HSP coaching2022-09-27T12:14:58+02:00

HSP coaching

HSP coaching 
Hoogsensitiviteit heeft prachtige talenten: je bent vaak empathisch, creatief, verantwoordelijk en kwaliteitgedreven. Maar het heeft ook zo zijn uitdagingen, zeker als je (nog) niet goed weet hoe daarmee om te gaan.

Ben jij een ‘HSP’ (hoogsensitief persoon), dan pik je veel signalen/prikkels op uit je omgeving en verwerkt die intens. De omgeving heeft daarom veel invloed op jou en dat kan een uitdaging zijn voor je energiehuishouding, je stemmingen, gedrag en de keuzes die je maakt. Dit kan een belemmering zijn in zowel je werkomgeving als je privé leven en in de mate waarin je zelfliefde ervaart. Wil je leren hoe je krachtig blijft, je grenzen bewaakt en ruimte inneemt? En juist ook de kwaliteiten die je als HSP’er bezit, gaan benutten in je leven? Dan kunnen wij met HSP coaching jou hierbij helpen.

Maak een afspraak
Home | Coaching | HSP coaching

Wat ga je doen?

Tijdens een HSP coaching traject gaan we aan de slag om jouw hoogsensitiviteit in jouw voordeel te laten werken.

Dat vraagt allereerst om een stuk bewustwording. Op welke manier maakt jouw sensitiviteit onderdeel uit van je leven? Hoe ga je ermee om? Op welke wijze voel jij je erdoor belemmert?

Vanuit die bewustwording ga je op een concrete en resultaatgerichte manier aan de slag om in praktijk te leren met je sensitiviteit om te gaan. Je leert meer over hoe HSP werkt in je brein en wat jij nodig hebt om jouw sensitiviteit als kracht te benutten. Je wordt begeleid door ervaringsdeskundigen Jeffrey (HSP) of Anouk (HSS-HSP) die al een tijdje deze weg aan het bewandelen zijn en zelf ook hun sensitiviteit in hun kracht hebben gezet.

Je leert onder andere:

 • ruimte innemen of begrenzen;

 • assertiever communiceren;

 • passend werk te vinden;

 • grip op -en verbinding met je gevoel krijgen;

 • op een authentieke manier zichtbaar zijn;

 • bewustwording van eigen gedragspatronen;

 • jouw sensitiviteit als kracht inzetten;

 • meer zelfvertrouwen en keuzes maken die passen bij wat jij wilt;

 • een betere relatie met jezelf en anderen;

 • meer voldoening en energie in je werk en leven.

“Lang heb ik niet begrepen dat anderen mij niet zo duidelijk konden lezen als ik hen”

Arthur Japin

Onze kwaliteit

Kwaliteit en professionaliteit zijn voor ons belangrijke waarden. Dit betekent dat onze (verdiepende) coachopleidingen voldoen aan het Europese kwaliteitskeurmerk en dat we werken volgens de Ethische Gedragscode van de NOBCO. Daarnaast volgen we minimaal 4 keer per jaar supervisie en/of intervisie.

coaching persoonlijk leiderschap
coaching persoonlijk leiderschap
coaching persoonlijk leiderschap

Veelgestelde vragen

Hoe ziet een traject eruit?2022-09-27T12:22:29+02:00
 • Kennismakingsgesprek: Ieder traject starten we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin formuleren we de leerdoelen voor een coachtraject en onderzoeken we of wij voor elkaar de juiste match zijn.
 • Coachtraject: Zo ja, dan ontvang je daarna van ons een voorstel voor een coachtraject. Deze bestaat gemiddeld uit 5 gesprekken.
 • Opdrachten: Tussentijds krijg je (reflectie-)opdrachten mee waar je direct in praktijk mee aan de slag kunt.
 • Check-up gesprek: Om de door jou gemaakte groei te waarborgen, vindt er ongeveer drie maanden na het laatste gesprek een ‘check-up’ gesprek plaats.
 • Online evaluatie: Tot slot evalueren we samen het traject.
Welke coachmethoden gebruiken jullie?2022-07-04T10:38:19+02:00

Afhankelijk van jouw vraag en waar je staat in jouw ontwikkeling kiezen we voor methodes die bij jou passen. Methodes die wij graag gebruiken zijn onder andere de principes van geweldloze communicatie, persoonlijk leiderschap, systemisch werken, opstellingen, innerlijk kindwerk, mindfulness, RET, ACT & positieve psychologie.

Welke leeftijden coachen jullie?2022-07-04T10:38:30+02:00

Allereerst: iedereen is welkom. Onze jongste coachee was begin twintig en de oudste halverwege de zestig. Het gros van onze coachees zit qua leeftijd er tussen in. Het belangrijkste is dat er een wederzijdse klik is en dat kun je vrijblijvend onderzoeken tijdens ons kennismakingsgesprek. Jij als mens staat bij ons centraal. Dus voel je zeker welkom – wie en hoe oud je ook bent!

