Mindfulness voor bedrijven

Workshop mindfulness voor organisaties
Met het stijgende aantal mentale klachten en burn-outs op de werkvloer, neemt ook de populariteit bij organisaties toe om Mindfulness aan te bieden.

Ben jij een HR professional of manager van een team professionals en op zoek naar een online cursus op het gebied van mindfulness of een (live) workshop? Wil je daarmee meer bewustwording van rust en balans creëren bij een team of groep professionals? Dan kunnen wij met onze cursus jou hierbij helpen.

Home | Bedrijfstrainingen | Workshops

(Online) Meditatiecursus

De (Online) Mindfulness & Meditatie cursus bestaat uit zes wekelijkse lessen van 1 tot 1,5 uur. Elke les bestaat uit een ander thema waarbij verschillende meditatievormen worden toegepast. Hierdoor leren deelnemers welke vorm het beste bij hun behoefte aansluit.

1. De kracht van je ademhaling
2. Uit je hoofd, in je lijf
3. Meester over je gedachten
4. Omgaan met emoties
5. Dankbaarheid & Compassie
6. Visualisatie & Ontspanning

Hoe meer je traint, hoe meer effect
Net zoals in de sportschool geldt: naar mate je meer oefent, worden ‘de spieren’ (nieuwe verbindingen) in je brein sterker. Je ervaart hierdoor meer positieve effecten in je dagelijks leven. Onze ervaring is dat door wekelijkse lessen in combinatie met tussentijdse oefeningen de meeste deelnemers al na vier weken de eerste positieve effecten ervaren. Daarnaast leren deelnemers in de cursus hoe ze meditatie praktisch in hun dagelijks leven kunnen toepassen. De cursus kan op maat aangepast worden. Neem daarvoor contact op.

(Online) Workshop Mindfulness

Tijdens een online workshop Mindfulness voor bedrijven maken de deelnemers op een laagdrempelige manier kennis met mindfulness. Wat is mindfulness? Hoe kan mindfulness je helpen om meer rust in je hoofd en lichaam te ervaren? Hoe kan je mindfulness toepassen tijdens je werkdag? De workshop is laagdrempelig ingestoken en bestaat uit een combinatie van (wetenschappelijke) theorie, mindfulness- en reflectie oefeningen en praktische tips.

Trainen van je ‘mind’
Net zoals je jouw spieren traint in de sportschool, kun je met meditatie ‘de spieren’ van jouw brein trainen. Wij hebben als mensen namelijk het vermogen om de structuren van onze hersenen te veranderen, dat heet neuroplasticiteit. Boeddhisten zijn al duizenden jaren overtuigd van de positieve werking van meditatie en wetenschappelijk onderzoek toont dat inmiddels ook aan. Zo ontwikkel je met meditatie hersengebieden die belangrijk zijn voor: leren, geheugen, emotie-regulatie, empathie en stress-bestendigheid.

Kijk hier een TedX filmpje waarin meer wordt uitgelegd.

“The goal of meditation isn’t to control your thoughts, it’s to stop letting them control you”

Ervaringen van anderen

Om medewerkers in Corona-tijd een hart onder de riem te steken op het gebied van werk-privé balans heeft VolBewust in opdracht van provincie Flevoland een reeks digitale mindfulness trainingen georganiseerd. De reeks mindfulness trainingen hebben bijgedragen aan het beter leren ontspannen van jezelf om op die manier het stressniveau naar beneden te brengen.

Barry Schoenmaker, Arbo-coördinator

Anouk wist onze trainees een goede indruk te geven van mindfulness en op een frisse en rustige manier haar enthousiasme over het onderwerp over te brengen. Ik zou VolBewust zeker aanraden om mee samen te werken.

workshop mindfulnessJulian Boelens, Opleidingscoördinator

VolBewust heeft razendsnel maatwerk geboden die precies aan de verwachting voldeed. Zij weten zelfs digitaal een veilige omgeving te maken voor en met deelnemers. Anouk’s uitleg over techniek en toepassing is helder en nodigt uit tot meedoen. De oefeningen zijn gemakkelijk in te passen in het dagelijks leven. Daarnaast is VolBewust heel erg prettig en duidelijk in het zaken doen.

Wat levert het op

Afhankelijke van de intensiteit van je training biedt mindfulness de volgende voordelen. Immers hoe meer je traint, hoe meer effect!

  • Meer zelfbewustzijn van je eigen lichaam, gedachten en emoties;

  • Beter omgaan met stress, negatieve gedachtes en emoties;

  • Vergroot je concentratievermogen;

  • Ontwikkel een meer accepterende en positieve houding;

  • Ervaar meer energie en innerlijke balans;

  • Leer automatische patronen doorbreken en bewustere keuzes maken (zoals grenzen aangeven).

Investering

Maak vrijblijvend telefonisch of online kennis om de mogelijkheden te bespreken. Afhankelijk van het doel, de duur en de grootte van de groep, maken wij een voorstel op maat.

Workshop Mindfulness voor bedrijven

Blijf op de hoogte

Stuur ons een bericht

Wil je een kennismakingsgesprek inplannen of meer informatie?