Reconnect with yourself

4-daagse herfst retraite van
10 tot en met 13 oktober 2022

Tijd voor jezelf, liefde voor jezelf én op jezelf vertrouwen. Dat is waar het tijdens Reconnect with yourself omdraait.

Deze vierdaagse retraite neemt jou mee op reis in jezelf. Met periodes van stilte, inspiratie en verbinding. De vierdaagse (t.o.v. de driedaagse) zorgt voor extra verstilling en verdieping.

Het lekkere van Reconnect with yourself is dat je helemaal niets ‘moet’. In ons dagelijks leven ‘moeten’ we immers vaak al genoeg. Wij beloven jou vier bijzondere dagen, vol inzichten en inspiratie.

meerdaagse retraite

Schrijf je in
Home | Programma's | Reconnect with yourself 4 days

herfst retraite 2022

Het programma

Reconnect with yourself is een ervaring. We laten je ervaren hoe het is om écht ontspannen te zijn. Om de connectie met jezelf te voelen. Om liefde te voelen. En jouw eigen kracht te ervaren. Tijdens ons vierdaagse gaan we verstillen en verdiepen. Terug naar jezelf. Ga je met ons mee?

Wat je kunt verwachten

Tijdens ons vierdaagse Reconnect with Yourself programma nemen we je mee op een unieke reis in jezelf met:

 • diverse meditaties zoals mindfulness, vipassana en visualisatie;

 • ontspanningsoefeningen en heerlijke (yin) yoga;

 • periodes van stilte ’s avonds laat en in de ochtend;

 • een gehele stiltedag;

 • een verdiepende reflectie-oefening tijdens de stiltedag;

 • een krachtige ademsessie;

 • een ‘shinrin yoku’ wandeling (bosbad);

 • een 1 op 1 coachgesprek tijdens of na de retraite;

 • een unieke verdiepende inspiratie workshop;

 • life talks binnen of bij het kampvuur.

Tijdens de life talks kun je jouw ervaring delen, naar anderen luisteren en/of je vragen stellen. Je bent altijd vrij om te bepalen of je wel of niet aan onderdelen mee doet. Je ‘moet’ niets en (bijna :)) alles mag. Ook kun je jouw periode van stilte verlengen, bijvoorbeeld tot een gehele extra dag. De groep houdt hier dan rekening mee.

Vrije tijd

Naast de gezamenlijke programma-onderdelen heb je voldoende vrij tijd waarin je kunt genieten van de prachtige natuur in de tuin, wandelen op het terrein, reflecteren met een boekje, lekker lummelen en niets doen, mediteren, rusten op je bed, met jezelf zijn of juist verbinden met anderen.

Ook kun je in de vrije uurtjes 1-op-1 coaching met Jeffrey of Anouk krijgen, voor als je behoefte hebt aan een goed gesprek of om je net dat extra inzicht of steun te geven die je op dat moment nodig hebt.

herfst retraite 2022

‘Alles is in huis’

Als je van persoonlijke groei en persoonlijke aandacht houdt, dan ben je met dit programma op de juiste plek. Met een groep van maximaal 10 personen en een persoonlijke kennismaking (voorafgaand aan de retraite) met Jeffrey en Anouk, voel je je al snel op je gemak. Ook staat er tijdens het programma altijd een begeleider voor je klaar als je vragen hebt.

Wil je jezelf nog extra verwennen?
Dan kan dat met een speciale healing massage van Jessica, de eigenaresse van de Stille Kracht (apart bij te boeken).

Heerlijk gezond eten
Uiteraard is er ook aandacht voor heerlijk, gezond eten en lekkere tussendoortjes. Oftewel ‘alle ingrediënten zijn in huis’ om er vier heerlijke dagen van te maken. Vier dagen genieten, helemaal voor jou!

Voor iedereen die:

 • toe is aan een paar dagen rust;

 • een bepaald thema heeft waar die in vastloopt;

 • openstaat voor reflectie en nieuwe ervaringen;

 • persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt;

 • wil leren om beter te voelen;

 • nieuwsgierig is naar wat meditatie en stilte kan brengen;

 • zijn innerlijke kracht en authentieke zelf wilt ervaren;

 • gelijkgestemden wil ontmoeten.

herfst retraite 2022

Ontspan, geniet en ga vol nieuwe inzichten en ervaringen weer naar huis!

Ontvangen feedback:

“Jeetje, wat een toppers zijn die Jeffrey & Anouk!”

”Ik ging er geheel blanco in en kwam er met een open en verfrissende blik uit, met zoveel nieuwe energie en inspiratie. Ik gun iedereen een weekend als deze, en ook zonder twijfel mijzelf nog een keer, eigenlijk ieder jaar weer!’