Waar vinden de sessies plaats?2022-09-27T12:29:07+02:00

De sessies vinden naar jouw behoefte op locatie, (gedeeltelijk) online en/of wandelend in de natuur plaats:

Het Coachhuis, Arnhemseweg 6 Amersfoort
Het Coachhuis, Kerkweg 7 Leusden
Landgoed Den Treek – Henschoten, Waterlooweg 36 Leusden

Ik woon ver weg, is er iets mogelijk?2022-07-04T10:40:15+02:00

Ja. Wij coachen geregeld mensen die verder weg van Amersfoort wonen. Van Limburg tot Groningen, Rotterdam en Amsterdam, en zelfs mensen die in het buitenland wonen. Wij bieden hiervoor online en hybride trajecten aan. In overleg stellen we op maat een traject samen met online sessies en – afhankelijk van jouw coachvraag – één of meerdere sessies op locatie. Of het werkt? Ja zeker! De reacties zijn heel positief. Lees hier bijvoorbeeld de ervaring van Robin en Gerard.

Wordt jullie coaching door een zorgverzekeraar vergoed?2022-09-27T12:10:15+02:00

Nee, onze coaching wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed. Je kunt wel onderzoeken of er via jouw werkgever mogelijkheden zijn om jouw coachtraject vergoed te krijgen. Zie hiervoor de FAQ over zakelijke vergoeding. Indien dit niet mogelijk is, komen wij je tegemoet met een particulier tarief (zie investering onderaan) en de mogelijkheid om in termijnen/per gesprek te betalen. Is je inkomen minimaal? Bekijk dan de FAQ over minimaal inkomen.

Kan mijn traject ook zakelijk worden vergoed?2022-06-30T12:17:13+02:00
Voor zelfstandig ondernemers:

Dit is uiteraard jouw eigen keuze als ondernemer. Indien je dit wenst ontvang je na het kennismakingsgesprek een op maat gemaakte zakelijke offerte.

Voor medewerkers in dienst:

Dan is dit afhankelijk van jouw leerdoelen en de mogelijkheden bij jouw werkgever. Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met de betreffende persoon binnen jouw organisatie en vragen naar opleidings- of ontwikkelbudget. Indien gewenst nemen wij contact op met jouw manager of HR-medewerker om de mogelijkheden te bespreken. Na het kennismakingsgesprek stellen wij een op maat gemaakte zakelijke offerte op.

Mijn inkomen is minimaal, is er iets mogeijk?2022-09-27T12:12:41+02:00

Misschien heb je nu geen baan, verdien je minimumloon of heb je een beperkt inkomen, ben je onlangs gescheiden of heb je iets anders meegemaakt waardoor je financiële middelen (nu) beperkt zijn. Heel begrijpelijk. Terwijl je zo’n coachtraject (wellicht) nu net zo goed kunt gebruiken. Omdat we het belangrijk vinden dat persoonlijke ontwikkeling voor iedereen toegankelijk is, bieden wij mensen die dat nodig hebben een aangepast tarief aan. Informeer naar de mogelijkheden via info@volbewust.nl.

Ervaringen van anderen

Ik had meerdere uiteenlopende vraagstukken die allemaal vrij ongestructureerd om aandacht vroegen. Ik zocht een coach die bereid was, en het vermogen had om mij hierin te volgen, en samen de verbanden te ontdekken. Dit vond ik bij Jeffrey.

Charlotte van Velde, Business developer

Wouw wat een fijne coach is Anouk! Zij is open, oprecht, respectvol en betrouwbaar. Ze weet haar duim op zere plekken te leggen. De zelfinzichten waren zeer waardevol en de combinatie van de sessie tussen doen, nadenken en informatie heel prettig.

Marcia Peek, Senior Secretaresse

Het heeft mij veel rust, stabiliteit en zelfkennis gebracht. Ik herken mijn gevoel eerder en kan het beter plaatsen. Daarnaast heeft het mij tools gebracht om beter om te gaan met situaties. Je gaat er elke keer weg met nieuwe inzichten en met het bewustzijn dat jij in controle bent over jezelf en hoe jij je leven managed. Dat is een krachtig gevoel.

coaching amersfoort persoonlijk leiderschapJunior, Projectmanager
Meer ervaringen

Particuliere investering

HSP Coaching traject

 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek: Kosteloos 

 • Per coachsessie van 1,5 – 2 uur: € 150,- incl. btw

* Indien het traject gericht is om jouw HSP-zijn in jouw werk te ontwikkelen en deze zakelijk vergoed wordt, maken we op maat een traject en geldt ons zakelijke tarief. Neem hiervoor contact op.

Blijf op de hoogte

Stuur ons een bericht

Wil je een kennismakingsgesprek inplannen of meer informatie?

  Dhr.Mevr.

  Ga naar de bovenkant