Home | Blog | Levensles: Vastlopen in je werk of je leven bestaat niet

Deze levensles wil ik graag met je delen. Waarom? Omdat ik geloof dat het jou kan helpen. Ik ben gedreven om anderen te helpen en de wereld een stukje mooier te maken. Een bewustere wereld, waarin we samen zo gezond en gelukkig als mogelijk leven. Ook in zware tijden. Want ja, die zijn er ook. Dat is onderdeel van het leven. De vraag is hoe ga je ermee om?

Hoe ga jij om met die pijnlijke momenten?
Hoe zorg je dat je van deze uitdagingen groeit en leert?
Zodat ook die pijnlijke tijden voor jou tot positieve resultaten leiden.

‘Ik kon het niet aan’

Ruim 2 jaar geleden heb ik een maand met overspanningsklachten thuis gezeten. Op dat moment voelde het als of ik faalde: ‘ik kon het niet aan’, ‘ik voelde me zwak’ en ‘wat zouden anderen daar wel niet van denken?’. Terwijl ik noodgedwongen thuis mijn rust nam, kreeg ik inzichten. Ik ging vertragen. Dat moment voor mezelf van zelfreflectie waar ik al die tijd aan voorbij ging. Wat was ik allemaal aan het doen? Waarom deed ik wat ik deed? En vooral voor wie?

Een kans voor iets nieuws

Hoewel ik eerst flink van mezelf en de situatie baalde, zie ik dat moment nu als een cadeau. Het was een kans! Een kans voor iets nieuws. Juist doordat ik vastliep op werk en in mijn leven, ben ik andere keuzes gaan maken. Nieuwe keuzes. Mijn keuzes. Keuzes die passen bij wie ik ben en wat ik wil.

Ambitie vanuit de juiste motivatie

Het leek of mijn ambitieuze karakter mij in de weg zat. Maar mijn ambitie is nog altijd daar. Om te groeien als mens en met dit bedrijf. Het verschil? Nu koppel ik mijn ambitie aan wat ik diep van binnen wil en wat ik belangrijk vind. Intrinsiek gedreven. Niet voor een ander of voor de buitenwereld. Zodat ik de doelen bereik waar ik blij van word. Zodat ik jou kan helpen in jouw ontwikkeling. Zodat jij ook het beste uit jezelf en jouw leven haalt.

Er is namelijk niemand anders die dat voor jou doet.
Jij bepaalt.

Heb jij ook wel eens momenten waarin je vastloopt? Of misschien zelfs wel op dit moment? Als je het mij vraagt dan bestaat vastlopen in je werk of leven niet. Soms voelt het zo. Of lijkt het zo. Maar dit is je kans! Je kans om voor die verandering te gaan waar je zo naar verlangt. Gun jezelf die kans. En ik begrijp dat het spannend kan zijn. Dat vond ik ook. Maar de stap is zo groot als dat jij hem maakt. Een berg beklim je door hem in kleine stappen te nemen. Jij blijft altijd degene die bepaalt wat je doet. Dus de vraag is ben je klaar voor de eerste stap? Al is het een kleine?

Vond je dit artikel interessant? Dan wil je misschien ook lezen:

Geschreven door: Anouk Damen