”Ik heb in m’n leven al de nodige coaching gehad, maar ben nog niet eerder zo gezien en geraakt als bij Jeffrey en Anouk. De kwaliteit en diepgang van hun coaching was echt een enorme meerwaarde tijdens het programma.” 

Meer ervaringen

‘Spelregels’

Tijdens de retraite zijn er zo min mogelijk afleiders, zodat je zoveel mogelijk in verbinding met jezelf blijft. Dit betekent dat we een aantal spelregels hebben:

 • Tijdens de stilteperiodes wordt er niet gesproken;

 • Beeldschermen zoals telefoon, laptops, e-readers etc. blijven uit of laten we thuis;

 • Individueel luisteren we niet naar muziek;

 • Boeken en tijdschriften laten we thuis;

 • Dit programma is alcoholvrij en wij raden aan om koffie en suiker te matigen;

 • Een boekje om inzichten, antwoorden en hersenspinsels op te schrijven is wél toegestaan.

herfst retraite 2022

herfst retraite 2022

retraite zomer 2022

herfst retraite 2022

Unieke locatie in authentieke boerderij

We verblijven op ‘De Stille Kracht’, een prachtige locatie in Drenthe die rust, stilte, eenvoud en schoonheid ademt. Het natuurlijke terrein is sprookjesachtig, met een wilde tuin en vennetje, vuurplaatsen, allerlei zitjes, grasveldjes en een moestuin. Een bijzonder mooie plek van 3,5 hectare groot, die volledig in het teken staat om naar binnen én buiten te keren. De locatie en de slaapkamers zien er verzorgd uit met een natuurlijke, eenvoudige inrichtingsstijl.

Ben je nieuwsgierig om meer te zien van deze prachtige locatie?
Laat je dan betoveren via de eigen website van De Stille Kracht.

Na het programma heb je:

 • Nieuwe inzichten over jouw overtuigingen en gedragspatronen;

 • Genoten van een heerlijk, ontspannen midweek;

 • Ervaren wat langer in stilte zijn met je doet;

 • Meer contact gemaakt met jouw gevoelswereld;

 • Weer contact gemaakt met wie jij echt in de kern bent;

 • Ervaren hoeveel kracht en potentie er in jezelf zit!

 • Meer liefde voor jezelf;

 • Verbinding met jezelf en de andere deelnemers ervaren;

 • Tools om in het dagelijks leven meer tot jezelf te komen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de 3- en 4-daagse RWY?2022-06-25T12:57:55+02:00

Reconnect with yourself biedt zowel een 3- als een 4-daags programma. Omdat de flow en essentie van het programma hetzelfde is heten beide programma’s Reconnect with Yourself.

Beide programma’s nemen je mee op reis om je weer in contact met jezelf te brengen door te vertragen en verdiepen. De basis bestaat uit gelijke elementen zoals: meditatie, ontspanningsoefeningen, lifetalks, stilte-periodes, coaching en een workshop.

Toch zullen beide programma’s je een unieke ervaring geven met verrassende elementen. Zo bestaat het 4-daagse programma uit één gehele dag stilte met een mooie reflectie-oefening (op dag 3), is iedere meditatie anders en hebben we voor de laatste dag verschillende workshops die allebei zorgen voor een inspirerend eind van het programma. Je kunt dus met een gerust hart naar beide programma’s. Juist! Want zo is de vierdaagse eigenlijk precies ontstaan..

Hoe laat begint en eindigt het retraiteprogramma?2022-06-09T15:52:53+02:00

Reconnect with yourself 3-days start op vrijdagochtend om 10.30 uur (vanaf 10.00 uur inloop) en eindigt op zondagmiddag rond 15.30 uur. Reconnect with yourself 4-days start op maandagochtend om 10.30 uur (vanaf 10.00 uur inloop) en eindigt op donderdagmiddag rond 15.30 uur.

Wat doen we tijdens het kennismakingsgesprek?2022-02-15T12:46:33+01:00

Wanneer je je hebt aangemeld voor dit programma, dan plannen we een kennismakinggesprek met je in. Tijdens deze kennismaking bespreken we de reden van je deelname en stemmen we de verwachtingen verder af.

Hoe weet ik of deze retraite iets voor mij is?2022-06-25T12:59:55+02:00

De retraite is voor iedereen die interesse heeft om meer over zichzelf te leren en en toe is aan tijd voor zichzelf. De insteek kan voor iedereen verschillend zijn. Sommigen doen mee aan het programma omdat ze een concrete vraag hebben waar ze mee spelen, bijvoorbeeld omdat ze moeite hebben om tijd voor zichzelf te nemen, beter willen leren voelen of omdat ze iets anders willen doen qua werk. Anderen willen graag het weekend benutten omdat ze behoefte hebben aan rust en tot zichzelf te komen en juist te zien wat er ontstaat. Als je jouw insteek van deelname wilt bespreken, kun je vrijblijvend met ons een gesprek inplannen. Dan bellen wij jou terug en onderzoeken we samen of ons programma aansluit bij jouw behoefte.

