Stress & burn-out coaching2022-07-05T16:08:09+02:00

Stress & burn-out coaching

Stress -en burn-out coaching 
Stress is één van de grootste uitdagingen van deze tijd. In ons huidige systeem worden we voortdurend geprikkeld, afgeleid en onbewust aangezet tot actie. We vinden het lastig om een juiste balans te vinden en als we mogen ontspannen, ook daadwerkelijk tot rust te komen.

Ervaar je regelmatig onrust, spanning- en stressklachten in jouw werk/leven? Voel je je regelmatig vermoeid of ongezond? Ben je sneller prikkelbaar en emotioneler dan je gewend bent? Lukt het je niet goed om te ontspannen? Doe je zo je best om alle ballen hoog te houden en loop je steeds meer leeg? Heb je altijd haast en/of kom je nauwelijks meer toe aan jezelf? Ligt er een burn-out op de loer? Dan kunnen wij met stress -en burn-out coaching jou hierbij helpen.

Maak een afspraak
Home | Coaching | Stress & burn-out coaching

Wat ga je doen?

Tijdens stress -en burn-out coaching zoomen we in op wat jou energie kost en welke uitdagingen je hebt om een juiste balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. We brengen op alle gebieden in je leven je energiegevers en -nemers in kaart en werken aan bewustwording van gedragspatronen die stress veroorzaken en in stand houden.

Ook leer je hoe je met negatieve gedachtenpatronen en emoties om kunt gaan die met jouw stress gepaard gaan. Je leert stress-signalen beter herkennen, zodat je eerder bewust bent dat je over je grenzen gaat. Om je uiteindelijk vanuit persoonlijk leiderschap te stimuleren keuzes te maken die voor jou in plaats van tegen jou werken. Zodat jij weer ervaart dat je de regie hebt over jouw leven en lekker in je vel zit.

Wat levert het op

 • Inzicht in je energiegevers en -nemers;

 • Bewustwording van stress-verhogende gedragspatronen;

 • Doorbreken van belemmerende gedragspatronen;

 • Keuzes maken die passen bij wie jij bent en jouw behoeftes;

 • Versteviging van je zelfvertrouwen en eigenwaarde;

 • Meer voldoening en energie in je werk en leven;

 • Tools om meer rust en balans in jezelf te ervaren.

“De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf”

Onze kwaliteit

Kwaliteit en professionaliteit zijn voor ons belangrijke waarden. Dit betekent dat onze (verdiepende) coachopleidingen voldoen aan het Europese kwaliteitskeurmerk en dat we werken volgens de Ethische Gedragscode van de NOBCO. Daarnaast volgen we minimaal 4 keer per jaar supervisie en/of intervisie.

coaching persoonlijk leiderschap
coaching persoonlijk leiderschap
coaching persoonlijk leiderschap

Veelgestelde vragen

Hoe ziet een traject eruit?2022-07-04T10:49:26+02:00
 • Kennismakingsgesprek: Ieder traject starten we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin formuleren we de leerdoelen voor een coachtraject en onderzoeken we of wij voor elkaar de juiste match zijn.
 • Coachtraject: Zo ja, dan ontvang je daarna van ons een voorstel voor een coachtraject. Deze bestaat gemiddeld uit 5-7 gesprekken.
 • Opdrachten: Tussentijds krijg je (reflectie-)opdrachten mee waar je direct in praktijk mee aan de slag kunt.
 • Check-up gesprek: Om de door jou gemaakte groei te waarborgen, vindt er ongeveer drie maanden na het laatste gesprek een ‘check-up’ gesprek plaats.
 • Online evaluatie: Tot slot evalueren we samen het traject.

Indien gewenst is tevens een driegesprek voorafgaand en ter afronding van het traject met de manager mogelijk.

Welke coachmethoden gebruiken jullie?2022-07-04T10:38:19+02:00

Afhankelijk van jouw vraag en waar je staat in jouw ontwikkeling kiezen we voor methodes die bij jou passen. Methodes die wij graag gebruiken zijn onder andere de principes van geweldloze communicatie, persoonlijk leiderschap, systemisch werken, opstellingen, innerlijk kindwerk, mindfulness, RET, ACT & positieve psychologie.

Welke leeftijden coachen jullie?2022-07-04T10:38:30+02:00

Allereerst: iedereen is welkom. Onze jongste coachee was begin twintig en de oudste halverwege de zestig. Het gros van onze coachees zit qua leeftijd er tussen in. Het belangrijkste is dat er een wederzijdse klik is en dat kun je vrijblijvend onderzoeken tijdens ons kennismakingsgesprek. Jij als mens staat bij ons centraal. Dus voel je zeker welkom – wie en hoe oud je ook bent!

