Anoniem

2022-06-21T10:02:05+02:00

Mijn ervaringen

Ik vond het leiderschap coachtraject met Anouk heel prettig, confronterend, bevrijdend en helpend. Het heeft me meer duidelijkheid gegeven in patronen en mijn eigen normen en waarden. Ik heb meer bewustwording in situaties, mijn reacties en eigen gevoel daarbij. Daarbij heb ik geleerd om meer mijn eigen gevoel/hart te volgen en vertrouwen te hebben. Ze heeft me gemotiveerd zonder te sturen. Anouk is gewoon een leuk mens met een zachte insteek en scherpe analyses. Ze heeft mij heel erg geholpen.

Anoniem

Joyce Hilders

2022-05-30T09:49:03+02:00

Mijn ervaringen

De stiltedag bij VolBewust was een hele fijne ervaring. Ik werd goed begeleid tijdens de meditaties en heb de hele dag in een ontspannen flow gezeten. Het is zeker een aanrader als je nieuwsgierig bent naar wat zo’n dag met je kan doen en om (vol)bewust even een stap terug te doen.
Joyce Hilders

John Bron

2022-05-25T14:35:50+02:00

Mijn ervaringen

De stiltedag die ik mocht ervaren met begeleiding van Jeffrey en Anouk was prachtig. Ik voelde mij helemaal op mijn gemak bij hen en de oefeningen waren erg handig om zo de stilte te ervaren. Ik vond het een magische ervaring op het moment dat je stopt met denken waarbij je dan terechtkomt in je eigen kern. Zo kwam ik erachter wat ik echt belangrijk vind in het leven. Bedankt voor deze inspirerende dag Jeffrey en Anouk.
John Bron

Charlotte van Velde

2022-05-02T11:31:32+02:00

Mijn ervaringen

Eind 2021 ben ik gestart met coaching bij Jeffrey van VolBewust. Ik had meerdere uiteenlopende vraagstukken die allemaal vrij ongestructureerd om aandacht vroegen. Ik zocht een coach die bereid was, en het vermogen had om mij hierin te volgen, en samen de verbanden te ontdekken. Dit vond ik bij Jeffrey.

Jeffrey heeft een open persoonlijkheid en creëert een veilige sfeer. Hij heeft het vermogen om op een zachte manier confronterende vragen te stellen en valt niet voor afleidingsmanoeuvres wanneer het lastig of pijnlijk wordt. Jeffrey kan je heel snel doorgronden en met een vleugje humor zorgt hij ervoor dat gesprekken niet te zwaar worden. Dit alles maakt de gesprekken ontzettend fijn en waardevol.

Wat heeft het mij gebracht is dat ik erachter kwam dat mijn vraagstukken inderdaad met elkaar verbonden zijn. Waar ik mij eerder overvallen kon voelen door een emotie of gevoel, weet ik nu beter zelfstandig te analyseren waar dingen vandaan komen. Ik heb nu meer inzicht in wat mijn triggers zijn en waar die vandaan komen. Dit zorgt voor meer rust en een betere verwerking.

Charlotte van Velde

Merel Bevaart

2022-06-21T14:40:52+02:00

Mijn ervaringen

Bewuste ondernemer coaching
Intussen ben ik al 10 jaar zzp’er, maar zonder bedrijfsplan of duidelijke doelen. Dat zat me niet lekker en het voelde verstandig om eens serieus naar m’n business te kijken. Anouk had razendsnel door dat m’n vraag niet duidelijk was en hielp me die concreet te maken. Alleen dat al was verhelderend.

Ze hielp me m’n gedachten structureren, stelde de juiste vragen en gaf me alle ruimte om hardop na te denken. Daardoor kwamen als vanzelf bepaalde gedachten en blokkades bovendrijven en Anouk hielp vervolgens de onderliggende patronen bloot te leggen. Dat was verrassend en ook wel confronterend, maar ook in die momenten bleek ze een enorm fijne gesprekspartner.

Ze kan erg goed luisteren en nodigt op een heel natuurlijke manier uit om dieper te onderzoeken. Ik vond het heel verhelderend. Het deed me beseffen hoe belangrijk het is om als ondernemer af en toe te kunnen sparren en te kijken of je wel met de goeie dingen bezig bent.

Merel

Tamara

2022-06-20T20:17:00+02:00

Mijn ervaringen

Ik kwam bij Anouk omdat ik het moeilijk had na een periode van een prachtig gezin stichten en het verlies van één van mijn kinderen. Ik was mezelf even kwijt, tempo lag te hoog, vooral in dienst van anderen, opstaan en doorgaan, niet meer opgewekt en wat vind ik zelf nu eigenlijk nog leuk en fijn.

Het werd tijd voor mezelf en dat viel niet mee. Ik wist niet meer waar ik moest beginnen. Anouk stelt de juiste vragen, houdt je een spiegel voor en laat je zelf vooral nadenken en voelen. Ik kreeg concrete opdrachten… ‘een pak huiswerk’, zei ik dan.

Wat het mij heeft gebracht

Mijn emoties zijn duidelijker te benoemen, ik weet steeds beter wat ik zelf echt wil. Ze kadert me zodat ik me niet verlies in te veel tegelijk. Met behulp van Anouk ben ik tot mooie inzichten gekomen en die komen dagelijks van pas. Haar werkwijze en Anouk als persoon ervaar ik als zeer prettig. Ik zou haar dan zeker aanbevelen als coach.

Ik gun iedereen een Anouk….!

Tamara

Djoeah Schiebel

2022-04-07T12:46:13+02:00

De meerdaagse retraite van Jeffrey en Anouk is met ontzettend veel aandacht, passie en liefde georganiseerd. Beide hebben een onwijs benaderbaar en open uitstraling en zijn super oprecht. Dat, in combinatie met de veilige sfeer die ze bewerkstelligen, zorgt ervoor dat je echt eenvoudig jezelf kunt zijn. Ik heb pittige maar mooie coachingsgesprekken gehad met Jeffrey, waarbij hij waar nodig rake en confronterende vragen stelden en ik echt aan het denken werd gezet en open brak. Daardoor kwam ik dichter tot mijn kern en heb mijzelf weer iets beter leren kennen. Het heeft weer opnieuw bewuster gemaakt van mijn gedrag en wie ik ben, een eindeloze zoektocht waarbij o.a. Jeffrey mij flink wat stappen in heeft laten zetten. Enorm dankbaar ben ik daarvoor.

