Hartstocht Mannenweekend

‘Een spiritueel weekend in de natuur voor mannen die vol uit hun hart willen leven’

Home | Programma's | Hartstocht Mannenweekend

Leef jij echt jouw eigen leven, man?

Anno 2023 worstelen veel mannen met dezelfde thema’s. De meesten streven een beeld na van een ‘geslaagd leven’, conform ideeën van anderen. Ze leven niet hun eigen hartsverlangens uit. En voelen nauwelijks wat er écht in hen omgaat. De levenslust is in de waan van de dag verdwenen en ze vragen zich af: is dit het nou?

De man van tegenwoordig zoekt zichzelf in alle hoeken en gaten behalve op de plek waar z’n werkelijke vervulling op ‘m ligt te wachten…

In z’n eigen hart.

De plek waar z’n diepste hartsverlangens wachten om gezien en gekend te worden. De enige plek van werkelijke kracht.

Tijdens het Hartstocht Mannenweekend gaan we terug naar de kern van jouw verlangens en wie jij in essentie bent. En naar wat jou blokkeert om daar vol voor te gaan. Gedragen door de energie van de natuur en gesteund door de kracht van andere mannen, bevrijd jij jezelf om een werkelijk vrij, bezield en betekenisvol leven te leiden.

Na dit Mannenweekend voel jij…

 • Weer helderheid over wie jij in de kern bent;

 • Zelfvertrouwen om nu echt andere keuzes te gaan maken;

 • Sterker welk levensritme bij jou past;

 • Je weer in contact met je emoties staan;

 • Jezelf opgeladen en vol inspiratie;

 • Sterker contact met jouw intuïtie;

 • De levenslust om écht meer van het leven te genieten;

 • Je opener en liefdevoller naar jezelf en anderen.

‘We hebben hard gewerkt, gelachen en gehuild maar het resultaat mag er zeker zijn. Ik zit weer super in m’n vel en ben dankbaar.’

Jordy, Manager

Het weekend in het kort

Waar vindt een man z’n hart? In de natuur natuurlijk! Slapen tussen de bomen. Diep in de bossen op (innerlijk) avontuur. Een eenvoudig potje koken. En met andere broeders filosoferen over het leven terwijl je een blok hout in het vuur gooit.

Wat jij meebrengt is een persoonlijke intentie wat je uit het weekend wilt halen; de ingang van de persoonlijke reis die jij gaat maken. Die reis voert ons de natuur in. We wandelen, vertragen, doen verschillende oefeningen en sharings. We volgen heel bewust de richting van het hart. Wat heeft deze dag in petto? Waar mag het vandaag voor jou over gaan? En voor de groep?

Gedurende het weekend kom je weer in contact met je hartsverlangens. En besteden we aandacht aan emoties die nog blokkeren om echt vanuit moed en zelfvertrouwen je eigen leven te gaan leiden. Plezier en humor ontbreken dit weekend zeker niet! Gegarandeerd dat die glimlach als je eraan terugdenkt nog een tijdje blijft ;).

mannen retraite nederland

De kracht van Hartstocht

Hartstocht is anders dan andere ontwikkeltrajecten. Juist anders. Kies je voor Hartstocht, dan kies je voor avontuur, natuur en frisse spiritualiteit. We zitten immers al genoeg (binnen). Leven teveel in een vast stramien. En hebben nauwelijks meer oog voor de mysterie van het leven.

De magie van Drenthe 

In Drenthe kan het nog echt stil zijn. En donker. Hier kun je diep in de bossen nog een hele dag verdwalen zonder iemand tegen te komen. De krachtige oergrond van Drenthe met z’n hunebedden, leylijnen en krachtplaatsen maakt het de ideale omgeving voor deze magische reis. Natuurlijk vindt het Hartstocht Mannenweekend dus hier plaats!

Hier overnachten we in het bos van Landgoed Mariahoeve op de Drentse Hondsrug. Een magische plek tussen de bomen met een prachtig meertje waarin je kunt varen of zwemmen. Neem ’s ochtends een frisse duik en geniet ’s avonds van de sterrenhemel terwijl we bij de tent een vuurtje stoken. Geniet van het gevoel dat je leeft!

