Home | Meer over ons | Meer over Anouk

Over Anouk

Mijn naam is Anouk Damen en ben samen met Jeffrey oprichter bij VolBewust. Voordat ik als coach en meditatietrainer VolBewust startte, heb ik jaren gewerkt als adviseur in het bedrijfsleven en de publieke sector. Uit eigen ervaring (o.a. door een overspannen periode thuis) weet ik welke uitdagingen het moderne leven met zich meebrengt. Het ‘drukke’ werkende leven combineren met je sociale leven en sport, prestatiedruk, omgaan met stress en de behoefte aan betekenisvol te zijn.

Mijn ‘burn-out’ heeft mij wakker geschud. Iets waar ik elke dag nog dankbaar voor ben. Door deze ervaring heb ik geleerd te luisteren naar mijn lichaam, om te gaan met mijn gedachten en emoties en te vertrouwen op mijn intuïtie. Ook worstelde ik met het accepteren van mijn gevoeligheid, omdat ik de neiging had om mezelf daarin te veroordelen. Ik begon mijn zoektocht (en die is nog steeds in ontwikkeling) met het vinden van een bewuste werk- en leefstijl, die beter bij mij past. Ondanks dat deze voor mijn gevoel soms afwijkt van de norm: met meer rust, aandacht voor mezelf,  bewust eten en consumeren, sporten, buiten zijn en tijd voor reflectie.

Mijn sensitiviteit pas ik nu als kracht toe in mijn werk. Het zorgt ervoor dat ik snel de vinger op de zere plek leg, me kan inleven in hoe jij je voelt en in meditaties kan verdiepen. Hiermee help ik jou helderheid creëeren, als je het even niet meer weet. Anderen beschrijven mij als gedreven, oprecht betrokken, positief ingesteld en scherp in analyses. Ook deel ik tijdens mijn coaching of cursussen regelmatig eigen ervaringen om uitleg te verduidelijken en vanuit gelijkwaardigheid: van mens tot mens.

Zo’n 7 jaar geleden ben ik geïnspireerd geraakt door het Boeddhisme en spirituele ontwikkeling. Iets waar ik me eerder voor schaamde, uit angst om in het ‘zweverige hokje’ gestopt te worden. Nu durf ik er voor te staan. Het is mijn missie om bewustzijnsontwikkeling en meditatie voor iedereen toegankelijk te maken: met beide benen op de grond. Meditatie en spiritualiteit is én gaat als je het mij vraagt een steeds belangrijker deel van ons dagelijks leven zijn. Het feit dat de Westerse wetenschap steeds meer bewijst, draagt daar zeker aan bij. Daarom combineer ik graag de Westerse wetenschappelijke onderzoeken met Oostere eeuwenoude ervaring. Ik daag je graag uit om het zelf te gaan ervaren en je eigen waarheid te ontdekken.

Stuur me gerust een bericht als je een vraag hebt.
Ik ontmoet je graag!

Anouk

Mijn opleidingen

 • Verdiepingstrainingen voelen en opstellen, Wies van Olst 2020-2021

 • Jaarcursus Meditatie & Spiritualiteit (jaar 1 en 2), Jan Geurtz 2019-2021

 • Online Guide Practicing Presence for the Spiritual Teacher, Eckhart Tolle 2020-2021

 • Taoïstische cursus vrouwelijke seksualiteit, Vallei-vrouwen 2020

 • Meditatie & Mindfulness met kinderen, Arterre 2019

 • Advanced Study Meditatieleraar (50hr),  Tijn Touber de Nieuwe Yoga School 2019

 • Seminar The Work, Byron Katie 2019

 • Workshop Meditaties begeleiden, Tibetaans Boeddhisme Maitreya Instituut 2018

 • Opleiding coachen op kernemoties, Inzicht 2018

 • Opleiding systemisch coachen, Inzicht 2017-2018

 • Opleiding tot professioneel coach, ICM 2017

 • 5-daagse Meditatiecursus ‘Discover Buddhism’, Kopan Monastry Nepal 2016

 • Master Gezondheidsrecht, Universiteit van Amsterdam 2011

 • Bachelor Rechten & Bedrijfswetenschappen, Universiteit van Leiden 2006

Kwaliteit

 • Alle coachopleidingen van Anouk voldoen aan het Europese kwaliteitskeurmerk

 • Anouk volgt minimaal 5 keer per jaar intervisie

 • Anouk volgt 4 keer per jaar supervisie

 • Volgt jaarlijks opleidingen om bij te scholen

 • Veel gebruikte methodes: voicedialogue, systemisch werken/opstellingen, kernemoties/innerlijke kind, The Work, mindfulness, RET, positieve psychologie

Volg mij