Individuele (familie)opstelling

Individuele familieopstelling
Loop je voortdurend vast in hetzelfde patroon en lukt het je niet om je vinger erop te leggen?

Denk aan patronen rondom: grenzen aangeven, schuldgevoelens, perfectionisme, onzekerheid, moeite met relaties aangaan of in stand houden (verlatings- en bindingsangst), dominantie versus slachtofferrol, omgaan met verlies of teveel verantwoordelijkheid nemen.

Of wellicht herken je al patronen vanuit je gezin van herkomst, maar lukt het je niet om die te doorbreken? Met een individuele familie- of systeemopstelling helpen wij jou om de verstoring in jouw (familie)systeem helder te krijgen en jouw patronen te doorbreken.

Maak een afspraak
Home | Coaching | Individuele familieopstelling

Individuele familieopstellingen

Wat is een familiesysteem?

‘Hardnekkige’ patronen in ons leven, zijn vaak terug te voeren naar ons familiesysteem. Maar wat is het? Ten eerste maakt ieder mens onderdeel uit van een familiesysteem. Een familiesysteem (systemisch geweten) is onwaarneembaar, maar werkt op onbewust niveau en functioneert wel in jou als mens. Je kunt het dus wél herkennen. Namelijk doordat je een zogenaamde ‘verstoring’ in jouw familiesysteem ervaart in je dagelijks leven. Deze verstoringen zijn vaak van de ene aan de andere generatie doorgegeven. Dit worden ook wel familiepatronen genoemd. Verstoringen uiten zich vaak tot iets waarin jij hinder ondervindt in jouw leven. Met een systeemopstelling krijg je inzicht in waar de verstoring in jouw familiesysteem zit. Vervolgens kun je deze verstoring (en daarmee het patroon) herstellen. Lees hier meer over familiesystemen.

Individueel of in groepen

Systeemopstellingen kun je zowel in een groep doen met representanten als individueel. Bij een individuele familieopstelling maken wij gebruik van blokken of poppetjes die jouw systeem en vraagstuk representeren. Dit wordt ook wel een tafelopstelling genoemd.

Hoe werkt een individuele familieopstelling?

Aan de hand van jouw vraag zetten wij een opstelling uit. Jij als inbrenger kiest representanten (poppetjes) voor alle personen en elementen binnen het systeem. Vervolgens plaats je deze intuïtief in de ruimte of op de tafel. Als begeleiders voelen wij intuïtief mee met de energie van de representanten die worden neergezet op de tafel of in de ruimte. Door jouw vraag/familie op te stellen worden (verborgen) patronen zichtbaar. Daarna gaan we op zoek naar waar de verstoring zit in het systeem. Ook onderzoeken we wat er nodig is om de harmonie in het systeem weer te herstellen. Bijvoorbeeld het erkennen van bepaalde situaties in jou zelf of in jouw familiesysteem. Als er weer harmonie in het systeem is gekomen, dan wordt de opstelling afgerond.

Diepgaande inzichten

Systemische opstellingen werken door op een diepere laag, namelijk op systemisch niveau. Dat is een dieper niveau dan op cognitief level. Het mooie hiervan is dat je de inzichten en veranderingen niet alleen ‘met je hoofd begrijpt’ (wat tevens waardevol is), maar dat de veranderingen ook zichtbaar en voelbaar worden. Je gaat de veranderingen in je lijf ervaren en doorwerking ervan terug zien in je leven.

Wat levert het op?

Doorbreken van patronen

Bewustwording

In je kracht staan

Innerlijke rust

Verbinding met jezelf en anderen

Ervaringen

Na eerder een meditatiecursus gevolgd te hebben bij Anouk, wist ik dat zij de meest geschikte persoon zou zijn om een familieopstelling bij te doen. Anouk kan goed luisteren, staat open en is erg betrokken. Ze is in staat een hele veilige omgeving te creëren. Tijdens de sessie wist ze precies de punten te benoemen die ik zelf niet kon zien. Hierdoor heeft Anouk mij heldere en concrete inzichten gegeven, waar ik zelf goed mee aan de slag kon gaan. Ik heb de sessie als heel waardevol ervaren. Ik ben mij bewuster geworden van bepaalde handelingen, en kan hier nu beter op anticiperen. Daarbij geven de inzichten die Anouk tijdens de sessie heeft laten zien, meer rust in mijn lijf. Heel veel dank hiervoor!

individuele systeemopstellingSara Bartels, Lifestyle Producer
Lees meer ervaringen

Onze kwaliteit

Kwaliteit en professionaliteit zijn voor ons belangrijke waarden. Dit betekent dat onze (verdiepende) coachopleidingen voldoen aan het Europese kwaliteitskeurmerk en dat we werken volgens de Ethische Gedragscode van de NOBCO. Daarnaast volgen we minimaal 4 keer per jaar supervisie en/of intervisie.

coaching persoonlijk leiderschap
coaching persoonlijk leiderschap
coaching persoonlijk leiderschap
Meer over kwaliteit

coaching

Locatie

Een familie/systeemopstelling vindt op locatie plaats:

Het Coachhuis, Arnhemseweg 6 Amersfoort
Het Coachhuis, Kerkweg 7 Leusden

Investering

Een individuele familie- of systeemopstelling duurt ongeveer 2 uur. De investering bedraagt in totaal:

  • Zakelijk: € 240,- excl. btw  Nu tijdelijk € 215,- excl. btw
  •  Particulier: € 220,- incl. btw  Nu tijdelijk € 195,- incl. btw

Wij vinden dat persoonlijke ontwikkeling voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Mochten kosten een uitdaging voor je vormen, stuur ons dan een bericht. Dan denken we graag samen met je mee over een oplossing.

Stuur ons een bericht

Wil je een kennismakingsgesprek inplannen of meer informatie?

    Dhr.Mevr.