Op stap met Jeffrey

De eerste 27 jaar van m’n leven streefde ik voortdurend naar vervulling buiten mezelf: in diploma’s, een carrière, sportoverwinningen en erkenning van anderen. In de schijnvervulling die ik najaagde ontbrak het aan passie, vrijheid en diepgang en leefde ik volgens de maatschappelijke norm en overtuigingen van anderen. Toen ik aan mijn eigen Hartstocht begon, ontdekte ik dat deze manier van leven me nooit werkelijk gelukkig zou maken.

Ik ontdekte de rijkdom van een eenvoudig, minimalistisch leven. Ik deed afstand van alles wat niet essentieel bleek en daardoor ontstond er steeds meer ruimte voor wat écht belangrijk voor me is: m’n persoonlijke groei, focus op m’n missie binnen VolBewust en diepgaande verbindingen met anderen.

Ook ontdekte ik een enorme verbondenheid met de natuur die zo sterk bleek dat ik me geroepen voelde om een tijd – zonder huis meer – met onze tent in het bos te wonen. Ik heb me nooit zo vitaal, fris en helder gevoeld als in die periodes: de kracht van eenvoud en natuur!

Intussen was ik sterk gefocust op zelfheling en -ontwikkeling. Ik deed allerlei opleidingen in emotioneel -, systemisch – en energetisch werk, verschillende meditatie -en healing retraites en leerde om in de natuur te werken. Stap voor stap lukte het me om vrij te komen van allerlei conditioneringen en emotionele blokkades en ontwikkelde ik het vermogen om anderen daarin diepgaand te begeleiden.

Ik voel me dagelijks vervuld door het leven wat ik heb gecreëerd en dat is wat ik elke man gun! Om zoveel mogelijk mannen te helpen op hun tocht combineer ik de ervaringen van m’n eigen Hartstocht met mijn vermogen om op een lichte manier verdiepend te werken. En dat op een plek waar ik het meest in m’n element ben: de natuur!

 • 7 jaar professioneel coach & healing spaceholder.

 • 200+ mensen begeleid.

 • 4 maanden in een tent in het bos gewoond.

 • Ontelbaar veel uur gewandeld ;)

Zet nu de eerste stap:

Plan een gratis kennismaking

Andere mannen over Jeffrey

Ik heb het traject met Jeffrey als zeer prettig ervaren. Wat ik het meest waardeer aan onze gesprekken is dat hij eerlijk en oprecht is en de vinger op de zere plek durft te leggen, ook op momenten dat dit voor mij lastig was. Ik raad Jeffrey ten zeerste aan als coach voor groeitrajecten op persoonlijk en professioneel vlak.

Reyndert, VP Marketing

Jeffrey is iemand die je snel op je gemak stelt en makkelijk een vertrouwelijke omgeving schept om gevoelige zaken te kunnen bespreken. Hij is oprecht geïnteresseerd in de ander en daarnaast zeer vaardig in aanvoelen waar het echte probleem zit. Dit traject heeft mij als mens meer rust in mijn leven gebracht wat zich vertaalt naar een verbetering op allerlei vlakken, van relaties tot werk.

Max, Head of Talent & Development

Jeetje, wat heeft Jeffrey mij in een relatief korte tijd veel inzicht gegeven. Ik had flinke uitdagingen op persoonlijk vlak maar door reflectie en pittige opdrachten had ik het al snel weer op een rijtje. We hebben hard gewerkt, gelachen en gehuild maar het resultaat mag er zeker zijn. Ik zit weer super in mijn vel en ben dankbaar.

Jordy , Manager

Oftewel ga mee op Hartstocht Mannenweekend en…

 • Ervaar de kracht van de avonturier in jou.

 • Bruis weer van energie en levenslust.

 • Geniet van de broederschap met gelijkgezinde mannen.

Ben jij klaar voor het avontuur?

Investering

 • 1-op-1 (wandel -of online) coachgesprek ter voorbereiding.

 • 3 dagen begeleiding in een groep van max. 6 deelnemers.

 • 3 nachten kamperen in het bos van Landgoed Mariahoeve.

 • Volledige verzorging van eten & drinken.

 • Telefonische bereikbaarheid voor vragen na het weekend.

 • BONUS: Hartstocht gift.

Volgende editie: donderdag 11 t/m zondag 14 mei 2023

Bovenstaande investering is inclusief btw.
Wanneer je het zakelijk betaalt is het exclusief. 

Dit weekend is niet voor jou als:

 • Je niet openstaat voor (zelf)reflectie.

 • Je niet graag verbinding met andere mannen maakt.