Nog steeds denk ik met een warm gevoel terug aan het bijzondere retraiteweekend waarbij ik dankzij de goede begeleiding van de coaches en de fijne groep mededeelnemers veel inzichten en mooie momenten heb doormaakt. Het was echt zo’n waardevolle ervaring om even (in stilte) helemaal tot jezelf te komen, zonder enige afleiding van buitenaf. Zonder telefoon, boek, televisie en zonder gesprek, het was voor mij een openbaring wat dat teweegbracht. Het programma tijdens dit weekend zat ijzersterk in elkaar, met genoeg momenten voor jezelf maar ook genoeg boeiende samenkomingen of workshops. De balans hierin was perfect en de organisatie (zoals het eten!) uitmuntend. Als kers op de taart was de locatie ook prachtig, met name de heerlijke tuin/landgoed. Na dit weekend van stilte, meditatie, workshops en na de gesprekken voelde ik mij opgelucht en licht. Ik ging er geheel blanco in en kwam er met een open en verfrissende blik uit, met zoveel nieuwe energie en inspiratie. Ik gun iedereen een weekend als deze, en ook zonder twijfel mijzelf nog een keer, eigenlijk ieder jaar weer!

Djoeah Schiebel

Max Veldman

2022-06-16T21:46:13+02:00

Mijn ervaringen

Gedurende 2021 heb ik een coachtraject gevolgd bij VolBewust, specifiek bij Jeffrey Zwinkels.

Vanaf moment 1 heb ik dit traject als zeer prettig ervaren. Jeffrey is iemand die je snel op je gemak stelt en makkelijk een vertrouwelijke omgeving schept om gevoelige zaken te kunnen bespreken. Hij is oprecht geïnteresseerd in de ander en daarnaast zeer vaardig in aanvoelen waar het echte probleem zit. Hij weet dit op te volgen met meerdere technieken om aan de slag te gaan op gevoelsniveau.

Dit traject heeft mij als mens meer rust in mijn leven gebracht wat zich vertaalt naar een verbetering op allerlei vlakken, van relaties tot werk. Het allerbelangrijkste is dat ik hierdoor gelukkiger in het leven sta.

Kortom, een coachingstraject bij VolBewust is absoluut aan te raden.

Max Veldman

Aniek Peters

2022-04-07T12:49:56+02:00

Mijn ervaringen met coaching

Ik heb een individueel coachtraject gevolgd bij Jeffrey. Als ik terugdenk aan het coachingstraject is het eerste wat me te binnen schiet: ik ben echt een stap verder gekomen! Wat dat betreft is mijn ervaring dus heel positief. Uiteraard waren de coachinggesprekken soms ook confronterend. Maar anders was ik ook niet verder gekomen. Tijdens de gesprekken voelde ik me erg begrepen door Jeffrey. De opdrachten en oefeningen die ik kreeg, pasten goed in mijn ontwikkelplaatje. En ook de boeken die mij werden aangeraden, hebben mij verder geholpen.

Het coachingstraject heeft mij gebracht dat ik meer vertrouwen heb in mezelf en dat ik concreter mijn wensen durf en kan aangeven. Mijn hoofddoel van de coaching was loopbaanbegeleiding: ‘Waar wil ik naartoe?’ Maar Jeffrey merkte al gelijk dat ik moeilijk verder kwam in mijn loopbaan door een gebrek aan vertrouwen in mijn eigen kunnen. Daar is hij me in gaan coachen. Na het coachingstraject durfde ik het gesprek op het werk aan te gaan en beter aan te geven wat ik graag wil. Dit heeft geleid tot een hele leuke, nieuwe functie!

Mijn ervaringen met retraiteweekend ‘Reconnect with yourself’

Wauw, het retraiteweekend Reconnect with yourself met Jeffrey en Anouk mogen meemaken. Nooit verwacht dat op deze manier onthaasten zo’n impact heeft op je inzichten en op hoe stralend je jezelf hierdoor uiteindelijk voelt. Door de fantastisch mooie liefdevolle begeleiding van Anouk en de scherpe, uit mijn comfortzone lokkende inzichten van Jeffrey. Super dankbaar hiervoor, heb me gelijk aangemeld voor deel 2 🙂

Aniek Peters

Christiaan Voogt

2022-06-21T18:27:02+02:00

Mijn ervaringen

De afgelopen 9 maanden heb ik met Jeffrey opgetrokken, hij heeft mij doortastend en persoonlijk kunnen helpen met mijn thema’s. We hadden een leuke klik, dat bleek al tijdens het eerste telefoontje en de kennismakingswandeling. We hebben per keer kunnen bekijken wat er nodig was, een wandeling in het bos, een oefening, of een sessie in Leusden waarbij we wat op het bord konden schrijven. Ik heb het contact en de coaching als laagdrempelig en ongedwongen ervaren, volledig gericht op wat er voor mij nodig was om stappen te zetten.

Christiaan

Arno Maas

2022-06-20T20:06:53+02:00

Mijn ervaringen

De coaching sessies met Anouk waren erg prettig. We zaten op een zelfde golflengte waardoor communicatie vlot verliep. De voortgang en de inzichten die ik geboekt heb kon ik direct gebruiken in mijn werk. Van onbewust onbekwaam naar Bewust en wijziging van gedrag. Ik voel me beter en ik heb weer grip op de zaak. Kortom een erg succesvol traject.

Arno
Coaching Amersfoort

Marcia Peek

2022-06-20T20:28:25+02:00

Mijn ervaringen

Wouw wat een fijne coach is Anouk! Zij is open, oprecht, respectvol en betrouwbaar. Ziet naast mijn “mankementen” ook mijne mooie aspecten en weet haar duim op zere plekken te leggen. De zelfinzichten waren zeer waardevol en de combinatie van de sessie tussen doen, nadenken en informatie heel prettig. Dankjewel!

Marcia
Coaching Amersfoort

Chanine Krisman

2022-06-21T18:27:30+02:00

Mijn ervaringen

Wat een weekend! Ik had al jaren gezegd dat ik graag een keertje een retraite weekend wilde meemaken en toen dit voorbij kwam was ik direct enthousiast. Heel open en zonder verwachtingen ging ik erin en kwam er vol inspiratie en nieuwe inzichten weer uit.

Ik heb in m’n leven al de nodige coaching gehad, maar ben nog niet eerder zo gezien en geraakt als bij Jeffrey en Anouk. De kwaliteit en diepgang van hun coaching was echt een enorme meerwaarde tijdens het programma en ten opzichte van andere retraites. Verder heb ik ze ervaren als ontzettend lieve, betrouwbare en zorgzame organisatoren! Daardoor durfde ik het ook aan en ben ik de stilte aangegaan. Ik kan heel veel vertellen over mijn ervaringen maar eigenlijk kun je dit het beste zelf ervaren en beleven. Gun jezelf een weekend en ontdek een nieuwe kant van jezelf!

Chanine

Chanine heeft ook een podcast opgenomen waarin ze haar ervaringen over ons retraiteprogramma Reconnect with yourself deelt. Benieuwd? Luister die dan hier.