Ik woon ver weg, is er iets mogelijk?2022-07-04T10:40:15+02:00

Ja. Wij coachen geregeld mensen die verder weg van Amersfoort wonen. Van Limburg tot Groningen, Rotterdam en Amsterdam, en zelfs mensen die in het buitenland wonen. Wij bieden hiervoor online en hybride trajecten aan. In overleg stellen we op maat een traject samen met online sessies en – afhankelijk van jouw coachvraag – één of meerdere sessies op locatie. Of het werkt? Ja zeker! De reacties zijn heel positief. Lees hier bijvoorbeeld de ervaring van Robin en Gerard.

Wordt jullie coaching door een zorgverzekeraar vergoed?2022-07-04T10:40:23+02:00

Nee, onze coaching wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed. Je kunt wel onderzoeken of er via jouw werkgever mogelijkheden zijn om jouw coachtraject vergoed te krijgen. Zie hiervoor dit antwoord. Indien dit niet mogelijk is, komen wij je tegemoet met een particulier tarief en de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Verdien je minder dan € 25.000 bruto per jaar? Bekijk dan dit antwoord.

Kan mijn traject ook zakelijk worden vergoed?2022-06-30T12:17:13+02:00
Voor zelfstandig ondernemers:

Dit is uiteraard jouw eigen keuze als ondernemer. Indien je dit wenst ontvang je na het kennismakingsgesprek een op maat gemaakte zakelijke offerte.

Voor medewerkers in dienst:

Dan is dit afhankelijk van jouw leerdoelen en de mogelijkheden bij jouw werkgever. Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met de betreffende persoon binnen jouw organisatie en vragen naar opleidings- of ontwikkelbudget. Indien gewenst nemen wij contact op met jouw manager of HR-medewerker om de mogelijkheden te bespreken. Na het kennismakingsgesprek stellen wij een op maat gemaakte zakelijke offerte op.

Mijn inkomen is minimaal, is er iets mogeijk?2022-07-04T10:43:38+02:00

Misschien heb je nu geen baan, verdien je minimumloon, ben je onlangs gescheiden of heb je iets anders meegemaakt waardoor je financiële middelen nu beperkt zijn. Heel begrijpelijk. Terwijl je zo’n coachtraject (wellicht) nu net zo goed kunt gebruiken. Omdat we het belangrijk vinden dat persoonlijke ontwikkeling voor iedereen toegankelijk is, bieden wij per jaar een aantal plekken tegen een aangepast tarief aan. Informeer naar de mogelijkheden via info@volbewust.nl.

Ervaringen van anderen

Ik dacht mezelf goed te kennen, maar in dit traject heb ik pas echt alle kanten van mezelf gezien, ervaren, maar vooral leren omarmen. Vooral ben ik me veel bewuster geworden van hoe ik ben gevormd, de manier waarop ik op situaties reageer, de manier waarop ik denk en doe. Ik ben niet langer het slachtoffer dat van alles en nog wat overkomt maar de regisseur van mijn eigen leven.

CoachIsabelle van den Tol, HR Business Partner

Jeetje, wat heeft Jeffrey mij in een relatief korte tijd veel inzicht gegeven. Ik had flinke uitdagingen op persoonlijk vlak maar door reflectie en pittige opdrachten had ik het al snel weer op een rijtje. Ik zit weer super in mijn vel en ben dankbaar.

Jordy Visser, Tenderstrateeg

Ik kwam bij Anouk met als doel om te “onthaasten” en een beter balans te vinden tussen werk en privé. Anouk stelt de juiste vragen, doorziet mijn gedragspatronen heeft mij meer zelfinzicht gegeven. Ik ga nu bewuster om met mijn tijd/energie en maak duidelijkere keuzes tussen werk, mijn kinderen en mijn vriendin. En voel ik me ook een stuk minder gestressed/gejaagd.

Martijn van Bennekom, Zelfstandig inkoopprofessional
Meer ervaringen

Investering

Vrijblijvend kennismakingsgesprek van 1 uur. De coachgesprekken duren 1,5 uur. Ons stress -en burn-out coachtraject wordt op maat gemaakt en is op offertebasis. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Blijf op de hoogte

Stuur ons een bericht

Wil je een kennismakingsgesprek inplannen of meer informatie?

  Dhr.Mevr.

  Ga naar de bovenkant