Relatiecoaching2022-09-28T15:40:22+02:00

Relatiecoaching

Relatiecoaching
Soms loop je vast in je liefdesrelatie en lukt het niet om de vinger op de zere plek te leggen. Of is er een conflict ontstaan waarbij het je/jullie niet lukt om er zelf uit te komen. Je blijft maar in dezelfde patronen terecht komen, zonder de onderliggende patronen helder te krijgen en te begrijpen. Denk aan patronen zoals bindings- en verlatingsangst, maar ook terugkerende discussies en irritaties.

Relatiecoaching kan je helpen om jezelf en de ander binnen deze dynamiek beter te begrijpen. Het is heel menselijk dat het soms moeite kost om jezelf naar je partner te uiten en intiem met elkaar te zijn. Dat vraagt kwetsbaarheid, veiligheid en moed. Wees ook welkom als je samen proactief in je relatie wilt investeren en samen verder wilt groeien (relatie APK).

Maak een afspraak
Home | Coaching | Relatiecoaching

Relatiecoaching

Wij kijken naar relaties vanuit de visie dat ieder mens zichzelf mag zijn en verantwoordelijk is voor zijn eigen leven. Vaak stellen we onbewust voorwaarden aan de ander, onszelf en aan de liefde. Terwijl liefde en intimiteit juist gedijt bij onvoorwaardelijkheid. Dat is gelukkig iets waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Relaties zien wij daarom ook als een prachtige kans om samen en individueel te groeien.

Wat ga je doen?

Tijdens relatiecoaching onderzoeken we – individueel of samen met je partner – naar de blokkerende interactiepatronen die tussen jullie spelen. Wat drijft jou en je partner in die dynamiek? Waar maken jullie elkaar onbewust verantwoordelijk voor? En wat is jullie eigen, individuele aandeel?

Als jij je richt op jouw aandeel, kun je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag, gedachten, emoties en behoeften. Hierdoor ervaar je kracht en ontwikkel je meer eigenwaarde/zelfvertrouwen. Dit komt zowel jouzelf als de liefdesrelatie ten goede. Daardoor kan de liefde weer stromen. Vervolgens kijken we wat er nodig is om de communicatie en verbinding met de elkaar te herstellen en hoe jullie elkaar binnen de liefdesrelatie verder kunnen verrijken.

Wat levert het op

 • Bewustwording van onderliggende patronen;

 • Bewustwording over je eigen aandeel in de dynamiek;

 • Meer begrip voor jezelf en de ander;

 • Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen emoties en behoeftes;

 • Bewuste, authentieke communicatie;

 • Focus op wat jullie belangrijk vinden;

 • Meer verbinding met jezelf en elkaar.

“Het is mogelijk om jezelf te bevrijden van het streven naar liefde,
door je te realiseren dat die liefde altijd al in je was.”

Jan Geurtz

Onze kwaliteit

Kwaliteit en professionaliteit zijn voor ons belangrijke waarden. Dit betekent dat onze (verdiepende) coachopleidingen voldoen aan het Europese kwaliteitskeurmerk en dat we werken volgens de Ethische Gedragscode van de NOBCO. Daarnaast volgen we minimaal 4 keer per jaar supervisie en/of intervisie.

coaching persoonlijk leiderschap
coaching persoonlijk leiderschap
coaching persoonlijk leiderschap

Veelgestelde vragen

Hoe ziet een traject eruit?2022-09-27T12:37:21+02:00
 • Telefonisch gesprek vooraf: Ieder relatie coachingtraject starten we met een telefonisch gesprek vooraf. Hierin maken we kennis, formuleren we de leerdoelen en onderzoeken we of wij voor elkaar de juiste match zijn. 
 • Coachtraject: Zo ja, dan starten we het traject dat gemiddeld uit 3 gezamenlijke sessies bestaat. Wil je een relatie APK? Dan plannen we 1 gezamenlijke sessie in. 
 • Opdrachten: Tussentijds krijg je (samen of individueel) opdrachten mee waar je direct in praktijk mee aan de slag kunt.
Wat is jullie visie op relatiecoaching?2022-07-04T15:40:20+02:00

Wij coachen vanuit een ‘spirituele’ visie op relaties. Dat betekent voor ons niets anders dan dat wij geloven dat ieder mens vrij is om zichzelf te zijn en verantwoordelijk is voor zijn eigen leven. We kijken naar de relatie als een manier waarop je samen en individueel kunt groeien en vanuit onvoorwaardelijke liefde naar jezelf en de ander kijkt.

Een kans om te groeien

De triggers die je in je relatie ervaart, zie je als een kans om te groeien doordat je jouw eigen aandeel in de dynamiek onderzoekt. Je neemt hierdoor verantwoordelijkheid voor jouw eigen projecties, overtuigingen, emoties en behoeften. Hierdoor ontwikkel je meer zelfliefde en kun je elkaar vanuit liefde vrijheid geven, in plaats van dat je elkaar beperkt of afwijst vanuit angst.

