Mijn ervaringen

Bijna een jaar geleden trok ik de stoute schoenen aan om een afspraak voor een ‘individueel coachtraject’ te maken. Met gezonde spanning belde ik Anouk, maar ik trof haar voicemail, gelukkig! Ik had toch meer zenuwen dan ik dacht, maar waarom eigenlijk? Kort daarna was het gelukt om elkaar te spreken en stond de eerste afspraak al gepland voor volgende week.

Tijdens de eerste afspraak heb ik vooral op de ‘praatstoel’ gezeten en aan een stuk doorgerateld, gedreven door zenuwen. Ik was vooral bezig met wat zou ‘Anouk’ van mijn ‘verhaal’ vinden en ik wilde graag haar mening weten. Dit was gelijk mijn valkuil en gerelateerd aan mijn hoofdvraag. Deze had ik werk-gerelateerd ingestoken, echter bleek na een paar afspraken dat de hoofdvraag ook breder van toepassing was.

In het begin vond ik het spannend en gaf ik me niet helemaal bloot, terwijl de omgeving erg vertrouwelijk was en Anouk mij ook het ‘veilige’ gevoel gaf. Na een paar afspraken was ik over mijn eigen drempel en trots heen en ben ik heel blij dat ik destijds de telefoon hebt gepakt om een afspraak te maken.

Liselotte

Wat het mij heeft gebracht

Anouk heeft verschillende methodes toegepast tijdens het coachtraject en ik heb verschillende ‘huiswerk’ opdrachten gekregen. Allen gericht op het dicht bij mijzelf en mijn waarden te leven en werken. Alle opdrachten hebben mij laten inzien wat ik zelf belangrijk vind en dat ‘continue bevestiging’ zoeken nergens voor nodig is. Ik was erg kritisch op mijzelf en had de lat erg hoog gelegd om mij te bewijzen. Ik vergat alleen mijzelf hierin. Door o.a. een rollenspel waarbij ik op drie verschillende stoelen kon zitten (kritische-ik, neutrale-ik & ik-ik) heb ik ingezien hoe snel ik in de kritische stoel ging zitten en wat het effect hiervan was.

Zoals eerder aangegeven ben ik blij dat ik het coachtraject ben aangegaan en het heeft mij weer met beide benen op de grond gezet. Ik maak de keuzes weer vanuit mijzelf en leef naar mijn eigen waarden. Ik vraag nog steeds advies aan anderen, maar dit is niet leidend. Het individueel coachtraject heeft mij zekerheid teruggegeven en mij geleerd om vanuit eigen krachten te handelen.

Liselotte