Home | Cursussen | Cursus Meditatie en Bewustzijn

Cursus Meditatie en Bewustzijn

NIEUWE CURSUS!

Na 9 meditatiecursussen is het tijd voor vernieuwing. Op 15 november 2022 starten we met een nieuwe cursus, vol eeuwenoude wijsheid passend bij de huidige tijdsgeest. De combinatie van meditatie en breathwork (ademwerk) maakt deze cursus extra uniek. 
Cursus meditatie en bewustwording

Herken jij je in?

 • Met mijn aandacht zit ik veel in mijn hoofd en denk ik veel na;

 • In mijn lijf ervaar ik vaak onrust en ik heb moeite met aarden;

 • Ik wil graag beter leren voelen;

 • Ik mag meer voor mezelf zorgen en van mezelf houden;

 • In mijn leven mis ik verdieping en verbinding;

 • Ik wil graag een positieve bijdrage leveren aan het leven;

 • Ik ben geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling.

Ja, dit is herkenbaar
Feedback eerdere cursussen:

“De meditatiecursus heeft mij veel meer opgeleverd dan ik in eerste instantie had gedacht. Vooral veel dingen waar ik eerder nooit zo bewust van was. Ik had wel door dat mijn gedachten vaak alle kanten op gingen en ik regelmatig met 10 dingen tegelijk bezig was, maar niet dat het zo’n effect had op mijn productiviteit en mijn lichaam. Doordat ik tijd vrij maakte voor de meditatiecursus kwam ik tot nieuwe inzichten en werd ik ineens bewust van mijn patronen, gedachtes en emoties.”

Wat gaan we doen?

Tijdens deze cursus leer jij hoe jij meer in contact met jouw ware zelf komt. Je wordt je bewust van de verschillende delen in jezelf en de schat die daaronder verborgen zit.

We maken hiervoor onder andere gebruik van eeuwenoude methoden uit het Boeddhisme (meditatie) ondersteund door methoden uit Advaita (Pranayama/ademwerk). Beide leren wijzen je de weg om de ware essentie in jezelf te ontdekken. Met behulp van diverse oefeningen leer jij jezelf onderzoeken en je meer bewust te worden van de ‘lagen’ in jezelf: fysiek, mentaal/emotioneel en energetisch. Als een ui die je laag voor laag afpelt, totdat je bij de kern komt: je ware zelf, ‘your true nature’.

Toewijding is de sluitel tot ware verandering

Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen leven. Door dagelijks en met toewijding met je bewustzijnsontwikkeling aan de slag te zijn, zul je geleidelijk aan steeds meer de positieve effecten ervaren. Je krijgt van ons verschillende oefeningen mee om thuis te oefenen en nieuwe gewoontes te ontwikkelen. Dit alles doen we op een down-to-earth manier.

Wil je meer verdieping? Kijk dan ook eens bij onze retraites ‘Reconnect with yourself’.

Cursus meditatie, adem en bewustzijn

Wat levert het op?

 • Theorie over meditatie en pranayama;

 • Kennis over de werking van o.a. meditatie in jouw brein;

 • Inzicht over hoe jouw geest in elkaar zit;

 • Methoden om je lichaam en geest in balans te brengen en jouw bewustzijn te vergroten;

 • Ervaar meer levensenergie, ontspanning en vitaliteit door een gezonde ademhaling;

 • Maak weer contact met wie jij in essentie bent;

 • Ervaar meer innerlijke kracht, aandacht en helderheid;

 • Ervaar meer acceptatie, innerlijke rust en compassie;

 • Tips om meditatie en ademwerk dagelijks toe te passen.

Daarnaast bieden meditatie en ademwerk o.a. de volgende bewezen voordelen:

Fysiek: kalmering van het zenuwstelsel, verlaging van stress, versterking van het immuunsysteem, lagere bloeddruk, verbeterde spijsvertering, meer energie.

Mentaal/emotioneel: ontwikkeling van hersengebieden die gaan over leren, geheugen, emotie-regulatie, empathie en stress-bestendigheid. 

Heb je fysieke of mentale klachten? Consulteer dan altijd een arts.

“De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf

Boeddha

Cursus meditatie en bewustzijn

Voor iedereen die:

 • gedreven is om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen;
 • open staat om zijn eigen geest, gevoelswereld en lichaam beter te leren kennen;

 • meer vanuit zijn essentie (hart, ziel of hoe jij het graag noemt) wilt leven;

 • nieuwsgierig is naar spiritualiteit en de zin van het leven.

Waar, wanneer, wat kost het?

Data: dinsdag 15, 22, 29 november & 6, 13, 20 december 2022
Tijd
: 19.30-21.30 uur (de lessen duren 1,75 á 2 uur)
Locatie: Het Coachhuis Kerkweg 7, Leusden (grens Amersfoort-Zuid).
Aantal: Maximaal 12 deelnemers (nog 2 plekken beschikbaar)
Investering:
€ 195,-* incl. btw (en wanneer je zakelijk betaalt is het excl. btw).

* Wanneer je financiële middelen beperkt zijn, bieden we de mogelijkheid aan de cursus tegen een aangepast tarief te volgen. Neem hiervoor contact op.

Ervaringen van anderen bij eerdere cursussen

Bij Anouk heb ik de meditatiegroep gevolgd en dit heeft me verrijkt. Samen mediteren heeft een meerwaarde naast zelfstandig ermee bezig zijn. Anouk is empathisch en speelt goed in op wat er in de groep gebeurt. Je kunt je uiten zonder dat dit te kwetsbaar voelt. Ik ging altijd met een goed gevoel en vol (nieuwe) rust naar huis. Het heeft ook het mediteren zoals ik dat thuis doe makkelijker gemaakt.

Peter, Actuarieel Consultant

Wat me zo bijblijft is haar warme aanwezigheid, haar integriteit, enorme kennis van meditatie en de afgestemde manier van werken. Ze heeft me elke les weer dichter bij mezelf gebracht. Ik gun iedereen die nieuwsgierig is naar mediteren of behoefte heeft aan meer informatie hierover een cursus van Anouk.

Caroline, Reflectieconsulten en improvisatiepianiste
Meer ervaringen

Doordat ik tijd vrij maakte voor de meditatiecursus kwam ik tot nieuwe inzichten en werd ik ineens bewust van mijn patronen, gedachtes en emoties. Nu ik dit weet plan ik elke dag een momentje hiervoor in (en zelfs tussendoor!). Het geeft heel veel rust in mijn hoofd en ik merk dat ik eerder opmerk wanneer ik aan het hollen ben. Kortom een aanrader voor iedereen die hier tegenaan loopt en graag verandering aan wil brengen.

Chanine, Zelfstandig onderneemster

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in

Nog 2 plekken beschikbaar.

  Ik ben bij jullie terecht gekomen via:

  Persoonlijke gegevens

  Adresgegevens

  Factuurgegevens


  Opmerkingen

  2022-09-18T11:45:50+02:00