‘Dé opgave voor een ‘Warrior of the Heart’

Door Jeffrey

Ten diepste accepteren dat je je ‘anders’ voelt dan de meeste mensen in je omgeving: het is wat mij betreft één van de grootste opgaves voor een Warrior of the Heart. ‘Anders’ niet als in beter of slechter, maar als in dat je vaak anders kijkt, anders denkt, andere behoeftes hebt én vaak een andere taak hebt. In mijn trajecten met Heart Warriors, komt dit thema standaard terug. En ook op mijn eigen pad heb ik hier flink mee geworsteld.

Toen aan het begin van mijn pad, zo’n 11 jaar geleden, spiritualiteit in mijn leven kwam, en de Heart Warrior in mij wakker gemaakt werd, veranderde in rap tempo zo’n beetje alle behoeftes in m’n leven. Waar anderen (en ik tot die tijd ook) naar rechts gingen, wilde ik steeds vaker naar links.

– Ik wilde gezonder leven en veranderde daardoor m’n voedingspatroon (waaronder stoppen met drinken).
– Ik wilde dichter bij de natuur wonen en verhuisde daardoor weg van de plek waar al m’n dierbaren woonden.
– Ik wilde meer verbinding met mensen en daarom niet alleen maar meer oppervlakkig kletsen.
– Ik wilde m’n eigen, natuurlijke flow volgen en daarom niet meer alle feestdagen en sociale events aflopen ‘zoals het heurt’ .
– Ik wilde vanuit vrijheid m’n zielsmissie vervullen en daardoor niet meer in het systeem werken.
– Ik wilde me licht en vrij voelen en daardoor geen overbodige spullen meer.

Ik begon me meer en meer te beseffen dat mijn behoeftes steeds verder afdreven van mijn dierbaren. En dat was pijnlijk, want het kind in mij wilde natuurlijk niets liever dan hetzelfde willen als z’n dierbaren. Gevoelens van eenzaamheid die ik tot die tijd had weggestopt door onbewust ‘mee te doen’, kwamen bovendrijven. Als ook een diep gevoel van schuld toen ik steeds vaker m’n eigen weg ging; alsof ik iedereen in de steek liet. Maar ik kon en wilde niet anders meer: de kracht om m’n hart te volgen was te sterk geworden.

Het volledig erkennen en doorvoelen van emoties als eenzaamheid en schuld – die onlosmakelijk verbonden zijn met het lot van een Hartwerker – is op mijn pad één van m’n grootste uitdagingen geweest. En, tegelijkertijd ook dé sleutel naar veel meer acceptatie van wie ik ben, die essentieel is om die prachtige missie die jij en ik als Warriors of the Heart hebben, werkelijk te kunnen leven. 

Herken jij je in de Warrior of the Heart? En mag jij nog veel meer de kracht die jij in potentie bezit vrijmaken? Kijk dan eens bij mijn 1:1 Jaartraject, speciaal voor Warriors of the Heart.

Lees verder…

Vind je dit leuk?

Op Instagram posten wij regelmatig updates en verhalen over de lessen die wij leren op het pad van ons Hart.

Blijf op de hoogte

2023-09-16T14:55:57+02:00
Ga naar de bovenkant