Tonny Bakkum

2022-06-21T18:29:49+02:00

Mijn ervaringen

Na een eerdere stiltedag beleving bij Jeffrey en Anouk, heb ik zonder twijfel gekozen om mezelf te trakteren op een weekend retraite.
De wijze waarop Jeffrey en Anouk hun oprechte gevoel, openheid en bewustzijnsvaardigheden toepasten over de dagen, voelde voor mij als een heerlijk ontspannen, vanzelf stromend en ontplooiend geheel. Een bijzondere gelegenheid om de tijd te vergeten, naar binnen te keren en inzichten op te doen. Er hing een wonderlijke energie in de groep. Hartelijk bedankt!
Tonny

Juliette van Hessen

2022-06-21T18:30:25+02:00

Mijn ervaringen

Jeetje wat een toppers zijn die Anouk en Jeffrey. Ik heb een heel mooi weekend gehad, met inzichten waar ik de rest van mijn leven iets aan heb. De sfeer die werd gecreëerd was erg veilig, en de plek was heel mooi en het programma was ook nog eens top. Kortom, wat een mooie 3 dagen, dank je wel voor deze ervaring.

Juliette

Amerpoort

2022-06-21T18:33:36+02:00

Onze ervaringen

Amerpoort wilde door middel van een open digitale cursus mindfulness de medewerkers een steuntje in de rug geven in corona-tijd. VolBewust heeft razendsnel maatwerk geboden die precies aan de verwachting voldeed. Zij weten zelfs digitaal een veilige omgeving te maken voor en met deelnemers. Anouk’s uitleg over techniek en toepassing is helder en nodigt uit tot meedoen. De oefeningen zijn gemakkelijk in te passen in het dagelijks leven. Daarnaast is VolBewust heel erg prettig en duidelijk in het zaken doen.

Robin Brueren

2022-06-21T18:34:51+02:00

Mijn ervaringen

Ondanks de Coronatijd en de afstand die je kunt voelen door de digitale ontmoetingen was deze afstand er helemaal niet. Voorafgaand aan het traject dacht ik: ´Ohnee, zometeen zit ik een uur te huilen achter mijn beeldscherm en wat zal hij dan wel niet denken?’ Dit gevoel was gelukkig maar van korte duur.

Het was erg prettig om vanuit een kennismakingsgesprek te filteren waar ik aan wilde gaan werken. Het hele proces werd vanuit dit punt helder en de actiepunten/doelen liepen er als een rode draad doorheen. Waardevol vond ik het drieluikgesprek, de ontmoeting in Leusden en de uitkomsten van de familieopstelling.

Wat het mij heeft gebracht

Het waren prettige gesprekken waarbij ik volkomen mezelf kon zijn. Jeffrey heeft aan een half woord genoeg. Zijn reacties of vragen zette mij mooi aan het denken en dit zorgde ervoor dat onze gesprekken prettig verliepen. Ik ben heel blij met de innerlijke rust die dit traject mij heeft opgeleverd. Stil staan bij wat nu belangrijk is, dicht bij mezelf blijven en persoonlijk groeien.

Ik ben trots op mijn persoonlijke groei, dank Jeffrey!

Robin

Jordy Visser

2022-06-20T18:21:24+02:00

Mijn ervaringen

Jeetje, wat heeft Jeffrey mij in een relatief korte tijd veel inzicht gegeven. Ik had flinke uitdagingen op persoonlijk vlak maar door reflectie en pittige opdrachten had ik het al snel weer op een rijtje. Jeffrey liet mij inzien hoe relaties zijn opgebouwd, welke invloed ik heb en welke overtuigingen zijn ontstaan door mijn verleden.

Wat het mij heeft gebracht

We hebben hard gewerkt, gelachen en gehuild maar het resultaat mag er zeker zijn. Ik zit weer super in mijn vel en ben dankbaar.

Jordy

Gerard Verelst

2022-06-21T18:34:38+02:00

Mijn ervaringen

Als persoon en als adviseur heb ik mijzelf in de afgelopen jaren, vanaf de start van mijn carrière ontwikkeld. Zowel op persoonlijk vlak, vakinhoudelijk en in mijn adviseurschap. Verschillende waardevolle trainingen en opleidingen heb ik gevolgd, maar ik miste iets. Bij mijzelf blijven, mijzelf beter leren kennen en vanuit mijn eigen behoefte bewuster handelen.

Jeffrey en Anouk ken ik vanuit de tijd dat we collega’s waren en vanaf dat moment hebben we contact gehouden. Wat ze schrijven in hun blogs en zeggen in de podcast spreekt mij erg aan. Daarom heb ik contact opgenomen met Jeffrey. Jeffrey heeft een persoonlijk programma voor mij samengesteld. De combinatie van gesprekken, (online) lessen en evaluatie heeft mij inzicht gegeven in mijn eigen handelen. Inzichten waardoor ik mijzelf beter heb leren kennen en bewuster ben gaan handelen.

 

Wat het mij heeft gebracht

Door de coaching ben ik mijn eigen gedrag gaan herkennen. Gedrag waar ik gelukkig van word, maar ook gedrag wat ik inzet als er iets gebeurt waar ik niet gelukkig van word. Juist door aandacht te besteden aan mijn gevoel, gedrag en mijn oordeel ben ik bewuster gaan leven. Daarnaast ben ik effectiever in mijn communicatie en zorg ik beter voor mijzelf en daarmee voor een ander.

Gerard

Loy Smith

2022-06-21T19:13:24+02:00

Mijn ervaringen

Via een collega ben ik in contact gekomen met Jeffrey. Ik moest maar eens praten met een coach. Ik dacht: ‘Prima, het gaat niet slecht met me, maar altijd goed om eens even met iemand te kunnen sparren. Als het maar niet te zweverig wordt..’ Vanaf het eerste moment voelde ik mij helemaal op m’n gemak en ik had een goede klik met Jeffrey. In het begin (en later ook nog wel eens) wist ik niet zo goed waar ik het over wilde hebben. Doordat Jeffrey precies de juiste vragen wist te stellen en de vinger op de zere plek wist te leggen, kwamen we altijd vrij snel tot de kern. Confronterend? Ja! Zweverig? Nee! Duidelijk, verhelderend en inzichtelijk? Ja!

Wat het mij heeft gebracht

Wat ik als erg prettig heb ervaren is de veilige, betrouwbare en ongedwongen omgeving die Jeffrey creëert. Jeffrey luistert goed, hij oordeelt niet, is geduldig, eerlijk en oprecht. Na elk gesprek kon ik weer stappen vooruitzetten, op werkgebied en in privésfeer. Ik kan het iedereen aanraden om een coaching gesprek met Jeffrey aan te gaan!

