Home | Meer over ons | Meer over Anouk

Over Anouk

Na een aantal jaren in het bedrijfsleven en de publieke sector gewerkt te hebben, kwam ik overspannen thuis te zitten. Onder andere het leeftempo, de innerlijke leegte en de prestatiedruk (die ik vooral mezelf oplegde) werd me te veel. Ik was de verbinding met mezelf kwijt. Diep van binnen wist ik wel dat het leven anders kon dan dat ik nu deed. Met meer liefde, autonomie, vrijheid, verbinding en betekenis.

Mijn ‘burn-out’ heeft mij wakker geschud. Iets waar ik elke dag nog dankbaar voor ben. Door deze ervaring heb ik geleerd te luisteren naar mijn lichaam, om te gaan met mijn gedachten en emoties en te vertrouwen op mijn intuïtie. Ik heb geleerd mezelf meer te waarderen om wie ik in de kern ben. Ik worstelde onder andere met het accepteren van mijn vrouwelijke, sensitievere kant. Ik ‘moest’ vooral groot en sterk zijn. Ik begon mijn zoektocht met het vinden van een bewuste werk- en leefstijl, die beter bij mij past. Ondanks dat deze voor mijn gevoel soms afwijkt van de norm: leven vanuit mijn hart, met meer rust en aandacht voor mezelf, bewust eten en consumeren, bewegen, buiten zijn en tijd voor reflectie.

Zo’n 10 jaar geleden (2012) ben ik geïnspireerd geraakt door het Boeddhisme en spirituele ontwikkeling. Iets waar ik me eerder voor schaamde, uit angst om in het ‘zweverige hokje’ gestopt te worden. Nu durf ik er voor te staan. Het is mijn missie om bewustzijnsontwikkeling voor iedereen aansprekend te maken: diepgaand en met beide benen op de grond. Meditatie en spiritualiteit is én gaat als je het mij vraagt een steeds belangrijker deel van ons dagelijks leven zijn. Het feit dat de Westerse wetenschap steeds meer bewijst, draagt daar zeker aan bij. Daarom combineer ik graag de Westerse wetenschappelijke onderzoeken met Oostere eeuwenoude ervaring. Ook deel ik regelmatig eigen ervaringen om uitleg te verduidelijken en vanuit gelijkwaardigheid: van mens tot mens.

Ik daag je graag uit om het zelf te gaan ervaren en je eigen waarheid te ontdekken.

Stuur me gerust een bericht als je een vraag hebt.
Ik ontmoet je graag!

Anouk

Mijn opleidingen

 • De Kracht van het Hart (5-days intensive), Ton van der Kroon 2022

 • Life Awareness Breathwork Instructor, Yogalap 2022

 • Verdiepingstrainingen voelen en opstellen, Wies van Olst 2020-2021

 • Jaarcursus Meditatie & Spiritualiteit (jaar 1 en 2), Jan Geurtz 2019-2021

 • Taoïstische cursus vrouwelijke seksualiteit, Vallei-vrouwen 2020

 • Meditatie & Mindfulness met kinderen, Arterre 2019

 • Advanced Study Meditatieleraar (50hr),  Tijn Touber de Nieuwe Yoga School 2019

 • Seminar The Work, Byron Katie 2019

 • Workshop Meditaties begeleiden, Tibetaans Boeddhisme Maitreya Instituut 2018

 • Diverse masterclasses Systemisch coachen/Innerlijk kindwerk, 2017-2018

 • Opleiding tot professioneel coach, ICM 2017

 • 5-daagse Meditatiecursus ‘Discover Buddhism’, Kopan Monastry Nepal 2016

 • Master Gezondheidsrecht, Universiteit van Amsterdam 2011

 • Bachelor Rechten & Bedrijfswetenschappen, Universiteit van Leiden 2006

Kwaliteit

 • Alle coachopleidingen van Anouk voldoen aan het Europese kwaliteitskeurmerk.

 • Anouk volgt 4 keer per jaar intervisie.

 • Volgt jaarlijks opleidingen om bij te scholen.

 • Veel gebruikte methodes: voice dialogue, systemisch werken/opstellingen, innerlijke kind werk, The Work, mindfulness, ademtechnieken, RET, positieve psychologie.

Volg mij

Blijf op de hoogte