Ter inspiratie

In onze eigen ontwikkeling als coach en binnen onze relatie hebben wij ons laten inspireren door diverse schrijvers van boeken, denk aan:

 • Jan Geurtz, ‘Verslaafd aan liefde’ en ‘Bevrijd door liefde’;
 • Marshal Rosenberg, ‘Geweldloze communicatie’;
 • Els van Steijn, ‘De Fontein’;
 • Paul Ferrini, ‘Liefhebben zonder voorwaarden’ en ‘Stappen naar een goede relatie’;
 • Osho, ‘Tantra’;
 • Ton van der Kroon, ‘Heilige relaties, heilige sexualiteit’;
 • Hannah Cuppen, ‘Liefdesbang’;
 • Ann Shearer, ‘A course in Mircacles’.
Welke coachmethoden gebruiken jullie?2022-07-04T10:38:19+02:00

Afhankelijk van jouw vraag en waar je staat in jouw ontwikkeling kiezen we voor methodes die bij jou passen. Methodes die wij graag gebruiken zijn onder andere de principes van geweldloze communicatie, persoonlijk leiderschap, systemisch werken, opstellingen, innerlijk kindwerk, mindfulness, RET, ACT & positieve psychologie.

Welke leeftijden coachen jullie?2022-07-04T10:38:30+02:00

Allereerst: iedereen is welkom. Onze jongste coachee was begin twintig en de oudste halverwege de zestig. Het gros van onze coachees zit qua leeftijd er tussen in. Het belangrijkste is dat er een wederzijdse klik is en dat kun je vrijblijvend onderzoeken tijdens ons kennismakingsgesprek. Jij als mens staat bij ons centraal. Dus voel je zeker welkom – wie en hoe oud je ook bent!

Waar vinden de gesprekken plaats?2022-07-04T10:43:06+02:00
Ik woon ver weg, is er iets mogelijk?2022-07-04T10:40:15+02:00

Ja. Wij coachen geregeld mensen die verder weg van Amersfoort wonen. Van Limburg tot Groningen, Rotterdam en Amsterdam, en zelfs mensen die in het buitenland wonen. Wij bieden hiervoor online en hybride trajecten aan. In overleg stellen we op maat een traject samen met online sessies en – afhankelijk van jouw coachvraag – één of meerdere sessies op locatie. Of het werkt? Ja zeker! De reacties zijn heel positief. Lees hier bijvoorbeeld de ervaring van Robin en Gerard.

Wordt jullie coaching door een zorgverzekeraar vergoed?2022-09-27T12:10:15+02:00

Nee, onze coaching wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed. Je kunt wel onderzoeken of er via jouw werkgever mogelijkheden zijn om jouw coachtraject vergoed te krijgen. Zie hiervoor de FAQ over zakelijke vergoeding. Indien dit niet mogelijk is, komen wij je tegemoet met een particulier tarief (zie investering onderaan) en de mogelijkheid om in termijnen/per gesprek te betalen. Is je inkomen minimaal? Bekijk dan de FAQ over minimaal inkomen.

Mijn inkomen is minimaal, is er iets mogeijk?2022-09-27T12:12:41+02:00

Misschien heb je nu geen baan, verdien je minimumloon of heb je een beperkt inkomen, ben je onlangs gescheiden of heb je iets anders meegemaakt waardoor je financiële middelen (nu) beperkt zijn. Heel begrijpelijk. Terwijl je zo’n coachtraject (wellicht) nu net zo goed kunt gebruiken. Omdat we het belangrijk vinden dat persoonlijke ontwikkeling voor iedereen toegankelijk is, bieden wij mensen die dat nodig hebben een aangepast tarief aan. Informeer naar de mogelijkheden via info@volbewust.nl.

Ervaringen van anderen

Ik kwam bij VolBewust omdat ik het moeilijk had na een periode van een prachtig gezin stichten en het verlies van één van mijn kinderen. Ik was mezelf even kwijt, tempo lag te hoog, vooral in dienst van anderen, opstaan en doorgaan. Mijn emoties zijn duidelijker te benoemen, ik weet steeds beter wat ik zelf echt wil. Ze kadert me zodat ik me niet verlies in te veel tegelijk. Met behulp van Anouk ben ik tot mooie inzichten gekomen en die komen dagelijks van pas.

Tamara, Moeder

Tijdens de sessie wist ze precies de punten te benoemen die ik zelf niet kon zien. Hierdoor heeft Anouk mij heldere en concrete inzichten gegeven, waar ik zelf goed mee aan de slag kon gaan. Ik ben mij bewuster geworden van bepaalde handelingen, en kan hier nu beter op anticiperen.

individuele systeemopstellingSara, Lifestyle producer/ZZP

Het heeft mij veel rust, stabiliteit en zelfkennis gebracht. Ik herken mijn gevoel eerder en kan het beter plaatsen. Daarnaast heeft het me tools gebracht om beter om te gaan met situaties. Ik raad het echt iedereen aan. Zo nu en dan zie ik mijzelf dan ook terug komen bij VolBewust, al is het maar als een soort APK: je gaat er elke keer weg met nieuwe inzichten, en met het bewustzijn dat jij in controle bent over jezelf en hoe jij je leven managed. Dat is een krachtig gevoel.

Junior, Projectmanager
Meer ervaringen

Particuliere investering

APK of losse sessie

 • Vrijblijvende telefonische intake (0,5 uur): Kosteloos 

 • Sessie van 2 uur met je partner: € 195,- incl. btw

Relatiecoaching traject

 • Vrijblijvende telefonische intake (0,5 uur): Kosteloos 

 • 1e sessie van 2 uur met je partner: € 195,- incl. btw

 • Overige sessies 1,5 – 2 uur: € 150,- incl. btw

*Indien het traject zakelijk vergoed wordt geldt ons zakelijke tarief. Neem hiervoor contact op.

Blijf op de hoogte

Stuur ons een bericht

Wil je een kennismakingsgesprek inplannen of meer informatie?

  Dhr.Mevr.

  Ga naar de bovenkant