Loy

Teun Willink

2022-06-21T19:13:49+02:00

Mijn ervaringen

Via mijn werkgever kwam ik in aanraking met Jeffrey. Inmiddels is Jeffrey al 2 jaar mijn coach en heeft mij geholpen om moeilijke situaties in mijn leven een goede plek te geven. Hoewel ik vooraf gezien het moeilijk vond in te schatten wat coaching mij kon brengen, had ik direct een fijn gevoel bij Jeffrey. Ik voelde mij gelijkwaardig en vrij om te delen en bespreken wat voor mij goed voelde. Jeffrey was in staat de vinger op de zere plek te leggen en een spiegel voor te houden waar nodig. Wat mij enorm heeft verrast is dat naast ‘zware’ gesprekken, ik ook enorm om mijzelf heb kunnen lachen tijdens de gesprekken.

Wat het mij heeft gebracht

Voor mijn gevoel heb ik enorm veel geleerd de afgelopen 2 jaar. Ik ben veel beter in staat mijn eigen gedrag te herkennen, te erkennen maar ook te accepteren. Samen met Jeffrey heb ik kunnen inzien hoe ik gevormd ben tot wie ik ben en hoe ik beïnvloed word door mijn omgeving. Hierdoor ben ik meer oké met mijzelf en heb ik veel meer rust en zelfvertrouwen.

Teun

David Brandhorst

2022-06-21T19:15:53+02:00

Mijn ervaringen

Twee jaar geleden ben ik overwerkt naar huis gestuurd door mijn werkgever destijds. Dezelfde werkgever vertelde een week later dat er een loopbaancoach ingeschakeld was waar ik om de drie weken naartoe kon. Mijn eerste reactie was niet positief en ik dacht dat een loopbaancoach geen zin had.

Na het eerste gesprek met Jeffrey was mijn mening hierover compleet veranderd. Nu zou ik willen zeggen dat iedereen een loopbaancoach kan gebruiken, in mindere tijden maar zeker ook in goede tijden.

Jeffrey is een coach met erg veel geduld, begrip en coacht zonder oordeel. Door de gesprekken ben ik meer te weten gekomen over mijzelf op een zeer positieve manier. Veel gewoontes, zowel negatieve als positieve, leer ik nu herkennen in het dagelijks leven, waarna ik ermee aan de slag kan. Dit is toepasbaar zowel in het zakelijke leven als in privé situaties.

Wat het mij heeft gebracht

Door de gesprekken kom ik er steeds meer en meer achter wie ik ben. Waarom ik bepaalde keuzes maak. Waarom ik bepaalde karaktereigenschappen heb en hoe ik deze inzet. Door de gesprekken leer ik anders kijken naar bepaalde situaties en hoe ik er mee kan omgaan.

De ene keer spreken we elkaar elke maand, de andere keer een enkele keer per kwartaal. Het is fijn om met Jeffrey in gesprek te gaan en doe dit nu dus alweer twee jaar met veel plezier.

David

Isabelle van den Tol

2022-06-21T19:16:16+02:00

Mijn ervaringen

Het afgelopen jaar (2020) heb ik bij Anouk met heel veel plezier een individueel coachtraject gevolgd. Ik kwam via Brunel bij Anouk terecht omdat ik zowel privé als zakelijk de lat voor mezelf steeds weer (te) hoog voor mezelf legde en stond daardoor altijd in de actie-modus.

Ik heb het ervaren als een prachtig cadeau, wat je het liefst iedereen zou gunnen/willen geven. Je denkt jezelf goed te kennen, maar in dit traject heb ik pas echt alle kanten van mezelf gezien, ervaren, maar vooral leren omarmen. Ik ben nooit eerder bij een coach of psycholoog geweest en vond het voorheen lastig om het achterste van mijn tong te laten zien. Bij Anouk voelde ik me vanaf het eerste gesprek op mijn gemak. Ze zag en hoorde me, maar haalde me ook af en toe uit mijn eigen comfortabele bubbel door me uit te dagen. Ze geeft je een heel fijn veilig gevoel waarin alles wat je zegt en elke emotie die je ervaart oké is. Ze reikt je een hand uit als je die nodig hebt, maar geeft je ook alle ruimte om het zelf te proberen en te doen.

Wat ik heel bijzonder vind is dat Anouk na een warrig verhaal vol details en emoties verteld te hebben, me vragen stelt zonder te oordelen en daarna de vinger precies op de zere plek legt, om me hier vervolgens bij te helpen door me huiswerk en oefeningen mee te geven.

Wat het mij heeft gebracht

Ik ben me vooral veel bewuster geworden van mijn ‘blauwdruk’, de manier waarop ik op situaties reageer, de manier waarop ik denk en doe. Ik ben niet langer het slachtoffer dat van alles en nog wat overkomt maar de regisseur van mijn eigen leven. Ik zou wensen dat iedereen een innerlijke reis mag maken met een coach als Anouk naast je.

Isabelle
Coach

Martijn van Bennekom

2022-06-21T19:16:37+02:00

Mijn ervaringen

Ik kwam bij Anouk met als doel om te “onthaasten” en een beter balans te vinden tussen werk en privé. Anouk stelt de juiste vragen, doorziet mijn gedragspatronen heeft mij meer zelfinzicht gegeven. Tijdens de coaching ben je bezig naar je eigen gedrag te kijken en je voorkeuren daarin. Door hier actief mee bezig te zijn kan je dit bewuster sturen. Zonder coaching was ik hier nooit mee aan de slag gegaan.

Wat het mij heeft gebracht

Ik ga bewuster om met mijn tijd/energie en maak duidelijkere keuzes tussen werk, mijn kinderen en mijn vriendin. Ik voel me ook een stuk minder gestressed/gejaagd. Een aanrader voor iedereen!

Martijn

Provincie Flevoland

2022-06-21T19:18:35+02:00

Onze ervaringen

Om medewerkers in Corona-tijd een hart onder de riem te steken op het gebied van werk-privé balans heeft VolBewust in opdracht van provincie Flevoland een reeks digitale mindfulness trainingen georganiseerd. VolBewust heeft goed ingespeeld op de wensen en behoeften die provincie Flevoland had. Zo is de livestream van te voren getest, is er gebruik gemaakt van professionele opnameapparatuur, is er tijdig en adequaat gecommuniceerd en zijn Jeffrey en Anouk een krachtig duo, die hoogwaardige mindfulness trainingen neerzetten. We realiseren ons allemaal dat we momenteel in een vreemde tijd zitten. De ene medewerker kan beter omgaan met de situatie dan de ander. De reeks mindfulness trainingen hebben bijgedragen aan het beter leren ontspannen van jezelf om op die manier het stressniveau naar beneden te brengen.

