Boekentip: ‘Ik (k)en mijn ikken’

Een prettig leesbaar boek waarin je op een eenvoudige en speelse wijze zelfinzicht krijgt en kennismaakt met de verschillende ‘ikken’ in jou.

Wat zijn ‘ikken’? Als kind leer je jezelf onbewust gedrag aan om jezelf te beschermen. Volgens dit boek uit dit beschermingsgedrag zich in zogenaamde ‘ikken’. Ikken beschermen je tegen pijn en willen je helpen. Het zijn verschillende kanten van jezelf. De ene ‘ik’ helpt je bijvoorbeeld bij het oplossen van problemen en de ander helpt je om jouw doelen te bereiken. Maar soms zitten je ‘ikken’ je in de weg en leiden ze tot bijvoorbeeld: spanningen, relatie- of werkproblemen, angsten en depressies. Door dit boek leer je vanuit verschillende perspectieven naar jezelf te kijken, krijg je in inzicht in je eigen gedrag en waarom dat soms niet effectief is. Ook in relatie tot andere mensen. En niet te vergeten: je leert hoe je het ineffectieve gedragspatroon doorbreekt en jou gedrag omzet in effectief gedrag!

‘Voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen’

Groet,

Anouk

Kun je wel wat professionele hulp gebruiken bij het verkrijgen van meer zelfinzicht? Bekijk dan eens wat wij met onze individuele coaching voor jou kunnen betekenen.

Blijf op de hoogte