Groepen vind ik best spannend, hoe gaat zoiets?2022-06-25T13:01:11+02:00

We krijgen regelmatig vragen van mensen over dat ze het best spannend vinden om met zo’n groep weg te gaan. Heel begrijpelijk, zeker als je niemand kent. Daarom besteden we vanaf het begin bewust aandacht aan het creëren van veiligheid, zodat iedereen zich al snel thuis voelt. Daarnaast vertellen we altijd dat het retraiteprogramma weliswaar in een groep is, maar dat het primair gericht is op jouw individuele reis. Jij volgt dus tijdens het programma vooral jouw eigen pad.

Dus ja, een deel van het programma vindt zich in groepsverband af, maar je hoeft in de groep geen dingen te delen of doen die je niet wilt. Je bent altijd vrij om te kiezen waar je wel en niet aan mee doet. Ook kun je altijd één van de begeleiders even aanschieten als je wat wilt vragen of privé wilt bespreken. Wij dragen er in ieder geval zorg voor dat jij je vanaf de eerste dag op je gemakt voelt.

Tegelijkertijd is onze ervaring, dat de groep ook een mooie kans biedt om gelijkgestemden te ontmoeten. Mensen die ook met ontwikkeling bezig zijn. Daarom is onze ervaring dat er in de groep juist een hele mooie, fijne sfeer ontstaat met veel verbinding. Dit lees je hier ook terug in de ervaringen van vorige deelnemers. Toch nog twijfels? Neem contact op dan kunnen we samen kijken of deze retraite bij je past.

Welke leeftijd hebben deelnemers? En wat is de m/v-verdeling?2022-06-03T15:54:43+02:00

Allereerst: iedereen is welkom. De vorige keer was onze jongste deelnemer eind twintig en de oudste begin zestig. Het gros zat er tussen in. Qua verdeling man-vrouw, was dat de vorige keer 30% man en 70% vrouw. De diversiteit maakte de groep juist extra bijzonder en het ging ontzettend goed samen. Elke keer kan dit natuurlijk anders zijn, maar voel je zeker welkom – wie en hoe oud je ook bent!

Uit welke type slaapplekken kan ik kiezen?2022-06-25T13:02:04+02:00

Er zijn drie verschillende slaapgelegenheden, je kiest zelf bij het boeken jouw type overnachting.

 • We hebben 4/5 (gemengde) slaapplekken op de slaapzolder. Er is daar ruimte voor 10 personen, maar we gebruiken er maar 4 of 5 zodat je voldoende eigen ruimte ervaart.
 • Er zijn twee 1-persoonskamers in een gebouw naast het hoofdgebouw, dus als je liever alleen slaapt dan adviseren we om die optie bij te boeken.
 • Er zijn twee 2-persoonskamers in een gebouw naast het hoofdgebouw. Je kunt deze samen met een bekende boeken, maar eventueel ook boeken met een onbekende. Dit kun je bij de opmerkingen aangeven.
Kan ik betalen in termijnen?2022-02-15T13:10:01+01:00

Indien je particulier betaalt, is betalen in termijnen mogelijk. Stuur ons een mailtje, dan nemen wij contact met je op.

Ik heb een minimaal inkomen, is er iets mogelijk?2022-06-25T13:03:13+02:00

Misschien heb je nu geen baan, verdien je minimumloon, ben je onlangs gescheiden of heb je iets anders meegemaakt waardoor je financiële middelen nu beperkt zijn. Heel begrijpelijk. Terwijl je zo’n retraiteprogramma (wellicht) nu net zo goed kunt gebruiken. Omdat we het belangrijk vinden dat persoonlijke ontwikkeling voor iedereen toegankelijk is, bieden wij elke editie één plek tegen kostprijs aan. Je bent van harte welkom. Informeer naar de mogelijkheden via info@volbewust.nl.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?2022-06-25T13:04:21+02:00

Mocht het programma door externe factoren niet door kunnen gaan, dan behoud je jouw inschrijving voor de volgende editie óf betalen we als jij dat liever hebt, je het volledige bedrag terug. Wanneer je zelf onverhoopt verhinderd bent – om wat voor reden dan ook -, dan krijg je de mogelijkheid om je inschrijving tot 30 dagen voor het programma door te verkopen aan iemand anders. Als wij een wachtlijst hebben, dan kunnen we je in contact brengen met iemand op de wachtlijst. Als doorverkopen niet lukt, dan krijg je 50% van je aankoopbedrag teruggestort. Wanneer je annuleert vanaf 30 dagen voor aanvang van het programma, dan krijg je 35% van je aankoopbedrag teruggestort. Vanaf 7 dagen voor aanvang van het programma, ontvang je geen restitutie meer.