Energy Up

2022-06-21T19:18:51+02:00

Onze ervaringen

Jeffrey en Anouk hebben bij één van onze klanten als onderdeel van een vitaliteitsprogramma 1-op-1 coachgesprekken gevoerd met medewerkers. Deze gesprekken gingen over de onderwerpen persoonlijke ontwikkeling, mind, voeding en beweging. Het is erg fijn om met Jeffrey en Anouk samen te werken. Het contact is persoonlijk, ze denken goed mee en zijn flexibel. Bijvoorbeeld in het omschakelen van face-to-face coachen naar online coachen door de Corona-crisis. In de coachgesprekken weten zij veiligheid te creëren en de vragen te stellen die raken (dit weet ik ook uit eigen ervaring). Jeffrey en Anouk zijn super bescheiden en zullen het niet snel zelf zeggen, maar ik ervaar het als erg fijn en waardevol om met ze te werken ;-). Als coaches weten ze echt tot de kern te komen en focussen op een diepe verandering. Wat het ons heeft opgebracht zijn medewerkers die inzicht hebben gekregen in hun denken en handelen en daardoor met hun persoonlijke ontwikkeling aan de slag zijn gegaan. Met als eindresultaat ook een tevreden klant.

Arrange Interim

2022-06-21T19:18:57+02:00

Onze ervaringen

Samen met een select deel van mijn collega’s heb ik de training Coachend leiderschap mogen volgen bij VolBewust. Dit was een traject waarbij meerdere bijeenkomsten over een langere periode gepland waren. Ik heb mogen ervaren dat Anouk en Jeffrey kundige mensen zijn, die eerlijk naar ons kijken, maar dit ook naar zich zelf doen. Ze spelen goed in op de energie van de persoon en de groep. Waar nodig passen ze de lesstof naar behoefte aan. Ze zijn flexibel en geven opbouwende feedback, maar staan zelf ook open om dit te ontvangen. Dit gaf een bepaald gevoel van gelijkwaardigheid dat maakte dat er ruimte was om jezelf te zijn. Het was een goede balans tussen leren van en over jezelf met als ‘’bijkomend’’ voordeel een goede buddy voor je collega kunnen zijn.

Caroline Schmitt

2022-06-21T19:17:05+02:00

Mijn ervaringen

Anouk heb ik vorig jaar leren kennen via mijn vriend. Al snel woonde ik haar meditatielessen bij en heb ik een Stiltedag samen met Jeffrey mogen ervaren.
Wat me zo bijblijft is haar warme aanwezigheid, haar integriteit, enorme kennis van meditatie en de afgestemde manier van werken. Ze heeft me elke les weer dichter bij mezelf gebracht. Ik gun iedereen die nieuwsgierig is naar mediteren of behoefte heeft aan meer informatie hierover een cursus van Anouk. Dank je wel voor de manier waarop jij werkt.
Caroline

WeShareTalent

2022-06-21T19:19:07+02:00

Onze ervaringen

Enige tijd geleden hebben we als WeShareTalent een online sessie Mindfulness georganiseerd met Anouk. We hebben de samenwerking rondom de organisatie als zeer prettig ervaren. Ook de inhoud van de sessie is erg goed ontvangen bij de deelnemers. Anouk heeft voor een ongedwongen sfeer gezorgd en wist goed in te spelen op de behoefte van de groep. De sessie was zeker voor herhaling vatbaar! Dank je wel Anouk.

Sara Bartels

2022-06-21T19:14:54+02:00

Mijn ervaringen

Na eerder een meditatiecursus gevolgd te hebben bij Anouk, wist ik dat zij de meest geschikte persoon zou zijn om een familieopstelling bij te volgen. Ik liep rond met een paar losse eindjes, en de opstelling leek mij een goede mogelijkheid om deze aan elkaar te knopen. Anouk kan goed luisteren, staat open en is erg betrokken. Ze is in staat een hele veilige omgeving te creëren. Tijdens de sessie wist ze precies de punten te benoemen die ik zelf niet kon zien. Hierdoor heeft Anouk mij heldere en concrete inzichten gegeven, waar ik zelf goed mee aan de slag kon gaan.

Wat het mij heeft gebracht

Ik heb de sessie als heel waardevol ervaren. Ik ben mij bewuster geworden van bepaalde handelingen, en kan hier nu beter op anticiperen. Daarbij geven de inzichten die Anouk tijdens de sessie heeft laten zien, meer rust in mijn lijf. Heel veel dank hiervoor!
Sara

Kevin van Zanten

2022-06-21T19:19:30+02:00

Mijn ervaringen

Via een collega van mij kwam ik destijds in contact met Jeffrey en Anouk. Na het eerste telefonische contact en daar aansluitend een intakegesprek was het gevoel direct goed. Jeffrey en Anouk geven je direct een veilig en vertrouwd gevoel, wat zorgt dat je je direct open durft te stellen.

Middels het eerste contact ben ik in aanraking gekomen met het VolBewust Programma, wat ook direct een sprong in het diepe is voor iemand die hiervoor nog nooit in aanraking is geweest met dergelijke programma’s. Het programma is intensief – meerdaags – waar je terug gaat naar de kern wie je in de basis bent. Vanuit die basis reflecteer en confronteer je jezelf met hoe je hedendaags handelt in het dagelijks leven. Na het programma heb ik ook een individueel coachtraject gevolgd bij Jeffrey.

Wat het mij heeft gebracht

Door het programma en de individuele coaching heb ik mezelf echt leren kennen, wat mij enorm geholpen heeft op zowel privé als op zakelijk gebied. Tijdens de gesprekken met Jeffrey voelde ik mij begrepen en was het ook zeker meer dan eens confronterend – de spreekwoordelijke spiegel werd mij voorgehouden. Diverse onderwerpen kwamen aan de orde; rust, bewegen, meditatie en bovenal je hart volgen en doen wat je zelf echt wil doen!

Zowel Jeffrey als Anouk zijn twee oprechte, lieve en pure mensen die je vanaf moment één een vertrouwd en veilig gevoel geven. Ik beveel je hen dan ook van harte aan! En ik blijf hier zeker nog over de vloer komen, al is het alleen even voor een kop thee.

Kevin

Junior

2022-06-20T20:40:00+02:00

Mijn ervaringen

In 2019 heb ik, verspreid over een aantal maanden, een coaching traject gevolgd bij Anouk. Het was een aangenaam, persoonlijk, laagdrempelig, ongeforceerd, echt op maat gemaakt traject, het draait om jou. Dit heb ik als erg prettig ervaren.

Wat het mij heeft gebracht

Het heeft mij veel rust, stabiliteit en zelfkennis gebracht. Ik herken mijn gevoel eerder en kan het beter plaatsen. Daarnaast heeft het mij tools gebracht om beter om te gaan met situaties waar ik eerder moeite mee kon hebben.

Ik raad het echt iedereen aan, zelfs als het goed met je gaat is het gewoon fijn om dingen te bespreken waar je tegenaan loopt.