 • Je snel iets ‘zweverig’ vindt.

 • Je niet van natuur en wandelen houdt.

Dit weekend is wel voor jou als:

 • Je écht de man wilt zijn die je in potentie bent.

 • Je écht wilt groeien door je bereidheid om je open te stellen.

 • Je spiritualiteit op een frisse manier wilt beleven.

 • Je gek bent op natuur en het buitenleven.

Veelgestelde vragen

Hoe laat begint en eindigt het weekend?2023-03-16T18:32:55+01:00

Je bent op donderdag 11 mei vanaf 15.30 uur welkom om je tent op te zetten en mee te eten. We starten die avond om 19.00 uur. Op zondag ronden we rond 15.30 uur af.

Welke ‘spelregels’ gelden er tijdens het weekend?2023-03-16T18:32:18+01:00

Bij de start vraag ik je om je telefoon uit te zetten of bij mij in te leveren. Zo kun jij met je volledige aandacht bij jezelf zijn en blijven, waardoor je het meeste uit dit weekend haalt. Ook andere beeldschermen zoals laptops, e-readers etc. blijven uit of thuis.

Om je helder en scherp te houden, is het nuttigen van alcohol niet toegestaan.

Maakt het uit hoe oud ik ben?2023-03-16T18:31:35+01:00

Iedereen is welkom! Ik coach en begeleid mannen van begin 20 tot in de 60. Een diversiteit aan leeftijden maakt het juist interessant, leerzaam en soms verrassend verbindend.

Op hoeveel individuele aandacht kan ik rekenen?2023-03-16T18:30:53+01:00

Er zijn voldoende momenten voor individuele aandacht mocht je daar behoefte aan hebben.

Ik heb niet veel ervaring met kamperen, maakt dat uit?2023-03-16T18:30:20+01:00

Zeker niet! Kamperen is een onderdeel van de ervaring en niet het doel. Als jij – eventueel met mijn hulp – een tentje kan opzetten, dan komt het vast en zeker goed allemaal ;).

Kan ik in termijnen betalen?2023-03-16T18:29:56+01:00

Als het betekent dat jij daardoor wel in plaats van niet kan deelnemen, dan bied ik de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Stuur daarvoor een mailtje.

Wat kan ik verwachten qua eten & drinken?2023-03-16T18:34:07+01:00

Ik zorg voor eenvoudige, gezonde, voedzame en lekkere maaltijden die we als groep met elkaar bereiden bij de tent. Zoveel mogelijk vegetarisch. Overdag in de bossen hebben we een lunchpakket mee.

Is het ook mogelijk om in een ander kampeermiddel dan tent te overnachten?2023-03-16T18:33:38+01:00

Ja, zeker! Het terrein heeft verschillende kampeermiddelen zoals tipi tenten en slaapwagens. Mocht je daar gebruik van willen maken, dan kun je die op eigen houtje boeken. De kosten daarvan zijn voor jouw rekening.

Hartstocht is niet voor mij, maar ik wil wel graag individueel door jou begeleid worden. Kan dat?2023-03-16T18:35:39+01:00

Stuur me dan een mailtje met jouw vraag. Dan laat ik je weten welke mogelijkheden er zijn.

Wat doen we als het ‘slecht’ weer is?2023-03-16T18:35:11+01:00

In de outdoor-scène wordt er gezegd dat er geen slecht weer is. Alleen slechte kleding ;). Dit betekent dat het in principe altijd doorgaat, behalve bij noodweer of voortdurende regen. Voor dagen met voorspelde regen en kou adviseer ik je van tevoren welke kleding en spullen je gaan helpen.

Welke spullen heb ik nodig voor het kamperen?2023-03-16T18:34:33+01:00

Je neemt je eigen kampeerspullen mee (tent, slaapmat, slaapzak). Overige spullen zoals gaspitje, eetgerei etc. mag je zelf meenemen, maar is niet noodzakelijk. Je ontvangt ruim op tijd een paklijst, zodat je goed voorbereid in Drenthe aankomt.

Schrijf je nu in

  Ik wil me graag inschrijven voor:

  Ik ben bij jullie terecht gekomen via:

  Persoonlijke gegevens


  Adresgegevens

  Factuurgegevens
  Opmerkingen

  Blijf op de hoogte

  2023-03-20T14:30:51+01:00
  Ga naar de bovenkant