Home | Blog | Met de mindset van Ten Hag je doelen bereiken

Gisteren won Ajax met 0-1 van Tottenham. Daarmee komt het team van Ten Hag weer een stap dichterbij de Champions League finale en dus de GROTE beker. De filosofie van Ten Hag lijkt te werken: knip je uitdaging op in behapbare brokken, focus op wat je NU te doen hebt en doe dat goed. Dit betekent dat je je invloed uitoefent op dat waar je invloed hebt en de dingen waarop je dat niet hebt, laat voor wat het is. ‘Haal het uiterste uit elk moment en neem de resultaten zoals ze komen’, zoals Filosoof Ko van ’t Hek in Het Parool schrijft.

Verander je mindset

Ik las dit artikel en vond het heel interssant. Ik vind het mooi om te zien hoe een topcoach eeuwenoude wijsheid inzet om zijn MINDSET en LEVENSHOUDING te veranderen (en die van zijn team en staf) en zo TOPPRESTATIES te leveren. En als hij dat kan voor zijn sportteam, dan kun jij dat voor ook jouw team op werk of voor jezelf. Wat betekent dit als je kijkt naar je eigen carrière?

Volg je passie

Misschien volg je je passie al. Maar misschien zit je al een tijdje in een baan omdat de stap in de richting waar je eigenlijk op zou willen zo groot, uitdagend en ver weg lijkt – dat het je ervan weerhoudt om je passie te volgen en je carrièredoelen te bereiken. Dan weet je nu welke MINDSET je hierbij helpt. Hak je pad op in kleine stappen en focus op wat je NU te doen hebt. Een top van de berg bereik je door hem in kleine stukken op te knippen. Heb vertrouwen in het proces en laat je onderweg niet afleiden door zaken waar je geen invloed op hebt.

Laat je inspireren

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Dus laat je nog meer inspireren door de stoïcijnse filosofie van Ten Hag zoals beschreven in het artikel van het Parool of lees het boek: The Obstacle is the way van Ryan Holiday.

Hier lees je meer inspirerende artikelen:

Geschreven door: Anouk Damen

Mindset topprestaties wijsheid