Zo nu en dan zie ik mijzelf dan ook terug komen bij Volbewust, al is het maar als een soort APK, je gaat er elke keer weg met nieuwe inzichten, en met het bewustzijn dat jij in controle bent over jezelf en hoe jij je leven managed, dat is een krachtig gevoel.
Junior
Coaching persoonlijk leiderschap

Peter Hannewijk

2022-06-22T10:26:25+02:00

Mijn ervaringen

Mediteren om minder door te blijven rennen, minder taken nu te moeten afronden en minder afleiding en drukte in mijn hoofd te voelen. Dat is wat ik zocht. Ik merkte zelf al door wat ik over mediteren las en probeerde dat mediteren me kon helpen meer rust te ervaren. Maar op m’n eentje zijn er grenzen in hoeveel ik meekreeg van wat bedoeld werd. Anderen kunnen helpen om verder te komen. Bij Anouk heb ik de meditatiegroep gevolgd en dit heeft me verrijkt. Samen mediteren heeft een meerwaarde naast zelfstandig ermee bezig zijn. Anouk is empathisch en speelt goed in op wat er in de groep gebeurt. Je kunt je uiten zonder dat dit te kwetsbaar voelt. Het per keer gekozen thema werkt goed als leidraad. Anouk heeft dit altijd goed voorbereid en is tegelijkertijd alert om de les te laten ontstaan door wat er speelt. Ik ging altijd met een goed gevoel en vol (nieuwe) rust naar huis. Het heeft ook het mediteren zoals ik dat thuis doe makkelijker gemaakt. Makkelijker om er tijd voor te maken en ook om in de juiste stemming te komen.

Peter

Manouk Balk

2022-06-22T10:31:16+02:00

Mijn ervaringen

De laatste jaren zijn er veel veranderingen in mijn leven gekomen: mijn ouders gingen uit elkaar, mijn eigen relatie ging uit en ik wist niet precies wat ik met mijn werk wilde. Kortom, allerlei dingen die bij mij voor veel onzekerheid zorgde. Ik kwam via Anouk in contact met Jeffrey voor individuele coaching. Dit traject kwam precies op het juiste moment op mijn pad. Ik heb onwijs veel gehad aan de gesprekken. Ik voelde met Jeffrey echt een persoonlijke klik omdat hij heel goed kan luisteren, oprechte interesse heeft en heel goed de vinger op de zere plek kan leggen. Jeffrey heeft mij mooie inzichten gegeven op situaties waar ik zelf erg in vastliep omdat hij echt tot de kern kan komen.

Wat het mij heeft gebracht

Ik heb veel geleerd over mijzelf en de dingen die ik belangrijk vind. Ik ben veel meer stil gaan staan bij bepaalde situaties die mij triggeren om bepaald gedrag in te zetten. Ik heb er vooral veel rust van gekregen. Ik kan nu meer vertrouwen op mijn eigen keuzes. Daarnaast voel ik mij zelfverzekerder. Ik kan het iedereen aanraden!

Manouk

Chanine Krisman

2022-06-22T10:33:05+02:00

Mijn ervaringen

Open minded (zoals altijd) ging ik het Intuïtief Business Consult in. Ik had intuïtief gevoeld dat ik dit mocht doen en een paar dagen nagedacht over het ‘patroon’ dat ik wilde onderzoeken én het liefst doorbreken. Eenmaal aangekomen had ik direct door dat ik veilig was en alles kon bespreken. Anouk startte met een kop koffie en een open vraag waardoor ik begon te vertellen. Ze voelde precies aan wanneer ze mij mocht laten praten en wanneer ze een concrete vraag kon stellen. Ik voelde mij gezien en gehoord tijdens het gesprek. Dit zorgde ervoor dat alle emoties er mochten zijn.

We stelden ‘mijn patroon’ op en ik ging voelen (iets waar ik altijd graag voor weg liep). Maar doordat Anouk precies aanvoelde wanneer ik het spannend vond en hoe ik door de angst heen kon gaan, kwam er helderheid en konden we bij het fundament komen. Dit zorgde voor een doorbraak in mijn patroon, we hadden de kern geraakt! Iets wat ik heel spannend en eng vond maar wat wél heel hard nodig was! Het was confronterend, maar bepaalde patronen kon ik (na lange tijd) eindelijk verklaren.

Anouk stelde rake vragen, wist precies wanneer ik ergens omheen draaide en zorgde voor de structuur waardoor we de kern konden raken. Ze coachte niet hard (zoals ik al vaker bij andere coaches had ervaren, en waardoor ik dichtsloeg) maar liefdevol, zacht en begripvol. Ik voelde mij na het consult opgelucht, en de dagen erna vielen er nog veel meer puzzelstukjes op zijn plaats. Ik had in tweeëneenhalf uur precies geraakt, waar ik jarenlang tegenaan had gehikt maar de zere vinger niet op kon leggen.  

En het mooie is dat ik dit (na één consult!) meteen helder had én kon oplossen! Ik heb nu sneller door wanneer ik in ‘mijn valkuil’ stap, én wat ik eraan kan doen. Kortom, een consult bij Anouk is echt een aanrader. Anouk is een hele lieve vrouw met enorm veel kennis en de juiste vaardigheden om bij iedereen de kern te kunnen raken. Persoonlijk vond ik het heel fijn om dit één keer goed te doen i.p.v. vijf keer een beetje!

Meditatiecursus
De meditatiecursus heeft mij veel meer opgeleverd dan ik in eerste instantie had gedacht. Vooral veel dingen waar ik eerder nooit zo bewust van was. Ik had wel door dat mijn gedachten vaak alle kanten op gingen en ik regelmatig met 10 dingen tegelijk bezig was, maar niet dat het zo’n effect had op mijn productiviteit en mijn lichaam. Doordat ik tijd vrij maakte voor de meditatiecursus kwam ik tot nieuwe inzichten en werd ik ineens bewust van mijn patronen, gedachtes en emoties.

Nu ik dit weet plan ik elke dag een momentje hiervoor in (en zelfs tussendoor!). Het geeft heel veel rust in mijn hoofd en ik merk dat ik eerder opmerk wanneer ik aan het hollen ben. Kortom een aanrader voor iedereen die hier tegenaan loopt en graag verandering aan wil brengen.

Chanine (32)

Social Enterprise NL

2022-06-22T10:33:36+02:00

Onze ervaringen

Met ons team hebben we het afgelopen jaar twee teamdagen gevolgd bij Jeffrey en Anouk. Als gevolg van deze trainingen hebben we inzichtelijk gekregen waar onze kracht ligt als team én waar we nog aan willen werken. De trainers geven ruimte aan het groepsproces, maar weten op de juiste momenten verder in te zoomen op de groep of juist op het individu. Verder is het een hele prettige locatie midden in een prachtig bos en na een paar uur inspanning is het heerlijk om je hoofd leeg te kunnen maken door middel van een boswandeling.

