Leiderschap coaching2023-03-05T14:23:31+01:00

Leiderschap coaching

Leiderschap coaching

Iedere leider is anders en heeft zijn eigen krachten. Net als jouw medewerkers. Als jij authentiek en eerlijk bent, dan voelen jouw medewerkers dat. Er ontstaat verbinding. Verbinding is belangrijk, omdat het de basis is om vanuit vertrouwen en positieve energie met elkaar samen te werken.

Verbinding met je omgeving, begint met verbinding met jezelf. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je in de dagelijkse hectiek met jezelf in contact blijft? Dat je de tijd neemt om stil te staan bij wat jij wilt, bij triggers en patronen, bij wat jij en jouw medewerkers nodig hebben?

Home | Coaching | Leiderschap coaching

Leiderschap Coaching

Herken je hier iets van?

 • Ik werk hard, maar mis balans en overzicht;

 • Ik heb moeite om écht voor mijn visie en belangen te staan;

 • Vaak ben ik streng, vooral op mezelf maar ook op anderen;

 • Regelmatig doe ik me groter voor dan ik me voel;

 • Ik verlies door mijn focus op taken verbinding met mijn team;

 • Ik verlies door mijn reddersrol, eigen belangen uit het oog;

 • Ik luister te weinig naar mijn eigen grenzen;

 • Ik heb moeite om écht op mezelf te vertrouwen.

Voor wie

Leidinggevenden die op hun eigen, unieke manier impact willen maken. Je wilt dat iemand een keer met je meekijkt. Ik ben er voor jou als je bereid bent om eerlijk naar jezelf en je vraag te kijken. Dat vraagt van jou dat je ervoor openstaat te onderzoeken wat er in jou leeft. Dat is soms confronterend en tegelijkertijd vaak bevrijdend én motiverend. Wil je het écht weten? Dan help ik je graag!

Het traject

Bewust en authentiek leidinggeven aan anderen, vraagt allereerst om zelfbewustzijn en de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. Als jij jezelf begrijpt en kunt managen, kun je anderen daardoor ook beter begrijpen en begeleiden. Daarom staat het nemen van eigen verantwoordelijkheid en de ontwikkeling van zelfreflectie in ons traject centraal. Wie ben jij als (startend) leidinggevende? Waar sta je voor? Vanuit welke drijfveren geef jij leiding? Welke patronen staan je in jouw rol in de weg? Hoe communiceer je en kom je over op de ander?

Door hieraan te werken, creëer je een basis in jezelf waar je als leidinggevende op voort kunt bouwen. Je weet wie je bent, waar je voor staat en wat er voor nodig is om jouw team naar een hoger plan te tillen. Hierdoor kun je de inspirerende en impactvolle leidinggevende zijn, die je wilt zijn. Met oog voor mens én resultaat.

Wat levert het op

 • Inzicht in jouw eigen talenten, valkuilen en gedragspatronen;

 • Bewustwording van je eigen en andermans aandeel in dynamieken en het effect van jouw gedrag op de ander;

 • Versteviging van je zelfvertrouwen in jouw rol als leidinggevende;

 • Staan voor jouw eigen purpose-driven visie;

 • Op mensgerichte wijze leidinggeven;

 • Een lerende mindset ontwikkelen richting jezelf en jouw medewerkers;

 • Bewuste, authentieke communicatie met jouw medewerkers;

 • Meer voldoening en energie in je leidinggevende rol.

“We need leaders not in love with money but in love with justice. Not in love with publicity but in love with humanity”

Martin Luther King Jr.

Onze kwaliteit

Kwaliteit en professionaliteit zijn voor ons belangrijke waarden. Dit betekent dat onze (verdiepende) coachopleidingen voldoen aan het Europese kwaliteitskeurmerk en dat we werken volgens de Ethische Gedragscode van de NOBCO. Daarnaast volgen we minimaal 4 keer per jaar supervisie en/of intervisie.

coaching persoonlijk leiderschap
coaching persoonlijk leiderschap
coaching persoonlijk leiderschap

Veelgestelde vragen

Hoe ziet een traject eruit?2022-08-23T14:12:02+02:00
 • Kennismakingsgesprek: Ieder traject starten we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin formuleren we de leerdoelen voor een coachtraject en onderzoeken we of wij voor elkaar de juiste match zijn.
 • Coachtraject: Zo ja, dan ontvang je daarna van ons een op maat gemaakt voorstel voor een coachtraject. Deze bestaat gemiddeld uit 5-8 gesprekken.
 • Opdrachten: Tussentijds krijg je (reflectie-)opdrachten mee waar je direct in praktijk mee aan de slag kunt. Ook kunnen we tijdens het traject specialisten uit ons netwerk betrekken, die aan een specifieke stap in jouw ontwikkeling een unieke bijdrage leveren.
 • Check-up gesprek: Om de door jou gemaakte groei te waarborgen, vindt er ongeveer drie maanden na het laatste gesprek een ‘check-up’ gesprek plaats.
 • Online evaluatie: Tot slot evalueren we samen het traject.

Indien gewenst is tevens een driegesprek voorafgaand en ter afronding van het traject met de manager mogelijk.

Welke coachmethoden gebruiken jullie?2022-06-30T12:09:29+02:00

Afhankelijk van jouw vraag en waar je staat in jouw ontwikkeling kiezen we voor methodes die bij jou passen. Methodes die wij graag gebruiken zijn onder andere de principes van geweldloze communicatie, persoonlijk leiderschap, systemisch werken, opstellingen, innerlijk kindwerk, mindfulness, RET, ACT & positieve psychologie.

Waar vinden de sessies plaats?2022-09-27T12:30:30+02:00
Ik woon ver weg, is er iets mogelijk?2022-09-30T14:52:11+02:00

Ja. Wij coachen geregeld mensen die verder weg van Amersfoort wonen. Van Limburg tot Groningen, Rotterdam en Amsterdam, en zelfs mensen die in het buitenland wonen. Wij bieden hiervoor online en hybride trajecten aan. In overleg stellen we op maat een traject samen met online sessies en – afhankelijk van jouw coachvraag – één of meerdere sessies op locatie. Of het werkt? Ja zeker! De reacties zijn heel positief. Lees hier bijvoorbeeld de ervaring van Robin en Gerard.

Ervaringen van anderen

Jeffrey is iemand die je snel op je gemak stelt en makkelijk een vertrouwelijke omgeving schept om gevoelige zaken te kunnen bespreken. Hij is oprecht geïnteresseerd in de ander en daarnaast zeer vaardig in aanvoelen waar het echte probleem zit.

Max, Head of Talent & Development

Ik heb bij Jeffrey nieuwe inzichten opgedaan en handvatten gekregen zodat ik op persoonlijk -en professioneel gebied kan omgaan met gedrag en denkpatronen die belemmerend waren voor mijn ontwikkeling.

Reyndert Coppelmans, Manager Marketing & Sales

Ik vond het leiderschap coachtraject met Anouk heel prettig, confronterend, bevrijdend en helpend. Het heeft me meer duidelijkheid gegeven in patronen en mijn eigen normen en waarden. Ik heb meer bewustwording in situaties, mijn reacties en eigen gevoel daarbij. Daarbij heb ik geleerd om meer mijn eigen gevoel te volgen en vertrouwen te hebben.

Anoniem, Manager Publieke Sector

Investering

Een leiderschap coachingtraject wordt op maat gemaakt en is op offertebasis. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Blijf op de hoogte

Stuur ons een bericht

Wil je een kennismakingsgesprek inplannen of meer informatie?

  Ga naar de bovenkant