Workshops

Workshops
Met het stijgende aantal mentale klachten en burn-outs op de werkvloer, neemt ook de populariteit bij organisaties toe om Mindfulness aan te bieden. Ben jij een HR professional of manager van een team professionals en op zoek naar een workshop op het gebied van mindfulness of een online meditatie & mindfulness cursus? Wil je daarmee meer bewustwording van rust en balans creëren bij een team of groep professionals? Dan kunnen wij met onze workshops jou hierbij helpen.

Maak een afspraak
Home | Programma’s | Workshops

(Online) Workshop Mindfulness

Tijdens een workshop Mindfulness maken de deelnemers op een laagdrempelige manier kennis met mindfulness. Wat is mindfulness? Hoe kan mindfulness je helpen om meer rust in je hoofd en lichaam te ervaren? Hoe kan je mindfulness toepassen tijdens je werkdag? De workshop is laagdrempelig ingestoken en bestaat uit een combinatie van (wetenschappelijke) theorie, mindfulness- en reflectie oefeningen en praktische tips.

Wetenschappelijk bewezen voordelen
Mindfulness heeft inmiddels diverse wetenschappelijk bewezen voordelen. Zo helpt het om beter met stress om te gaan, versterkt het je concentratievermogen, word je bewuster van je eigen lichaam, gedachten en emoties en ontwikkel je een accepterende en positievere houding. Je leert daardoor makkelijker met ‘negatieve’ situaties om te gaan, je grenzen aan te geven en effectievere, bewustere keuzes te maken.

(Online) Meditatiecursus

De (Online) Mindfulness & Meditatie cursus bestaat uit zes wekelijkse lessen van 1 tot 1,5 uur. Elke les bestaat uit een ander thema waarbij verschillende meditatievormen worden toegepast. Denk aan ademhalingsoefeningen, inzicht-meditatie, mindfulness, visualisatie en thema-meditatie. Hierdoor leren deelnemers welke vorm het beste bij hun behoefte aansluit.

1. De kracht van je ademhaling
2. Uit je hoofd, in je lijf
3. Meester over je gedachten
4. Omgaan met emoties
5. Dankbaarheid & Compassie
6. Visualisatie & Ontspanning

Door de wekelijkse lessen ervaren de meeste deelnemers al na vier weken de positieve effecten. Ook leren de deelnemers hoe ze meditatie praktisch in hun dagelijks leven kunnen toepassen. Immers hoe meer je oefent, hoe meer effect. De cursus kan op maat aangepast worden. Neem daarvoor contact op.

Wetenschappelijk bewezen effecten mindfulness

Meer ontspanning

Betere concentratie

Positievere houding

Beter omgaan met piekeren

Betere nachtrust

Zo hebben anderen ons ervaren

Om medewerkers in Corona-tijd een hart onder de riem te steken op het gebied van werk-privé balans heeft VolBewust in opdracht van provincie Flevoland een reeks digitale mindfulness trainingen georganiseerd. De reeks mindfulness trainingen hebben bijgedragen aan het beter leren ontspannen van jezelf om op die manier het stressniveau naar beneden te brengen.

Barry Schoenmaker, Arbo-coördinator

Anouk wist onze trainees een goede indruk te geven van mindfulness en op een frisse en rustige manier haar enthousiasme over het onderwerp over te brengen. Ik zou VolBewust zeker aanraden om mee samen te werken.

workshop mindfulnessJulian Boelens, Opleidingscoördinator
Lees meer ervaringen

VolBewust heeft razendsnel maatwerk geboden die precies aan de verwachting voldeed. Zij weten zelfs digitaal een veilige omgeving te maken voor en met deelnemers. Anouk’s uitleg over techniek en toepassing is helder en nodigt uit tot meedoen. De oefeningen zijn gemakkelijk in te passen in het dagelijks leven. Daarnaast is VolBewust heel erg prettig en duidelijk in het zaken doen.

Workshops

Stuur ons een bericht

Wil je een kennismakingsgesprek inplannen of meer informatie?

    Dhr.Mevr.