Patrick Dorresteijn

2022-06-22T10:34:17+02:00

Mijn ervaringen

VolBewust heeft een enorm treffende bedrijfsnaam. Voor mij omschrijft het precies het resultaat waar ik naar streefde. Als persoon neem ik in mijn ondernemersleven allerlei beslissingen. Sommige pakken goed uit en anderen minder. Wat ik waardeer aan VolBewust is dat zij een klankbord voor mij zijn geweest om tot inzicht te komen waarom ik tot de beslissingen kom, die ik maak.

Wat het mij heeft gebracht

Ik ben nu veel meer bewust van wie ik ben in de ogen van anderen en kan daar rekening mee houden. Of dat ik nu sneller herken hoe keuzes in het heden, beïnvloed worden door het verleden. Kortom, VolBewust maakt je vol bewust. Een grapje met een kern van waarheid. Jong of oud, succesvol of onsuccesvol, geschoold of levenswijs, ondernemer of medewerker, ik beveel je hen van harte aan!

Patrick

Brunel

2022-06-22T10:34:43+02:00

Onze ervaringen

Jeffrey begeleidt als coach enkele consultants binnen Brunel en zodoende drinken wij af en toe een kop koffie (décafe met havermelk). In de overvolle wereld vol ”coaches” is het niet makkelijk om de toegevoegde waarde onder woorden te brengen maar moeten daden voor zich spreken. En dat doen ze! Zonder uitzondering komen onze consultants beter, fitter en scherper uit het coachingstraject met Jeffrey. Ik zie mensen weer opbloeien, keuzes maken in hun leven en het oprechte plezier in hun baan en leven terugvinden.

Persoonlijk hecht ik veel waarde aan het contact met Jeffrey. Tijdens onze gesprekken komt alles op tafel; van de essentiële zaken in het leven als gezonde voeding, rust en bewegen, de kracht van meditatie, je hart volgen maar ook gaat het over veerkracht tonen bij tegenslagen en de impact van mijn houding en gedrag als leidinggevende. Ongevraagd krijg ik regelmatig een nuttige spiegel voorgehouden op deze thema’s.

Jeffrey is een oprecht en puur mens. Een vakidioot die zijn leven heeft omgegooid en zo heeft ingericht om anderen te helpen. Hij is zelf soms te bescheiden dus daarom zeg ik het maar; als je als bedrijf ‘iets’ wilt met vitaliteit en mentale begeleiding voor jouw mensen, drink eens een kop koffie met Jeffrey (de décafe met havermelk is een aanrader trouwens)!

Moderne Hippies

2022-06-22T10:35:17+02:00

Mijn ervaringen

“Je hébt gedachten, je bént ze niet. Vrijheid is jezelf leren kennen achter de gedachten die je identificeert als jezelf, maar het niet zijn.”

Susan van Esch van het platform Moderne Hippies deed mee aan één van onze One Day Retreats: een Stiltedag. Vier meditaties, een stiltewandeling, mindful eten… Lees hier wat een dag stilte met Suus deed!

Procam

2022-06-22T10:36:29+02:00

Onze ervaringen

Mijn ervaring met Anouk en Jeffrey is zeer positief. Tijdens het opzetten van een workshop Mindfulness waren ze flexibel en werd er goed meegedacht over de verschillende mogelijkheden. Tijdens de workshop zelf was Anouk fijn om voor de groep te hebben. Ze wist onze trainees een goede indruk te geven van mindfulness en op een frisse en rustige manier haar enthousiasme over het onderwerp over te brengen. Ik zou VolBewust zeker aanraden om mee samen te werken.

Alisha

2022-06-22T10:37:10+02:00

Mijn ervaringen

Vanaf maart 2019 volgde ik een individueel coaching traject bij Anouk. Het begon met een cursus mediteren, deze was ik begonnen omdat ik veel onrust in mijzelf had. In een les raakte Anouk mij en omdat zij mij zo door had dacht ik hopelijk kan zij mij uit de knoop helpen. Hier op volgde een individueel coaching traject. Zowel privé als op werk zat ik in de knoop. Ik wilde alles en dan wel alles DIRECT en was mijzelf enorm aan het pushen om alles voor elkaar en op een rijtje te hebben.

Wat het mij heeft gebracht

Met Anouk heb ik geleerd om pas op de plaats te maken en eerst mijn eigen ik weer naar boven te halen. Hierdoor over zie ik dingen meer, heb ik meer rust in mijzelf en kan ik beter omgaan met bepaalde situaties. Met haar coaching ben ik erachter gekomen waarom ik zo was en handelde. De onrust is weg genomen en als die komt weet ik nu hoe ik daar het beste mee kan omgaan. Anouk is heel erg open en het is dan ook geen drempel om naar haar toe te gaan. Thanx Anouk!

Alisha

Jonge Ambtenarendag 2019

2022-06-22T10:37:37+02:00

Onze ervaringen

VolBewust heeft voor ons een workshop ‘Onthaasten vanuit Persoonlijk leiderschap’ verzorgd voor deelnemers van de Jonge Ambtenarendag 2019. Een workshop waarbij de deelnemers inzicht hebben gekregen in de invloed die ze hebben op hun werk-privé balans en inspirerende oefeningen en tips hebben gekregen om te onthaasten. Jeffrey en Anouk hebben we ervaren als enthousiaste workshopgevers, die graag meedenken over een workshop op maat en daarin een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de Jonge Ambtenarendag 2019!

Next033

2022-06-22T10:38:05+02:00

Onze ervaringen

Next033 is een zelforganiserend team binnen de gemeente Amersfoort. De teamleden werken projectmatig aan complexe opdrachten, met een functie die wisselt per opdracht. Soms zijn we projectleider, soms adviseur dan weer aanjager van innovatie of organisatieverandering. Bij Volbewust hebben we een gedeelte van het programma Coachingsvaardigheden doorlopen. De training was een goede mix tussen theorie en oefenen van situaties. Anouk en Jeffrey vullen elkaar goed aan en durven met hun vragen dieper te gaan en echt tot de kern te komen. Dit heeft ons als team ook weer een verdiepingsslag opgeleverd.

Next033

Ramon van Rootselaar

2022-06-22T10:38:56+02:00

Mijn ervaringen

Via een netwerkbijeenkomst kwam ik in contact met Anouk en Jeffrey. Hierdoor leerde ik het Volbewust programma van hen kennen. Na lang twijfelen heb ik besloten om mee te doen aan het programma. Het programma is intensief, waardoor ik mijzelf écht leer kennen.