Ervaringen van anderen

Jeetje wat een toppers zijn die Anouk en Jeffrey. Ik heb een heel mooi weekend gehad, met inzichten waar ik de rest van mijn leven iets aan heb. De sfeer die werd gecreëerd was erg veilig, en de plek was heel mooi en het programma was ook nog eens top. Kortom, wat een mooie 3 dagen, dank je wel voor deze ervaring.

Juliette, Oprichter Energy Up

Jeffrey en Anouk geven je direct een veilig en vertrouwd gevoel, wat zorgt dat je je direct open durft te stellen. Diverse onderwerpen kwamen aan de orde; rust, bewegen, meditatie en bovenal je hart volgen en doen wat je zelf echt wil doen! Zowel Jeffrey als Anouk zijn twee oprechte, lieve en pure mensen. Ik beveel je hen dan ook van harte aan! En ik blijf hier zeker nog over de vloer komen.

Kevin, Senior Consultant

Anouk en Jeffrey heb ik ervaren als ontzettend lieve, betrouwbare en zorgzame organisatoren! Daardoor durfde ik het ook aan en ben ik de stilte aangegaan. Ik kan heel veel vertellen over mijn ervaringen maar eigenlijk kun je dit het beste zelf ervaren en beleven. Gun jezelf een weekend en ontdek een nieuwe kant van jezelf!

Chanine, Stijlexpert
Meer ervaringen
Wil jij hier ook bij zijn?

Creëer jouw eigen pakket in drie stappen:

Stap 1. Kies welk van de twee pakketten jij wilt.
Stap 2. Kies of je jouw kamer wilt upgraden.
Stap 3. En of je een massage wilt bijboeken.

BASISPAKKET

Verblijfskosten € 400,- incl. btw

 • 3 overnachtingen met een slaapplek op de slaapzolder op een prachtige locatie;

 • Heerlijke maaltijden, zoveel mogelijk vegan/vegetarisch en biologisch: 4x lunch, 3x ontbijt en 3x diner, inclusief tussentijdse snacks, fruit, koffie en thee;

Retraite programma € 495,- incl. btw

 • Kennismakinggesprek;

 • 3 Dagen deelname aan alle programma-onderdelen;

 • Een persoonlijk coachinggesprek tijdens of na de retraite met Jeffrey of Anouk;

 • Eventuele vragen na het programma.

Totaal € 895,- incl. btw
  Nu € 700,- incl. btw 

PLUSPAKKET

Verblijfskosten € 400,- incl. btw

 • 3 overnachtingen met een slaapplek op de slaapzolder op een prachtige locatie;

 • Heerlijke maaltijden, zoveel mogelijk vegan/vegetarisch en biologisch: 4x lunch, 3x ontbijt en 3x diner, inclusief tussentijdse snacks, fruit, koffie en thee;

Retraite programma € 495,- incl. btw

 • Kennismakinggesprek;

 • 3 Dagen deelname aan alle programma-onderdelen;

 • Een persoonlijk coachinggesprek tijdens of na de retraite met Jeffrey of Anouk;

 • Eventuele vragen na het programma.

 • 3x extra 1-op-1 coaching van 1,5u na het programma met Jeffrey of Anouk met 10% korting voor €465,75 incl. btw.

Totaal  € 1.360,75 incl. btw
Nu € 1.165,75 incl. btw

UPGRADE OVERNACHTING

 • 2 persoonskamer: upgrade je slaapplek voor € 75,- incl. btw voor 3 nachten per persoon.

 • 1 persoonskamer: upgrade je slaapplek voor € 150,- incl. btw voor 3 nachten.

EXTRA BIJ TE BOEKEN

 • Healing massage (60 minuten) € 60,- incl. btw. bij Jessica. Vooraf bij ons reserveren. Direct afrekenen bij Jessica. Let op: er zijn tijdens de retraite in totaal 6 plekken beschikbaar.

Overleg met je werkgever of je jouw persoonlijk ontwikkelingsbudget voor dit programma kunt inzetten. Indien je zakelijk betaalt, dan zijn bovenstaande bedragen excl. btw. 

herfst retraite 2022

Schrijf je nu in

  Ik wil me graag inschrijven voor:

  Ik ben bij jullie terecht gekomen via:

  Persoonlijke gegevens

  Adresgegevens

  Factuurgegevens


  Opmerkingen

  2022-06-17T14:05:10+02:00
  Ga naar de bovenkant