Home | Blog | Meditatie verandert je brein

Meditatie verandert je brein

meditatie verandert je brein

Neuroplasticiteit is het vermogen van onze hersenen om te veranderen. Ons brein is dus ‘kneedbaar’. Boeddhisten zijn al jaren overtuigd van de werking van meditatie. Maar critici en nieuwsgierigen in het westen, tonen dat nu ook met wetenschappelijk onderzoek aan. Zo ontwikkel je met meditatie hersengebieden die belangrijk zijn voor: leren, geheugen, emotie-regulatie, empathie en stress-bestendigheid. In onderstaand filmpje van TEDxCambridge, deelt neurowetenschapper Sara Lazar de resultaten van haar wetenschappelijke onderzoeken. Al na 8 weken 30 tot 40 minuten meditatie zagen ze verschil in bovengenoemde hersengebieden! Uit andere onderzoeken blijkt dat dit zelfs in 5-10 minuten per dag zichtbaar wordt.

Waarom zou je jouw hersengebieden: leren, geheugen, emotie-regulatie, empathie en stress-bestendigheid niet verder willen ontwikkelen? In slechts een paar minuten trainen (mediteren) per dag? Meditatie verandert je brein.

Vond je dit artikel interessant en wil je meer leren over meditatie en bewustzijn? Kijk dan eens of mijn cursus iets voor jou is.

Blijf op de hoogte