Wat het mij heeft gebracht

Lange tijd is het mij gelukt om bepaalde gevoelens en emoties voor mijzelf te houden. Dankzij het programma heb ik geleerd deze te delen en zodoende ook geleerd om meer leiding te nemen over mijn eigen leven. Dit heeft mij zowel op privé als op zakelijk gebied goed geholpen.

Anouk en Jeffrey vullen elkaar als coaches goed aan. Door de afwisseling van opdrachten en theorie kreeg ik veel nieuwe inzichten.

Ramon
coaching ondernemer amersfoort

Gemeente Amersfoort

2022-06-22T10:39:27+02:00

Onze ervaringen

Jonge medewerkers van onze organisatie hebben bij Jeffrey en Anouk een workshop ‘Omgaan met stress’ gevolgd. In één middag kregen we verschillende methodes en tips die laagdrempelig zijn én makkelijk in te voeren zijn in het dagelijkse werk. Op de prachtige locatie in het OLV Eemklooster kom je tot rust. Jeffrey en Anouk hebben een prettige manier van ‘les geven’ en hebben oog voor het individu. Ze creëren een fijne sfeer waarin ieder zich op zijn gemak voelt. Alle deelnemers hadden aandachtspunten waar ze gelijk mee aan de slag kunnen.

Ralf Silvius

2022-06-22T10:40:36+02:00

Mijn ervaringen met coaching

Bij Jeffrey en Anouk voelde ik me vanaf het eerste contact meteen thuis. De coachingsruimte geeft een huiskamer gevoel zonder in te leveren aan professionaliteit. De coachingsgesprekken heb ik met Jeffrey gevoerd. Jeffrey verstaat de kunst te luisteren, te bevragen en te confronteren waar nodig. Precies op die manier die aansluit bij degene die hij tegenover zich heeft. Ik heb de gesprekken als enorm waardevol ervaren en het was verhelderend om de vraag achter de vraag te onderzoeken in deze veilige en ongedwongen setting.

 

Mijn ervaringen met meditatie

Mediteren bij Anouk is erg fijn. Op een laagdrempelige en rustige manier weet ze me altijd weer bij de ruimte & rust in mijzelf te brengen. Ze combineert in haar lessen het leven van alledag met mooie wijsheden en theorie met betrekking tot (verschillende soorten) meditatie.
Een mooie combi tussen theorie en praktijk, waarbij ze voor iedereen in de les ruim voldoende persoonlijke aandacht heeft en geeft om te laten zijn en zien wat er is.
Een aanrader voor als je af en toe uit de gejaagdheid wilt, op zoek bent naar de rust in jezelf en/of als je gewoon nieuwsgierig bent wat dat mediteren nou eigenlijk is. Het heeft mij in ieder geval weer een boost gegeven om met de tools uit de lessen zelf verder te gaan en mijn manier van mediteren te onderzoeken.
Ralf

LeadLogic

2022-06-22T10:41:29+02:00

Onze ervaringen

Wij hebben Jeffrey en Anouk ingeschakeld om onze jonge medewerkers, die naast hun studie bij ons werken, te coachen op het gebied van omgaan met het ophouden van veel ballen (studie, werk, sociaal leven) en de stress die daarbij kan komen kijken. We zijn tevreden over de resultaten: vanuit de groep kregen we louter positieve reacties. De evaluatie achteraf was zeker nuttig: wij hebben meer inzicht in de drijfveren van onze collega’s en kunnen dit ook goed toepassen in onze eigen aansturing. Dank voor jullie coaching!

Niki Keijser

2022-06-22T10:42:23+02:00

Mijn ervaringen

Het coachtraject was een fijne ondersteuning tijdens een beweeglijke periode binnen mijn masterstudie. In een langdurige stage kon ik gemakkelijk de tools proberen toe te passen die Jeffrey mij aanreikte. De gesprekken zorgden bovendien voor reflectie op momenten van onzekerheid. Jeffrey is niet bang om te improviseren qua opdrachten of van onderwerp te veranderen. Hij is ook niet bang om zijn eigen ervaringen op tafel te gooien, wat de gesprekken heel menselijk maakt. Niet alleen de vraag waar ik het coachtraject mee binnen kwam is beantwoord, ik ben ook enorm gegroeid.

 

Wat het mij heeft gebracht

Door mij bewust te zijn van mijn gedragspatronen en de gevolgen daarvan, heb ik een aantal keuzeprocessen anders kunnen inrichten. Dit heeft mij voor nu en in de toekomst veel keuzestress bespaart. Ik durf nu vaker opdrachten af te slaan als deze niet in mijn straatje passen en ik sta steviger in mijn schoenen om mijn eigen drive te volgen. Dat zal mij in de eindfase van mijn studie gaan helpen om op zoek te gaan naar persoonlijke ontwikkeling en projecten die energie geven. En een niet te vergeten leerpunt van dit coachtraject: meditatie heeft mij geleerd lief te zijn voor mezelf!

Niki

Esmée de Nooy

2022-06-22T10:43:19+02:00

Mijn ervaringen

In het afgelopen half jaar heb ik een individueel coachtraject doorlopen bij Anouk. Van tevoren was ik altijd een beetje bang dat coaching iets zweverigs zou zijn. Zo heb ik het gelukkig helemaal niet ervaren, dankzij Anouk. Van tevoren zag ik soms tegen de gesprekken op omdat ik dacht dan moet ik nadenken over wat ik nou wil en dat weet ik juist niet (te benoemen). Tijdens en na de gesprekken had ik juist een fijn/opgelucht gevoel. Anouk hielp mij daarbij zeer professioneel. Ik kende haar al maar zij wist een goede balans te creëren tussen enerzijds het vertrouwde gevoel omdat ik haar al kende en anderzijds het professionele gevoel van een coach die aan het werk is. Anouk luisterde vooral en stelde de vragen zo dat ik moest spreken over mijn gevoel. Zij sprak niet belerend of ‘straffend’ maar meer constaterend en legde de dingen terug die ze zag.

 

Wat het mij heeft gebracht

Ik heb geleerd om rustiger eerst over dingen na te denken en te analyseren wat ik er bij voel, in plaats van direct in een soort actie modus te schieten. Daardoor kan je ook veel beter verschillende dingen (reacties van anderen of vanuit mijn idee ‘onwenselijke’ situaties) relativeren, handelen en daar op reageren. Door middel van verschillende oefeningen heb ik geleerd om beter stil te staan bij wat ík wil en voel en welke verschillende soorten ‘ikken’ je in je hebt. Het was leuk om deze ‘ikken’ te beschrijven en te achterhalen waarom ze er zijn. Ook de oefeningen om je eigen karakter te beschrijven d.m.v. kernkwaliteiten en dat dan tegenover de andere kwadranten van eigenschappen te zetten vond ik leuk, nuttig en leerzaam.

Esmée
Ga naar de bovenkant