ik beveel je hen dan ook van harte aan! En ik blijf hier zeker nog over de vloer komen.

Kevin, Senior Consultant

Anouk en Jeffrey heb ik ervaren als ontzettend lieve, betrouwbare en zorgzame organisatoren! Daardoor durfde ik het ook aan en ben ik de stilte aangegaan. Ik kan heel veel vertellen over mijn ervaringen maar eigenlijk kun je dit het beste zelf ervaren en beleven. Gun jezelf een weekend en ontdek een nieuwe kant van jezelf!

Chanine, Stijlexpert
Meer ervaringen
Wil jij hier ook bij zijn?

Creëer jouw eigen pakket in drie stappen:

Stap 1. Kies met welke bird je jouw basispakket wilt aanschaffen.
Stap 2. Kies of je jouw kamer wilt upgraden.
Stap 3. En of je een massage wilt bijboeken.

BASISPAKKET

Verblijfskosten € 300,- incl. btw

 • 3 dagen verblijf met 2 overnachtingen met een slaapplek op de slaapzolder op een prachtige locatie;

 • Heerlijke maaltijden, zoveel mogelijk vegan/vega en biologisch met liefde gemaakt door onze chef: 3x lunch, 2x ontbijt en 2x diner, inclusief tussentijdse snacks, fruit, koffie en thee;

Retraite programma € 295,- incl. btw

 • Online kennismakinggesprek;

 • 3 Dagen deelname aan alle programma-onderdelen;

 • Een persoonlijk coachinggesprek tijdens of na de retraite met Jeffrey of Anouk;

 • Eventuele vragen na het programma.

Early-Bird € 520,- incl. btw (tot 22 mrt 2023)
Regular-Bird € 595,- incl. btw (tot 22 jul 2023)
Late-Bird € 640,- incl. btw (tot 22 sept 2023)

UPGRADE OVERNACHTING

 • 2 persoonskamer: upgrade je slaapplek voor € 50,- incl. btw voor 2 nachten per persoon.

 • 1 persoonskamer: upgrade je slaapplek voor € 100,- incl. btw voor 2 nachten.

EXTRA BIJ TE BOEKEN

 • Healing massage (60 minuten) € 60,- incl. btw. bij Jessica. Vooraf bij ons reserveren. Direct afrekenen bij Jessica. Let op: er zijn tijdens de retraite in totaal 6 plekken beschikbaar.

Overleg met je werkgever of je jouw persoonlijk ontwikkelingsbudget voor dit programma kunt inzetten. Indien je zakelijk betaalt, dan zijn bovenstaande bedragen excl. btw. 

retraiteweekend 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in

  Ik wil me graag inschrijven voor:

  Ik ben bij jullie terecht gekomen via:

  Persoonlijke gegevens

  Adresgegevens

  Factuurgegevens


  Opmerkingen

  2022-09-16T09:59:55+02:00
  Ga naar de bovenkant